Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΜΙΛΑΝΟ-Οι Εθνικιστές τίμησαν την μνήμη του συναγωνιστή τους.


mg_2259
Όπως κάθε χρόνο οι Εθνικιστές του Μιλάνου τίμησαν την μνήμη του συναγωνιστή τους Σέρτζιο Ραμέλλι.
Ο Ιταλός μαθητής ήταν μέλος του Μετώπου Νεολαίας του MSI του Μιλάνου. Δεν είχε ποτέ δημιουργήσει προβλήματα σε κανένα. Ήταν όμως Εθνικιστής.
Οι ιδεολογικοί του αντίπαλοι τον είχαν εξαναγκάσει να αλλάξει σχολείο  διότι …διαφωνούσαν με τις ιδέες του.

Ήταν μόλις 18 ετών όταν θρασύδειλοι αναρχοαριστεριστές, του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και τον χτύπησαν αρκετές φορές με μεταλλικά αντικείμενα.
Η αγωνία των οικείων του και των συναγωνιστών του κράτησε 49 μέρες. Στις 29 Απριλίου  του 1975, ο νεαρός Σέρτζιο πέρασε στην αθανασία. Θύμα του κομμουνιστικού  φανατισμού άφησε την τελευταία του πνοή στα 18 του χρόνια.
Την μέρα της κηδείας του οι συναγωνιστές του MSI κατηγορήθηκαν από το …δημοκρατικό κατεστημένο της Ιταλίας για … παράνομη συγκέντρωση! Την ίδια ώρα αριστεροί φοιτητές τους φωτογράφιζαν από την παρακείμενη Ιατρική Σχολή. Οι φωτογραφίες βρέθηκαν λίγους μήνες αργότερα σε γιάφκα τρομοκρατών!
Σαράντα σχεδόν χρόνια μετά, οι αριστεροί δημοτικοί σύμβουλοι του Μιλάνο ακολουθώντας τα δολοφονικά χνάρια των πολιτικών τους προγόνων εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν την απαγόρευση της ετήσιας πορείας των ενωμένων Ιταλών Εθνικιστών προς τιμήν του νεκρού συναγωνιστή τους. Μάταιος κόπος.
Η πορεία έγινε κανονικά στις 29 Απριλίου σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στην μητέρα του εκλιπόντος και στους συναγωνιστές του.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...