Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Προσκλητήριο Ενότητας των Ειδικών Δυνάμεων από τους ΚΕΑΠ στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Αρχές Σεπτεμβρίου δεχθήκαμε την πρόσκληση των φίλων μας Καταδρομέων – Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών – Πεζοναυτών (Κ.Ε.Α.Π.) για συμμετοχή των ΟΥΚ στην ανάρτηση ενός ψηλού ιστού με Ελληνική Σημαία και την εγκαινίαση ενός λιτού μνημείου στη μνήμη των πεσόντων Καταδρομέων για την προάσπιση της πατρίδας.

Ήταν μία πρόσκληση για κοινή δράση των Σωματείων Ειδικών Δυνάμεων, που με χαρά αποδεχθήκαμε.
Η όλη εκδήλωση προγραμματίστηκε για την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 και περιλάμβανε πορεία με έναρξη στην είσοδο του τελεφερίκ της Πάρνηθας, με τρεις εναλλακτικές διαδρομές, διαβαθμισμένης δυσκολίας, μέχρι την περιοχή Φλαμπουράκι (μετά το καταφύγιο Φλαμπούρι), όπου και είχε γίνει προεργασία για την έπαρση της σημαίας και την εγκαινίαση του μνημείου.

Το πρωί μας βρήκε όλους συγκεντρωμένους στην περιοχή του τελεφερίκ, γύρω στους 60 καταδρομείς και βατραχανθρώπους, με λίγους καλούς φίλους των ειδικών δυνάμεων , γυναίκες και παιδιά, με στόφα καταδρομέα! Στο προσκλητήριο ενότητας από τον αρχηγό των ΚΕΑΠ Ανδρέα Κωνσταντάτο, απάντησε θετικά τόσο ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων (ΣΕΒ) όσο και το ΚΕΕΔ. Το Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Κυριάκος Κόκκινος, ο Γιώργος Δέδες και ο Δημήτρης Αλέκος.

Οι Βάτραχοι ανέβηκαν με άλλα 15 άτομα από τη δύσκολη διαδρομή, μέσω του φαραγγιού, μέσα από την πανέμορφη φύση της Πάρνηθας, με Αγηματάρχη το γνωστό «κατσικο-καταδρομέα» Γιάννη Χαρμπίλα, που έκανε φιλότιμη προσπάθεια να προκαλέσει κάποια «εγκατάλειψη», χωρίς κανείς όμως να παραδώσει …

Τελικά μετά από 2,5 περίπου ώρες ορειβασίας φθάσαμε στο Φλαμπουράκι, όπου συγκεντρώθηκαν και οι λοιπές ομάδες. Αφού ο αρχηγός των ΚΕΑΠ Ανδρέας Κωνσταντάτος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας και έκανε ένα σύντομο ιστορικό στην καταστροφή του προηγουμένου μνημείου από τους γνωστούς – αγνώστους ανεγκέφαλους κι απάτριδες, που δυστυχώς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη φιλοπατρία, τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, από ξένες προς το καταδρομικό πνεύμα ιδεολογίες, έδωσε διαδοχικά το λόγο στον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Κυριάκο Κόκκινο και τον υπεύθυνο του ΚΕΕΔ Γιώργο Κλαρκ για δύο σύντομες και ουσιαστικές συμβολές στον κοινό ενωτικό σκοπό.


 
Την παράσταση έκλεψε, μαζί με το θαυμασμό όλων μας η παρουσία και συμμετοχή του γηραιού στρατηγού των Καταδρομών Ευαγγέλου Σαβράμη (ΣΣΕ 1949), ιδρυτή της Ε Μοίρας Καταδρομών, 1ο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών, Διοικητή της Σχολής Αλεξιπτωτιστών το 1963, εκπαιδευτή εκρηκτικών των Κυπρίων Καταδρομέων, με αμέτρητα άλματα σε όλον τον κόσμο, πρωταθλητή αλεξιπτωτισμού και σκοποβολής, γενικού διευθυντή της IAAF, ο οποίος αποστρατεύθηκε το έτος 1983 ως Διοικητής της 3ης Μεραρχίας Καταδρομών.

Τα λόγια του αλλά κυρίως η παρουσία του και το όλο πνεύμα που απέπνεε ο Στρατηγός, μας έκανε όλους να αισθανθούμε το μεγαλείο του Έλληνα πολεμιστή, αυτού που δεν παραδίδει τα όπλα και διατηρεί νεανικό το πνεύμα και μάχιμη την ψυχή, έτοιμος για κάθε αγώνα που η πατρίδα θα απαιτήσει.

 
Η τελετή εγκαινίασης του μνημείου έκλεισε με την έπαρση της σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο.

Το άγημα επέστρεψε στο καταφύγιο Φλαμπούρι και μετά από την απαραίτητη «κοινωνικότητα», γνωστή σε τέτοιες παρέες και εξορμήσεις καταδρομέων, διαλύθηκε με την υπόσχεση σύντομης επανάληψης κοινών δράσεων κι ασκήσεων.

Κυριάκος Κόκκινος

Δικηγόρος-Αντιπρόεδρος ΣΕΒ (ΟΥΚ 102)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...