Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Οι Βομβαρδισμοί της Τηλλυρίας

Οι Βομβαρδισμοί της Τηλλυρίας
Ήταν 9 Αυγούστου του 1964 λίγους μήνες μετά την έναρξη της Τουρκοανταρσίας τον Δεκέμβριο του 1963 , όταν Τουρκικές βόμβες Ναπάλμ  έπεφταν  για τρείς συνεχόμενες μέρες πάνω στη περιοχή Τηλλυρίας.  Συγκεκριμένα στις 7,8 και 9 Αυγούστου οι Τούρκοι σφυρηλατούσαν αδιάκοπα την περιοχή.
Στην περιοχή λοιπόν σχηματίστηκε Τουρκικός θύλακας για να αποτελέσει ουσιαστικά το προγεφύρωμα της Τουρκίας στην Κύπρο. Ο εν λόγω θύλακας ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο των Τούρκων αξιωματικών και ήταν ορατός ο κίνδυνος επέκτασής του ο οποίος σήμαινε και κίνδυνος της ασφάλειας των Ελλήνων που ζούσαν στις παρακείμενες περιοχές.

Η Εθνική Φρουρά αποφασίζει να επέμβει  και να αποσιωπήσει τον κίνδυνο ωστόσο  η Τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει ολόκληρη την περιοχή από τον Ξερό μέχρι τον Πύργο.
Η αντίσταση των κατοίκων και της Εθνικής Φρουράς υπήρξε ηρωική.
Απολογισμός της Επίθεσης ήταν 50 νεκροί κτυπημένοι από τις τουρκικές βόμβες, αυτουργοί της επιθέσεως οι λεγόμενοι τ/ «κ» αυτοί που σήμερα θεωρούνται «αδέλφια» και «συμπατριώτες» από το πολιτικό σκουπιδαριό της Κύπρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...