Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΛΥΣΗ: Προ των πυλών του Δήμου Αθηναίων η Χρυσή Αυγή.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Προ των πυλών του Δήμου Αθηναίων η Χρυσή Αυγή
Η εφημερίδα "Παρόν της Κυριακής" αναλύει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην πολιτική ζωή της χώρας, η διεκδίκηση μεγάλων Δήμων από την Χρυσή Αυγή. Προηγείται ένα δικό μας σχόλιο και ακολουθεί αυτούσιο το επίμαχο άρθρο.

Έχουμε δει πολλές στημένες δημοσκοπήσεις να παρουσιάζουν παραποιημένα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Αυτό γίνεται στα πλαίσια καλλιέργειας κλίματος πολιτικού διπολισμού με σκοπό να ευνοηθεί η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα, όμως θα επισημοποιήσει την ύπαρξη της μετά τις βουλευτικές εκλογές. Όμως κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τα πραγματικά στοιχείατα οποία κάνουν την εμφάνιση τους πολλές φορές στην πανικόβλητη αρθρογραφία των συστημικών δημοσιογράφων, που βλέπουν τα πραγματικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες συμβαδίζουν με την εικόνα της κοινωνίας, έχουν προκαλέσει πανικό και στους πολιτικάντηδες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν φόρμουλα αντιμετώπισης του κινδύνου για το καθεστώς της κλεπτοκρατίας, δηλαδή της Χρυσής Αυγής. Σε αυτά τα πλαίσια δοκιμάζονται πολλές συνταγές και μίγματα που περιλαμβάνουν την συνωμοσία της σιωπής και την συκοφαντία.
Παρ' όλα αυτά δεν μπορούν να παραγνωρίσουν τον κίνδυνο κατάρρευσης τους, ο οποίος διαφαίνεται έντονος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τους προκαλεί τρόμο το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή «σαρώνει» στην πραγματική κοινωνία, και αναδεικνύεται σε δύναμη ανατροπής του σαθρού πολιτικού κατεστημένου. Αυτή η αλήθεια αποτυπώνεται και σε άρθρο της εφημερίδας «Παρόν της Κυριακής». Ο αρθρογράφος παραδέχεται ότι η Χρυσή Αυγή θα διεκδικήσει στα ίσια των Δήμο Αθηναίων, ενώ καλεί τα άλλα κόμματα να βρουν ισχυρές προσωπικότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η πιθανότητα. Παραλλήλως αποτυπώνεται η πλήρης αποτυχία της κοινής πολιτικής Δένδια - Καμίνη για ολομέτωπη - παράνομη επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής, αφού όπως λέει ο αρθρογράφος «δεν έχει καμμία τύχη».
"Προ των πυλών του Δήμου Αθήνας η Χρυσή Αυγή!

Αν δεν βρουν ισχυρές προσωπικότητες για υποψήφιους δημάρχους τα άλλα κόμματα

Δέκα μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και τα νέα δεν είναι καθόλου καλά, για να μην πω ότι είναι τραγικά, για τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως αυτοαποκαλούνται για να διαχωρίζονται από τη...χολέρα, τη Χρυσή Αυγή.

Σφυγμομετρήσεις που έχουν γίνει για να καταγράψουν τις διαθέση των Αθηναίων είναι άσ' τα να πάνε στον άνεμο...Έτσι και δεν βρουν τα μεγάλα κόμματα προσωπικότητες γνωστές, με κύρος και αποδοχή από τον κόσμο και που έχουν δώσει δείγματα γραφής, τότε καλύτερα να δηλώσουν αποχή.
Προβλέπουν με άνεση να περνάει στο δεύτερο γύρο ο Ηλίας Κασιδιάρης, έτσι και είναι τελικά ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας της Χρυσής Αυγής, όπως κυκλοφορεί. Το αν θα κερδίσει την καρέκλα του Δημάρχου, εκεί δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Μικρής όμως πολιτικής σημασίας είναι να μπει η Χ.Α. στον δεύτερο γύρο;

Η Σακοράφα μπορεί. Ισχυρός διεκδικητής του Δήμου της Αθήνας θεωρείται από πολλούς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα. Η ίδια δεν έχει εκφρασθεί, είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν μιλάει πολύ, επομένως παραμένει γρίφος αν τελικά θα δεχθεί να είναι υποψήφια Δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Από την ΝΔ δεν υπάρχει σαφής εικόνα, θέλει σίγουρα ο Νικήτας Κακλαμάνης, θέλει ο Ψυχάρης, δεν βλέπω να εγκαταλείπουν το υπουργείο τους ο Δένδιας ή η Κεφαλογιάννη, όπως άγνωστο είναι αν έχει κάποια έκπληξη ο Σαμαράς.

Το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα κρυφτεί πίσω από τον Καμίνη, γιατί ξέρουν ότι τους περιμένει Βατερλώ έτσι και στήσουν δικό τους υποψήφιο. Να συνεργασθεί με την ΝΔ; Μόνο αν τα βρουν για κοινή κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσε να συμβεί.

Η ΔΗΜΑΡ είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξει τον Καμίνη, ο οποίος άλλωστε ήταν δική της επιλογή στις προηγούμενες εκλογές. Και βέβαια δεν φαίνεται να έχει καμία τύχη."
  
Υ.Γ.: Σε κάποιες ιστοσελίδες διαβάζουμε ότι η ΝΔ, μέσα στον πανικό της για την τεράστια απήχηση της Χρυσής Αυγής, επιστρατεύει ένα όνομα από τα παλιά. Κατόπιν προτροπής του Μάκη Βορίδη λοιπόν (ο οποίος αρνείται πεισματικά να μπει στη μάχη των Αθηνών, απ' όπου γνωρίζει ότι δεν θα βγει... ατσαλάκωτος) φέρεται να προωθείται η υποψηφιότητα του Θάνου Πλεύρη, υιού του Κώστα Πλεύρη (του γνωστού συγγραφέα, που εδώ και πολλά χρόνια έχει αυτοανακηρυχθεί φανατικός πολέμιος της Χρυσής Αυγής). Άποψή μας πως η συγκεκριμένη πρόταση υποψηφιότητας δεν πρόκειται να τραβήξει, κυρίως λόγω της ασήμαντης δυναμικής που διαθέτει. Δεν είναι όμως τυχαίο πως το σύστημα επιστρατεύει πρόσωπα του λεγόμενου "πατριωτικού χώρου" ως εμπόδια στην ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pro-twn-pulwn-tou-dhmou-athhnas-h-chrush-augh#.UgC9NtI9IzM#ixzz2bBEop5G7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...