Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πόνος και θλίψη στην καθεστωτική εφημερίδα "Μακεδονία" για την πετυχημένη δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα σύνορα


Κυριολεκτικά πόνο και θλίψη έχει προκαλέσει στην καθεστωτική εφημερίδα "Μακεδονία" η πετυχημένη διπλή δράση της Χρυσής Αυγής στους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και των Ευζώνων, την περασμένη Κυριακή. Φαίνεται πως τους ενοχλεί πάρα πολύ να διατρανώνεται η ιστορική αλήθεια και να κυματίζουν αναρίθμητες Ελληνικές σημαίες στα σύνορά μας.
Με το σημερινό πρωτοσέλιδό της λοιπόν, η καθεστωτική εφημερίδα αναφέρει πως η Χρυσή Αυγή “στήνει σκηνικό σύγκρουσης στα σύνορα», «απειλεί τον τουρισμό» και ότι «θέλει να υποκαταστήσει τους τελωνειακούς». Χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο αναφέρει:


«Δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε αυτοκίνητα με διακριτικό «ΜΚ» της ΠΓΔΜ.
Κάθε Σαββατοκύριακο η Χρυσή Αυγή θα στήνει μπλόκα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και τα μέλη της θα υποχρεώνουν με τη βία τους πολίτες της να αφαιρούν από τα ΙΧ αυτοκίνητά τους το σήμα ‘ΜΚ’, αλλιώς δεν θα τους επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα. Τέτοιου τύπου ακρότητες είναι βέβαιο ότι θα δώσουν καίριο χτύπημα στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας, όπου αυτό το διάστημα παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο κύμα παραθεριστών τόσο από την ΠΓΔΜ όσο και από άλλες βαλκανικές χώρες.
Κάνοντας «πρόβα τζενεράλε» το περασμένο Σαββατοκύριακο δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Νίκης και «υποδέχονταν» τα ΙΧ αυτοκίνητα από τα Σκόπια κραδαίνοντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.»
και συνεχίζει στη σελίδα 5 (παραθέτουμε αποσπάσματα):
«και τους τελωνειακούς απειλούν να υποκαταστήσουν τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή…Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα στήνουν μπλόκα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και θα υποχρεώνουν με τη βία τους πολίτες της να αφαιρούν από τα ΙΧ αυτοκίνητά τους το σήμα «ΜΚ», αλλιώς δεν θα τους επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα.
…πολλές οικογένειες από την γειτονική χώρα δεν έκρυβαν την ανησυχία τους βλέποντας τις ομάδες των χρυσαυγιτών να εκτοξεύουν συνθήματα, ύβρεις και απειλές. Οι χρυσαυγίτες προειδοποίησαν  μάλιστα ότι την επόμενη φορά δεν θα περιοριστούν σε αυτήν την κατά την γνώμη τους «κόσμια» διαμαρτυρία, αλλά θα αναλάβουν άλλου τύπου δράση. Όπως τονίζει η νεοναζιστική οργάνωση, «πλέον τα οχήματα από τα Σκόπια με το παράνομο ‘ΜΚ’ (Macedonia) στις πινακίδες τους θα τρώνε ‘πόρτα’!!!», δείχνοντας ευθέως πως σχεδιάζει εντάσεις στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Με προφανή στόχο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, ‘παίζοντας’ υπερεθνικιστικά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. ……….πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν αποκλεισμό συνόρων η παρεμπόδιση νόμιμης εισόδου στη χώρα...
Αντίδραση υπήρξε και από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, όπως η δική μας, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποκαθιστά τις αρχές ενός τόπου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέμα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ούτε με συνθήματα αλλά ούτε και με πρόχειρα στημένους διαγωνισμούς εντυπώσεων. Τα τελωνεία της χώρας μας είναι η ‘βιτρίνα’ της Ελλάδας. Και ουδείς έχει το δικαίωμα να τα μετατρέπει σε πεδίο φθηνής μικροκομματικής δημοσιότητας», και συνεχίζοντας… «αυθαίρετες πράξεις και ενέργειες που θίγουν και διασύρουν την πατρίδα μας να είστε σίγουροι πως θα βρίσκονται αυτόματα αντιμέτωπες με την ελληνική δικαιοσύνη Η Ελλάδα της δημοκρατίας δεν θα μετεξελιχθεί στην Ελλάδα της αναρχίας, επειδή έτσι θέλουν κάποιοι».

Τα παπαγαλάκια του συστήματος, με μια φωτογραφία αρχείου (συνηθισμένη τακτική) που δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω δράση και ανύπαρκτες δήθεν απειλές (ας μας δείξουν μια ανακοίνωση ή ένα δημοσίευμα που να αναφέρει όσα ψευδώς λένε), ξεφεύγουν από την ουσία που οι ίδιοι παραδέχονται (ότι δηλαδή καταγγέλλουμε πως οι ελληνικές αρχές είναι ανύπαρκτες κι δεν εφαρμόζουν τον νόμο και τα εν λόγω οχήματα κυκλοφορούν προκαλώντας τους Έλληνες) και επιδίδονται σε ένα απίστευτο κρεσέντο ψεύδους, όπως συνηθίζεται στους «συνταγματικούς κύκλους» των δημοσιογράφων.
Επίσης, στο πλαίσιο της καθεστωτικής προπαγάνδας του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών για άλλη μια φορά αναφέρεται ως νεοναζιστικό.
Όσον αφορά τα φαιδρά περί «ακροτήτων» και «βίας» που δήθεν χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, παραθέτουμε το βίντεο με την δράση μας στους Ευζώνους, όπου καλωσορίζουμε τους εισερχόμενους με τη φράση «Welcome to free Macedonia”.


Εξάλλου αποτελεί ΤΙΜΗ για όλους τους Χρυσαυγίτες να διαστρεβλώνει και να κατακρίνει ένα καθεστωτικό μέσο την δράση μας.
Όσο για τα φαιδρά περί πλήγματος κατά του τουρισμού τους απαντάμε: Δεν μπορεί η ιστορική αλήθεια και τα Εθνικά δίκαια της Ελλάδος να συγκρίνονται με μερικές χιλιάδες γυφτοσκοπιανών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τις παραλίες μας. Αυτό από μόνο του δείχνει τον εξευτελισμό του ψευδορωμαίϊκου που εξουσιάζει τον τόπο μας και ξεπουλάει τα πάντα για μερικά αργύρια. 
Είναι επίσης γελοίο να ισχυρίζονται πως με τον – προσωρινό και συμβολικό -  αποκλεισμό μερικών δεκάδων οχημάτων με σκοπιανές πινακίδες θα πληγεί ο ούτως ή άλλως μειωμένος τουρισμός στη χώρα μας (παρά τις υποσχέσεις Σαμαρά για 17 εκατομμύρια τουρίστες, όπου μάλλον συμπεριλαμβάνονται και οι λαθρομετανάστες).
Όσα οχήματα περνούσαν απρόσκοπτα τον συνοριακό σταθμό, έλαβαν το παρακάτω έντυπο, το οποίο διατρανώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας:


Θυμίζουμε πως η Χρυσή Αυγή δεν αναγνωρίζει ούτε τον προσδιορισμό ΠΓΔΜ, γιατί εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία.
Οφείλουμε επίσης και μια απάντηση στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης:
Σε μια ευνομούμενη Εθνική κοινωνία, όπως αυτή που οραματιζόμαστε, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τα Εθνικά δίκαια της Ελλάδος. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ούτε με χλιαρές διπλωματικές αντιδράσεις αλλά ούτε και με "οικονομικές διεισδύσεις" μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα τελωνεία της χώρας μας είναι η ‘βιτρίνα’ της Ελλάδας. Και ουδείς έχει το δικαίωμα να τα μετατρέπει σε χώρο ανεξέλεγκτης ανθελληνικής προπαγάνδας. Αυθαίρετες πράξεις και ενέργειες που θίγουν και διασύρουν την Ιστορία της Πατρίδας μας να είστε σίγουρος πως θα βρίσκονται αυτόματα αντιμέτωπες με την μελλοντική ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα των χιλιάδων ετών ένδοξης ιστορίας δεν θα μετεξελιχθεί στην Ελλάδα της αναρχίας, επειδή έτσι θέλουν κάποιοι.
Η Χρυσή Αυγή δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και θα συνεχίσει τον ασυμβίβαστο αγώνα για τα Εθνικά δίκαια του Ελληνισμού.
Και για να απαντήσουμε και στα λεγόμενα του αρθρογράφου ότι «παίζουμε υπερεθνικιστικά», απαντούμε: Για όλους τους ζωντανούς Έλληνες, το σύνθημα που αναγραφόταν στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας το 1993, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...