Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αντιπροσωπεία του Ουκρανικού SVOBODA στην Τ.Ο. Λεμεσού

Αντιπροσωπεία του Ουκρανικού SVOBODA στην Τ.Ο. Λεμεσού
Δεκάδες εθνικιστές, από την Λεμεσό και την Πάφο παρευρέθηκαν την Παρασκευή στα γραφεία της Τ.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.),  όπου έγινε παρουσίαση του εθνικιστικού Ουκρανικού κινήματος SVOBODA, με αφορμή την επίσκεψη των συναγωνιστών Yuri Levchenko επικεφαλή της αναλυτικής ομάδας του SVOBODA αλλά και του βουλευτή Andriy Mishchenko.
Αρχικά ο συναγωνιστής Στράτος Καρανικολάου, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο ουκρανικό SVOBODA, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 και μετά από 22 δύσκολα χρόνια κατάφερε να έχει 37 έδρες στο Ουκρανικό κοινοβούλιο.

Αργότερα τον λόγο πήραν οι Andriy Mishchenko και Yuri Levchenko, οι οποίοι ανέλυσαν το πρόγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας του SVOBODA. Μιλώντας για την Κύπρο στάθηκαν στην Ελληνικότητα του νησιού και πως τιμούν όλες τις μάχες που έγιναν για ελευθερία, ενώ είπαν πωςθα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας για ελευθέρωση του νησιού και την ένωση με την Ελλάδα. Επισήμαναν επίσης, την κοινή ιστορία που έχουν Ελλάδα και Ουκρανία, αφού στην νότιο Ουκρανία υπήρχαν Ελληνικές πόλεις, ενώ κατά την Βυζαντινή αυτοκρατορία έγιναν οι Ουκρανοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Στη συνέχεια οι Ουκρανοί συναγωνιστές μίλησαν για τον τρόπο που δρουν και κάνουν εμφανή την παρουσία τους στην κοινωνία. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, έτσι και στην Ουκρανία το Εθνικιστικό κίνημα έχει πολύ περιορισμένο χρόνο από τα ΜΜΕ, ενώ ο πόλεμος που δέχονται είναι συνεχείς. Για αυτό τον λόγο κάνουν πολλές δράσεις στον κόσμο μοιράζοντας περίπου 1,000,000 εφημερίδες την εβδομάδα. Η στήριξη τους προς τις φτωχότερες τάξεις του πληθυσμού είναι δεδομένη, ενώ αντιδρούν έντονα στις αποφάσεις του κράτους που γίνονται προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Αφού ως κίνημα βλέπουν το Εθνικό αλλά και Κοινωνικό συμφέρων.
Οι όροι εισδοχής στο SVOBODA είναι εντυπωσιακοί. Αφού πρέπει να είναι Ουκρανοί, να πιστεύουν στον Θεό και να μην έχουν καμία σχέση με τον κομμουνισμό. Επίσης υπάρχει μία ενδοκομματική ομάδα που ελέγχει αυστηρά όλα τα μέλη, έτσι ώστε να είναι πιστοί στις αξίες του Εθνικισμού. Το SVOBODA, έχει μια αναλυτική ομάδα την οποία ηγείται ο συναγωνιστής Yuri Levchenko, που στελεχώνεται κυρίως από οικονομολόγους και δικηγόρους, που μελετούν τα τεκταινόμενα και βγάζουν την γραμμή του κινήματος σε συγκεκριμένα θέματα.
Αναφορά έγινε και στην επίσκεψη τους στο κρησφύγετο του Αρχηγού Διγενή, τον οποίον τίμησαν καταθέτοντας στεφάνι. Επιπρόσθετα, ξεναγήθηκαν στο μουσείο, ενώ δεν δίστασαν να μπουν μέσα στο κρησφύγετο. Με τα λόγια που εξέφρασαν και τον θαυμασμό που επέδειξαν προς τον Αρχηγό Διγενή, οι Ουκρανοί συναγωνιστές απέδειξαν πως αγαπούν περισσότερο την Ελλάδα από τους αυτοαποκαλούμενους Έλληνες που μας κυβερνούν.
Τέλος με ένα θετικό μήνυμα ευχήθηκαν πως θα συναντηθούν και πάλι τα δύο Εθνικιστικά κινήματα, την επόμενη φορά όμως να έχουμε θεσμικό ρόλο. Ενώ μας παρακίνησαν στο να μην σταματάμε να πολεμάμε για την Ελλάδα αλλά και μια Ευρώπη των εθνών μακριά από το καπιταλιστικό καθεστώς των Βρυξελλών.
Τ.Ο-ΛΕΜΕΣΟΥ5-Svoboda-28.06 28661       
Τ.Ο-Λεμεσου4-Svoboda-28.06 7f1f0
ΑΡΧΗΓΟ-Svoboda2 a6f1d
ΑΡΧΗΓΟΣSvoboda3 7b61d
ΑΡΧΗΓΟΣSvoboda7 473f9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...