Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη ερευνούν οι τουρκικές αρχές


rr
Oι τουρκικές αρχές ερευνούν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του  Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Πληροφορίες για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου εξετάζει εισαγγελέας της Άγκυρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από επιστολή, η οποία εστάλη από την επαρχία της Καισάρειας και στην οποία αναφερόταν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας στις 29 Μαΐου, κατά την 560η επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Οι τουρκικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του Serdar A. ως υπόπτου ενώ έρευνες διεξάγονται για την ανεύρεση δύο άλλων.

 Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές, οι τρεις ύποπτοι έφθασαν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη. Ο ύποπτος που βρίσκεται υπό κράτηση αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς και πως δεν είχε καμιά πρόθεση ούτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στην εισαγγελία της Άγκυρας διαβιβάστηκε επίσης ο φάκελος της υπόθεσης επιστολής του 2008, στην οποία και πάλι αναφερόταν πως ο προσαχθείς ύποπτος σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σημειώνεται πως τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη προέβλεπε το επιχειρησιακό σχέδιο KΛΩΒΟΣ της παρακρατικής οργάνωσης ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...