Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η Έριδα και η Αδράστεια


« Τρώες και Αχαιοί, καθένας πάνω σε άλλον  σκοτώναν. Τη φευγάλα κανείς δεν τη σκεφτόταν. Ήταν η μάχη αμφίρροπη, σαν λύκοι αυτοί ορμούσαν. Φαρμακερή η Έριδα χαιρόταν να τους βλέπει, μόνο αυτή από τους θεούς στη μάχη ήταν μαζί τους »
Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Λ, στίχοι 70-74

Στο παραπάνω απόσπασμα της Ιλιάδος εκείνου του εμφυλίου Έπους, περιγράφεται μέσα σε τέσσερις στίχους, η πολεμική αρετή  αλλά και το διαχρονικό μειονέκτημα των Ελλήνων.
Ενωμένος ο λαός μας, μεγαλούργησε όποτε υπήρξε κατά τις ιστορικές περιόδους ο Ηγέτης που οδηγούσε την Φυλή μας προς το πεπρωμένο της.
Ενωμένοι κερδίσαμε τους Πέρσες και σώσαμε την Πατρίδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη από το βαρβαρικό σκοτάδι.

Με τον Μέγα Αλέξανδρο βασιλιά όλων των Ελλήνων, διαλύσαμε την Περσική αυτοκρατορία όταν ετοιμάζονταν να ξαναεπιτεθεί στα πατρογονικά μας εδάφη.
Και διαδώσαμε τον Ελληνικό Πολιτισμό μέχρι την Ινδία εξανθρωπίζοντας την Οικουμένη.
Ο αξεπέραστος Πολιτισμός μας διατηρήθηκε για 1.100 χρόνια κατά την διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Αργότερα όταν όλα τα πλάκωνε η φοβέρα και τα έσκιαζε η σκλαβιά, μερικοί τρελοί Έλληνες  ξεσηκώθηκαν κατά των υπανθρώπων τούρκων που κρατούσαν το Γένος στο σκοτάδι και απελευθέρωσαν κομμάτι κομμάτι την Πατρίδα.
Το διαχρονικά νικηφόρο γενετικό υλικό πέρασε στην Ελληνική γενιά του Μεσοπολέμου, τότε που το Έθνος με Ηγέτη τον Ιωάννη Μεταξά και το εθνικοκοινωνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, αντιστάθηκε στις μεγάλες δυνάμεις εκείνης της εποχής.
Σε όλες τις  ιστορικές για τον Ελληνισμό περιόδους δεν έλειψαν οι έριδες με ολέθρια αποτελέσματα που συρρίκνωσαν την Πατρίδα.
Ελληνικά εδάφη σκλαβώθηκαν, ανάξιοι ηγέτες ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα τον Ελληνισμό, απομακρύνοντας τον από τις αξίες της Φυλής, καταστρέφοντας την νεολαία με ηττοπαθή κηρύγματα, παραδίδοντας γη και ύδωρ στους βαρβαρολαούς που έχουν αρπάξει τα εδάφη μας και διεκδικούν όσα άλλα μας έχουν απομείνει.
Τα κύματα της Ιστορίας μας όμως πάνε κι έρχονται. Στο βάθος φαίνεται το Ελληνικό Φως που μεταλαμπαδεύτηκε από τους προγόνους μας, στους Έλληνες Εθνικιστές και θα μας βγάλει από την παρακμή στην οποία βρισκόμαστε.
Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, μόνο η Χρυσή Αυγή  και το Ε.ΛΑ.Μ.  αποτελούν τους μοναδικούς φορείς επανελλήνισης της κοινής Πατρίδος.
Με το «Πας μη Έλλην βάρβαρος» χτίσαμε Αυτοκρατορίες, δημιουργήσαμε Πολιτισμό, με το ίδιο ρητό θα ξαναμεγαλουργήσουμε.
Μόνο που αυτή την φορά την θέση της Έριδας, θα πάρει η Αδράστεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...