Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η Τ.Ο. Λάρνακας αφαίρεσε τις τούρκικες ταμπέλες των οδών


Η Τοπική Οργάνωση Λάρνακας προέβη σήμερα το πρωί στο συμβολικό κατέβασμα μερικών πινακίδων οδών, με τούρκικα ονόματα. Στη συνέχεια τα μέλη μας μετέβησαν στο δημαρχείο της πόλης όπου παρέδωσαν σχετική επιστολή στον δήμαρχο με αίτημα την αλλαγή των οδών με τούρκικα ονόματα.

Θεωρούμε πως η ύπαρξη οδών με τούρκικα ονόματα προσβάλλει τη μνήμη χιλιάδων συμπατριωτών μας που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους κατακτητές στη προσπάθεια τους να διατηρήσουν την Κύπρο ελληνική. Προσβάλλει βάναυσα τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μακριά από τα σπίτια τους λόγω των εισβολέων. Την ίδια στιγμή που στα κατεχόμενα εδάφη μας οι εκκλησίες μετατράπηκαν σε στάβλους και οι τάφοι των προγόνων μας καταστράφηκαν.

Δεν μπορούσαμε βεβαίως να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από το κυπριακό κράτος του ενδοτισμού, της λήθης και της υποταγής που στα πλαίσια μίας ψεύτικης ελληνοτουρκικής φιλίας προσκυνάει τον εχθρό. Να είναι όμως άπαντες βέβαιοι πως θα βρίσκουν απέναντί τους το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε οποιαδήποτε προσπάθειά τους να αφελληνίσουν την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...