Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Γενική Συνέλευση Φοιτητών - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Την Τρίτη, 09/4/13, ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση φοιτητικών παρατάξεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Κ.Φ Μετώπου Φοιτητών.


Η συνέλευση ξεκίνησε με απολογισμό από τον πρόεδρο της Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστήμιου Λευκωσίας και στην συνέχεια έδωσε την σκυτάλη στον ταμία της Φ.Ε.Π.Α.Λ, συναγωνιστή Μιχάλη Παναγίδη του Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μετώπου Φοιτητών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Μέσα από τον απολογισμό του μίλησε για το ανάξιο διοικητικό συμβούλιο της Φ.Ε.Π.Α.Λ την προηγούμενη χρονιά η οποία ελεγχόταν πλήρως από την Προοδευτική, αφού δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για το που ξοδεύονταν τα λεφτά από τα ταμεία της. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα άσκοπα έξοδα που έγιναν από την Φ.Π.Κ Πρωτοπορία στο πάρτι καλωσορίσματος για τους πρωτοετείς φοιτητές με τις ευλογίες του προέδρου της Φ.Ε.Π.Α.Λ που «συμπτωματικά» ανήκει σε αυτή την παράταξη. 



Στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες για το Κυπριακό και την Οικονομία. Πρώτος τον λόγο από το Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών πήρε ο συναγωνιστής Ανδρέας Στυλιανού, ξεκαθαρίζοντας την θέση των Εθνικιστών όσον αφορά το Κυπριακό που δεν είναι άλλη από επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις ορθές του βάσεις, αυτές της εισβολής και της κατοχής. Όσο αφορά τα οικονομικά θέματα τόνισε ότι για το μνημόνιο ευθύνεται η ανίκανη πρώην κυβέρνηση Χριστόφια, όσο και το ίδιο ανίκανη κυβέρνηση Αναστασιάδη, υπερτονίζοντας την θέση του κινήματος μας για απαλλαγή της χώρας μας από τις πλεκτάνες των διεθνών τοκογλύφων.



Τελευταίος στο βήμα εκ μέρους του Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μετώπου Φοιτητών, ανέβηκε ο συναγωνιστής, Ραφαήλ Χάματσος. Μίλησε για θέματα του πανεπιστημίου και προβλήματα που ταλανίζουν τους φοιτητές, όπως ο χώρος στάθμευσης, οι φοιτητικές χορηγίες κ.α. Εν κατακλείδι έδωσε την υπόσχεση πως το Μέτωπο Φοιτητών θα αγωνίζεται για το καλό του Έλληνα φοιτητή και για την επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων υπάρχουν.

Κλείνοντας δεν θα αφήσουμε ασχολίαστες τις ομιλίες εκ μέρους της Πρωτοπορίας και της Προοδευτικής. Όπως άλλωστε μας συνηθίζουν οι δύο παρατάξεις, αναλώθηκαν σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, που απώτερο σκοπό είχαν να πολώσουν το κλίμα μεταξύ τους, προσπαθώντας να συσπειρώσουν γύρω τους όσο περισσότερους ψηφοφόρους. Άλλωστε είναι και το μόνο που τους απασχολεί πραγματικά, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών αλλά και γενικότερα για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας.
Το Ε.Κ.Ε.Κ.Φ Μέτωπο Φοιτητών θα βρίσκεται εμπόδιο στις φιλελεύθερες πολιτικές των δύο προαναφερθέντων παρατάξεων, ορθώνοντας το ανάστημα του στις σάπιες πολιτικές τους τοποθετήσεις. Οι Εθνικιστές Φοιτητές υπόσχονται ότι θα διαλύσουν τον διπολισμό που όλα αυτά τα χρόνια συντηρείτε στα φοιτητικά δρώμενα της Κύπρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...