Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Γραφεία Ε.ΛΑ.Μ. Λεμεσού - 29/3/13


Στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Λεμεσού, του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είχαμε την Παρασκευή - 29/3/13, την τιμή να φιλοξενήσουμε τον συναγωνιστή Θεόδωρο Τζαμπαζή από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, εκπρόσωπο τύπου της Τ.Ο. Ν. Σερρών.

Αρχικά μας έστειλε τα χαιρετίσματα από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκο αλλά και από τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου. Στην συνέχεια κάλεσε τον Ελληνισμό της Κύπρου επιτέλους να ξεσηκωθεί από τους καναπέδες που έχει βολευτεί τόσα χρόνια και να ξεχειλίσει στους δρόμους, όπως άλλωστε τους καθοδήγησαν οι βρώμικοι πολιτικοί, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης αναφέρθηκε στο μνημόνιο, αφού στην Ελλάδα η τυραννία της τρόικας δεν είναι τόσο πρόσφατη όσο στην Κύπρο μας και στον στόχο που έχει να υποδουλώσει τον Ελληνισμό. Τόνισε ότι τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν θα επιτρέψουν να συμβεί, λέγοντας ότι οι πραγματικοί ένοχοι πολιτικοί τιμωρηθούν παραδειγματικά. 

Επιπλέον μίλησε για τον φάκελο της Κύπρου, για τον οποίο μόνο η Χρυσή Αυγή παλεύει να ανοιχτεί, σε αντίθεση με άλλα κόμματα αφού τα συμφέροντα δεν τους επιτρέπουν να το κάνουν γι αυτό και προσπαθούν να θάψουν αυτό το μεγάλο πλήγμα της νεότερης ιστορίας του Έθνους. 
Δυστυχώς, όπως η Κύπρος με την Ελλάδα, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, είμαστε μέρος του ίδιου Έθνους, έτσι και οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε είναι παρόμοιες. Ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και ο Αγώνας του Ε.ΛΑ.Μ στην Κύπρο έχουν ως σκοπό την διατήρηση του Έθνους, και ενωμένοι σαν γροθιά πολεμάμε μαζί τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς εχθρούς, τις ανθελληνικές κυβερνήσεις και τους βάρβαρους της τρόικας.


Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο υπεύθυνος Τ.Ο. Λεμεσού, Χαράλαμπος Μεσαρίτης, τονίζοντας και αυτός με την σειρά του, τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ τον δύο Λαϊκών Εθνικιστικών κινημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.



Ακολούθως το λόγο πήρε ο συναγωνιστής και στέλεχος του κινήματος μας, Στράτος Καρανικολάου,  με μια περιεκτική ομιλία για τον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α, τονίζοντας ότι ο Αγώνας δεν έγινε μόνο για την ελευθερία αλλά για την ΕΝΩΣΗ, ένα κομμάτι που οι περισσότεροι ξεχνούν.

Αγωνιστές της ΕΟΚΑ
Στα γραφεία το παρόν τους έδωσαν και αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Ο κ. Αντρέας, αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α μας μίλησε για την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσει κάποιος, αφού ορκιζόταν πρώτα πίστη στον Αγώνα. Όταν ένας αγωνιστής αποδείκνυε την αξία του και θεωρείτο έτοιμος, μπορούσε να έχει την ευθύνη μιας δικής του ομάδας. Οι ομάδες αυτές ήταν μικρές για να διατηρηθεί και η μυστικότητα του Αγώνα και αποτελούνταν συνήθως από 4-5 άτομα.

Ένας άλλος Αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α, ο κ. Κωστάκης μας διηγήθηκε για τον καιρό του Αγώνα και τις διαδηλώσεις που γίνονταν αλλά και την συμμετοχή από τον Κυπριακό Ελληνισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μας εξιστόρησε επίσης ένα περιστατικό που οι Άγγλοι έκλεισαν ένα σχολείο γιατί υψώθηκε η Ελληνική Σημαία!

Όπως φάνηκε ενώ τα τοπικά κανάλια αρνούνται να προβάλουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και την δράση του, για άλλη μια φορά έδειξαν ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Δημοσιογράφος από την Δανία ζήτησε συνέντευξη από τον συναγωνιστή Στράτο Καρανικολάου, αναφορικά με τις θέσεις του Κινήματος μας σχετικά με την κρίση, το εθνικό μας πρόβλημα αλλά και για τις δράσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...