Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Παρουσία Ουκρανών βουλευτών του Svoboda στην Λευκωσία

Παρουσία Ουκρανών βουλευτών του Svoboda στην Λευκωσία
Ουκρανοί βουλευτές από το εθνικιστικό κόμμα Svoboda βρέθηκαν την Πέμπτη, 27/6/13, στην Λευκωσία. Κατ' αρχήν με την άφιξη τους, οι δύο συναγωνιστές ζήτησαν και ξεναγήθηκαν από στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου κατέθεσαν και στεφάνι, μετά από περιήγηση από τον βετεράνο αγωνιστή της ΕΟΚΑ, κ. Δήμο Βρυωνίδη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Λήδρα Πάλλας όπου είδαν ιδίοις όμμασι τη νεκρά ζώνη και ενημερώθηκαν από τους συναγωνιστές μας, του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου που δεν είναι άλλο από πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Τελευταίο επισκέφθηκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου ενημερώθηκαν για το τι έγινε την αποφράδα εκείνη μέρα της τουρκικής εισβολής αλλά και για τους ήρωες που βρίσκονται θαμμένοι στο στρατιωτικό κοιμητήριο.

Με το πέρας της ξενάγησης τα μέλη του Εθνικιστικού κόμματος της Ουκρανίας, Svoboda, πήγαν στα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης όπου έγιναν σχετικές ομιλίες αλλά και παρουσίασή τους στα μέλη του κινήματος μας.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, υπεύθυνος Τ.Ο. Λευκωσίας, Γεάδης Γεάδη που αναφέρθηκε στη σημασία της σχέσης μεταξύ Ευρωπαϊκών Εθνικιστικών Κινημάτων, αλλά και συνεργασία των Ευρωπαϊκών λαών που πηγάζει δια μέσου τις ιδεολογίας μας και αποσκοπεί στην Ευρώπη των Εθνών και όχι η καιροσκοπική συνεργασία όλων των υπολοίπων, τα αποτελέσματα της οποίας είναι έκδηλα σήμερα.
IMG 0412 ac4cf
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής, Στράτος Καρανικολάου, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, παρουσιάζοντας την ιστορία του Ουκρανικού Εθνικιστικού Κινήματος αλλά και το πως έφτασαν σήμερα να είναι η 4η πολιτική δύναμη στην Ουκρανία με 37 βουλευτές, παραλληλίζοντας τους με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
IMG 0421 1b5f0
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι δύο αντιπρόσωποι του Svoboda,οι Andriy Mishchenko και Yuri Levchenko, που ανέφεραν πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρέθηκαν στην Κύπρο και πως ένοιωθαν σαν να βρίσκονται σε εκδήλωση του δικού τους κόμματος. Φανερά συγκινημένοι τόνισαν ότι τα μέρη που επισκέφτηκαν προηγουμένως, πρέπει να αποτελούν σχολεία για την Νεολαία και έχοντας παράδειγμα όλους αυτούς να διδάσκονται στα σχολεία. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην πολιτική που ασκεί το Svoboda, στις διώξεις που δέχεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους κομμουνιστές και τους νεοφιλελεύθερους δεξιούς. Παράλληλα ξεκαθάρισαν πως και οι ίδιοι δεν θεωρούν πως η Τουρκία μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ καθώς ούτε πολιτισμικά, ούτε γεωγραφικά αλλά κυρίως ΟΥΤΕ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ανήκει στους Ευρωπαϊκούς λαούς. Τέλος, παραλλήλισαν τις δράσεις και την πολιτική μας με το δικό μας ξεκίνημα τελειώνοντας με την ευχή τα δύο κόμματα να αναλάβουν την εξουσία στις πατρίδες τους πολύ σύντομα. 
IMG 0425 bb97e
Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου, αφού πρώτα μετέφερε τους εθνικιστικούς χαιρετισμούς του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, εξήρε τους αγώνες των συναγωνιστών από την Ουκρανία και αναφέρθηκε στα κοινά μεταξύ του ουκρανικού και του ελληνικού έθνους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην αρχή της ελληνικής επαναστάσεως που έγινε σε μία ουκρανική πόλη, την Οδησσό. Κλείνοντας έκανε ένα μικρό δώρο στους συναγωνιστές, τη σημαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Ένα δώρο που οι Ουκρανοί Εθνικιστές δέχθηκαν με μεγάλη χαρά και υποσχέθηκαν να την αναρτήσουν στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο.
IMG 0429 393fc

IMG 0440 a62e5
Σε αντίθεση, με πολλούς συμπατριώτες μας οι Ουκρανοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα της πατρίδας μας και υποσχέθηκαν να το μεταφέρουν και οι ίδιοι στην πατρίδα τους. Οι διεθνείς σχέσεις που αναπτύσσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι σημαντικές για την διαφώτιση εκατομμυρίων Ευρωπαίων για την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.
IMG 0374 d78f6
IMG 0392 53ed0
IMG 0394 dbc7c
IMG 0398 2fab0
IMG 0401 659f1
IMG 0403 9e641
IMG 0405 46d25
IMG 0407 cc173
IMG 0409 c53a2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...