Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Γάλλος πρέσβης άκουσε τον Ερντογάν να λέει: “Μισώ τους Έλληνες!” (και τον κουμπάρο Κωστάκη;


Ο Γάλλος πρέσβης άκουσε τον Ερντογάν να λέει: “Μισώ τους Έλληνες!” (και τον κουμπάρο Κωστάκη;)
Σάλο προκαλεί στη διεθνή κοινότητα η αποκάλυψη που έκανε ο γνωστός Γάλλος τραγουδιστής Σαρλ Ασναβούρ για άποψη που φέρεται να εξέφρασε ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν εναντίον των Ελλήνων και των Αρμενίων, στο περιθώριο των διαβουλεύσεων για την αρμενο-τουρκική προσέγγιση. Στις διπλωματικού χαρακτήρα δραστηριότητες για την προσέγγιση των δύο πλευρών συμμετέχει ο κ. Σαρλ Ασναβούρ διότι έχει τοποθετηθεί στο θώκο του πρέσβεως της Αρμενίας στην Ελβετία. Σε κάποια στιγμή ο διάσημος τραγουδιστής άκουσε τον Τούρκο πρωθυπουργό να παραδέχεται: «Μισώ τους Έλληνες και τους Αρμενίους»!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Ασναβούρ μιλώντας στο ελβετικό κανάλι RTS στο περιθώριο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Φράιμπουργκ.  O κ. Ασναβούρ απεκάλυψε ότι σε προσωπική συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν εκείνος αναφέρθηκε στο μίσος που τρέφει έναντι των Αρμενίων και των Ελλήνων. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έκπληξη στον επικεφαλής της αρμενικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελβετία όχι μόνο σε πολιτικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Μιλώντας στον δημοσιογράφο, ο κ. Ασναβούρ υπενθύμισε ότι είναι απόγονος όσων κατάφεραν ύστερα από μύρια βάσανα και κακουχίες να γλυτώσουν από την μεγάλη γενοκτονία της Μικράς Ασίας. Επανέλαβε ότι οι γενοκτονίες εναντίον των Αρμενίων και των Ποντίων αποτελούν «θλιβερά στίγματα στην παγκόσμια ιστορία».
Αναρωτιόμαστε εάν ο Ερντογάν μισεί τον Κωστάκη Καραμανλή που έχει καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ και με τον οποίο έχει βαθύτατους δεσμούς φιλίας. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός ήταν κουμπάρος στο γάμο της κόρης του Ερντογάν το 2004. Αυτά θυμάται ο Σαμαράς και ζηλεύει. Ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να κερδίσει την συμπάθεια του Ερντογάν με κρυφό άσο την πολιτική του «καζάν -καζάν» το οποίο με απλά λόγια σημαίνει πως τα κοιτάσματα του Αιγαίου ανήκουν από κοινού στις δυο χώρες και προσπαθεί να απαλύνει το μίσος του Ερντογάν για του Έλληνες. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-gallos-presbhs-akouse-ton-erntogan-na-leei-misw-tous-ellhnes-kai-ton-koum#.UVqVIaI9IzM#ixzz2PIDoc2YY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...