Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Το Λονδίνο θα εκδώσει μουσουλμάνο ιερωμένο



Ο ριζοσπάστης μουσουλμάνος ιερωμένος Αμπού Κατάντα θα εκδοθεί αύριο Κυριακή από τη Βρετανία στην Ιορδανία, έπειτα από προσπάθειες οκτώ ετών της βρετανικής κυβέρνησης να τον στείλει στην πατρίδα του για να δικαστεί, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων.
 
Σύμφωνα με τους «Τάιμς», ο Αμπού Κατάντα, ο οποίος καταζητείται στην Ιορδανία κατηγορούμενος για τρομοκρατία, θα επιβιβαστεί σε μια ειδική πτήση γύρω στις 04:00 (ώρα Ελλάδας). Θα τον συνοδεύουν παρατηρητές μιας ιορδανικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει η «Τέλεγκραφ».
 
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.
 
Ο Αμπού Κατάντα, τον οποίο ένας ισπανός δικαστής είχε περιγράψει κάποτε ως «το δεξί χέρι του Οσάμα μπιν Λάντεν στην Ευρώπη», μπαινόβγαινε στη φυλακή αφότου είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2001. Κλείστηκε και πάλι στη φυλακή τον περασμένο Μάρτιο επειδή παραβίασε τους όρους της αναστολής του.
 
Η Ιορδανία ήρε τον περασμένο μήνα το τελευταίο εμπόδιο που είχε η Βρετανία για να στείλει τον Αμπού Κατάντα πίσω στην πατρίδα του εγκρίνοντας μια συνθήκη έκδοσης που καθησύχασε βρετανούς δικαστές οι οποίοι εξέφραζαν φόβους ότι θα χρησιμοποιούνταν εναντίον του στοιχεία που αποσπάστηκαν με βασανιστήρια.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...