Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εξωτερική πολιτική προτεκτοράτου

Εξωτερική πολιτική προτεκτοράτου
Μία είδηση η οποία πέρασε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ σε Κύπρο και Ελλάδα, ήταν η ομόφωνη απόφαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατατάξουν την στρατιωτική πτέρυγα της λιβανέζικης οργάνωσης Hesbollah, στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι, αλλά καθοδηγούνται πλέον από τα φιλοσιωνιστικά κέντρα ισχύος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού.

Η κίνηση αυτή παραγνωρίζει καταρχάς τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στον Λίβανο, όπου η Hesbollah έχει εκλέξει βουλευτές και συμμετέχει στο πολύπλοκο πολιτικό συμβούλιο που κυβερνά αυτή την στιγμή τον Λίβανο. Αποσταθεροποιεί περαιτέρω τον Λίβανο δίνοντας ώθηση στις σουνιτικές ομάδες που είναι αντίπαλοι στην Hesbollah και οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδότηση και πολιτική υποστήριξη από τις σουνιτικές πετρελαϊκές μοναρχίες του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ κτλ).
Τέλος οι υπουργοί εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, για μία ακόμη φορά δεν έθεσαν ως προτεραιότητα το Εθνικό Συμφέρον, που αυτή την στιγμή, εξυπηρετείται από την επικράτηση του προέδρου Άσαντ στην Συρία και από την ισχυροποίηση της Hesbollah στον Λίβανο, με τον οποίο Άσαντ να θυμίσουμε πως πρέπει να συνομιλήσουμε για να λυθεί επιτέλους το ζήτημα του καθορισμού της ΑΟΖ, με βάση τα ήδη συμφωνηθέντα. Ιδιαίτερα τώρα που το καθεστώς Άσαντ είναι πλήρως αντίθετο με την τουρκική εξωτερική πολιτική του Νταβούτογλου και της Τουρκίας, η οποία βοήθησε τους Σύρους αντικαθεστωτικούς και τους μισθοφόρους τρομοκράτες να προκαλέσουν τόσο χάος στην Συρία.
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως Κύπρος και Ελλάδα είναι πλέον προτεκτοράτα των Βρυξελών και των αφεντικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...