Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τσετσένοι ισλαμιστές οι υπεύθυνοι της επίθεσης στη Βοστώνη


Dzhokhar Tsarnaev
Νέες φωτογραφίες του FBI για τον 19χρονο καταζητούμενο Dzhokhar Tsarnaev τσετσενικής καταγωγής.
Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βοστώνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου Τσετσένου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς που προκάλεσε το θάνατο του 26χρονου αδερφού του. 


Οι δύο Τσετσένοι σκότωσαν το βράδυ της Πέμπτης έναν αστυνομικό του Tεχνολογικού Iνστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT) στο κτίριο της πανεπιστημιούπολης στο Cambridge από όπου ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση και θεωρούνται από το FBI ως οι βασικοί ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη. Ειδικότερα, πρόκειται για τους δύο άνδρες που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας να συνομιλούν μεταξύ τους κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου λίγο πριν την έκρηξη και ταυτοποιήθηκαν αργότερα ως Dzhokhar και Tamerlan Tsarnaev, τσετσενικής καταγωγής που διέμεναν νόμιμα στις ΗΠΑ από το 2003. Στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι κλίνουν προς τη θεωρία ότι κίνητρο των βομβιστικών επιθέσεων ήταν ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...