Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Kέντρο Συντονισμού Πληροφοριών υπό την τουρκική ΜİΤ

ττ
Ο διοικητής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT, Hakan Fidan, αναλαμβάνει επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου πληροφοριών MİKM.
Σε λειτουργία τέθηκε τον περασμένο μήνα το Μικτό Κέντρο Συντονισμού Πληροφοριών (Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi: MİKM) στην έδρα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT στην Άγκυρα με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων των φορέων συλλογής πληροφοριών. Συγκεκριμένα, το MİKM αναλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών από 6 κύριες και 31 περιφερειακές μονάδες σε αστικά κέντρα της Τουρκίας. 

Οι 6 κύριες μονάδες συλλογής πληροφοριών (σε Κωνσταντινούπολη, Diyarbakır, Van, Hatay, Gaziantep και Şanlırufa) αποστέλλουν επί καθημερινής βάσης δελτία πληροφοριών ενώ οι 31 περιφερειακές ανά εβδομάδα. Επικεφαλής του MİKM ανέλαβε ο διοικητής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, Hakan Fidan, ενώ στο Κέντρο τοποθετούνται σύνδεσμοί από την Τουρκική Αστυνομία, τη Γενική Διεύθυνση Χωροφυλακής και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Η δημιουργία του συντονιστικού κέντρου πληροφοριών MİKM κρίθηκε αναγκαία μετά από σειρά συμβάντων που απέδειξαν παθογένειες στο σύστημα συλλογής, επεξεργασίας και διανομής πληροφοριών. Ως τέτοια αναφέρονται η αιματηρή αεροπορική επιδρομή στο Uludere τον Δεκέμβριο του 2011, οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης και των κεντρικών γραφείων του ΑΚΡ το Μάρτιο του 2013 καθώς και η βομβιστική επίθεση στο Reyhanlı τον περασμένο Μάιο.Αρκετοί αναλυτές ωστόσο υπενθυμίζουν τις υπερεξουσίες που απέκτησε πρόσφατα η MİT και κάνουν λόγο για δημιουργία ενός «Μεγάλου Αδερφού» με στόχο τους πολίτες της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...