Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ρωσική άσκηση κινητοποίησης στη Μαύρη Θάλασσα


Russian-BSF-Marine-Brigade-Holds-Landing-Drills
Η χθεσινή αιφνιδιαστική άσκηση έρχεται σε συνέχεια της απογοητευτικής άσκησης κινητοποίησης του περασμένου Φεβρουαρίου.
Αιφνιδιαστική εντολή για τη διεξαγωγή άσκησης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας έλαβε χθες στις 4 τα ξημερώματα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu από τον πρόεδρο Vladimir Putin. Ο τελευταίος βρισκόταν εν πτήσει από τη Νότια Αφρική, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των BRICS. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκτέλεση αμφίβιων επιχειρήσεων σε απόσταση 500km καθώς και βολές οπλικών συστημάτων με εμπλεκόμενους σχηματισμούς τη Ναυτική Διοίκηση Σεβαστούπολης, τη Ρωσική Αεροπορία, τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης και την υπηρεσία πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου.

 Η άσκηση κινητοποίησε περίπου 7.000 στρατιωτικούς, αριθμός που κατά τις διεθνείς συμφωνίες είναι το όριο ώστε να μην απαιτείται προηγουμένη προειδοποίηση γειτονικών κρατών. Πάντως, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov εκτίμησε ότι το όριο αυτό ήδη έχει ελαφρώς ξεπεραστεί, καθώς κατά τα δικά του στοιχεία συμμετέχουν στις ασκήσεις 7.100 στελέχη των Ρωσικών Ενόπλων Δυ­νάμεων, περίπου 250 τεθωρακισμένα οχήματα, 50 συστήματα πυροβολικού, 20 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και περίπου 30 πολεμικά πλοία όλων των τύπων. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο εκτέλεστηκε παρόμοια απροειδοποίητη άσκηση, η πρώτη μετά από 20 χρόνια, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ανέδειξε όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες του ρωσικού αμυντικού μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...