Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ο "πατριώτης" Αναστασιάδης στο μνημόσυνο του ολετήρα της Κύπρου

 Ο "πατριώτης" Αναστασιάδης στο μνημόσυνο του ολετήρα της Κύπρου
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19/7/1974 ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε.
 «Όπως εξελίχθησαν τα πράγματα, θεωρώ τον κίνδυνον εκ της Τουρκίας μικρότερον παρά τον κίνδυνον εκ μέρους των (Σ.Σ. εννοεί τους Έλληνες Αξιωματικούς) και απεδείχθη ότι οι φόβοι μου εδικαιώθησαν».
 «Το πραξικόπημα δεν συνέβη υπό τοιαύτας περιστάσεις, ώστε να θεωρείται εσωτερικόν ζήτημα των Ελληνοκυπρίων. Αποτελεί καθαρώς εισβολήν έξωθεν, και κατάφωρον παραβίασιν της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου».

 «Δεν έγινεν επανάστασις εις Κύπρον, η οποία θα ηδύνατο να θεωρηθεί ως μια εσωτερική υπόθεσις. Ήτο μια εισβολή, η οποία παρεβίασε την ανεξαρτησίαν και την κυριαρχίαν της Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται εφ’ όσον υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί εις Κύπρον».
 «Καθώς ήδη έχω δηλώσει, τα γεγονότα εις Κύπρον δεν αποτελούν εσωτερικήν υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου, οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας είναι μια εισβολή και εκ των συνεπειών της θα υποφέρει όλος ο λαός της Κύπρου, αμφότεροι Έλληνες και Τούρκοι».
Παρουσία του προέδρου της "Δημοκρατίας" τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο αυτού που με την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσε την τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η πορεία του Μακαρίου πρέπει να είναι φάρος και οδηγός πολύτιμος στις δύσκολες μέρες που διερχόμαστε και τις δυσκολότερες που ακολουθούν. Όχι κύριε Αναστασιάδη για εμάς φάρος και οδηγός είναι η πορεία του στρατηγού Διγενή, του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Ευαγόρα Παλλικαρίδη και όλων των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. που πολέμησαν για την Ένωση. Φάρος και οδηγός για εμάς είναι το "ΟΧΙ" του Μεταξά, είναι το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, είναι το "Μολών Λαβέ" του Λεωνίδα. Φάρος και οδηγός για εμάς είναι οι ένδοξοι αγώνες των προγόνων μας και όχι τα δάκρυα και τα καμώματα του ψευτοεθνάρχη σας.
Υ.Γ. Στις 27 Ιανουαρίου 2013 τελέστηκε κάποιο άλλο ετήσιο μνημόσυνο αλλά εσύ προτίμησες την χοροεσπερίδα του ΔΗΚΟ στην Αγγλία, εκεί μάλλον θα είχε παραπάνω ψήφους.
Κυριάκος Πραστίτης
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...