Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

5 χρόνια Ε.ΛΑ.Μ, 5 χρόνια αγώνα


5 χρόνια Ε.ΛΑ.Μ, 5 χρόνια αγώνα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από το έτος ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ). Πλήθος κόσμου, πέραν των 400 υποστηρικτών, φίλων και μελών του κόμματος, συνέρευσε στην αίθουσα για να παραστεί στην εκδήλωση και να εκφράσει με αυτό τον τρόπο την αμέριστη συμπαράσταση του προς το εθνικιστικό κίνημα.

Των ομιλιών προηγήθηκε καλωσόρισμα από την συναγωνίστρια Γεωργιάνα Αριστοτέλους και ακολούθως έγινε η παρουσίαση στους προσκεκλημένους του ιδρυτή και προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), Χρίστου Χρίστου, καθώς και των μελών που απαρτίζουν το πολιτικό συμβούλιο και οι οποίοι σε άριστη συνεννόηση και υπό τις οδηγίες του προέδρου, χειρίζονται τα ηνία του κινήματος και χαράζουν τις πολιτικές που ακολουθούνται. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου είναι: Αλαμάνγκος Βαλεντίνος, Βασιλείου Μάριος, Γεάδη Γεάδης, Κουντουρέσιης Πέτρος, Μεσαρίτης Χαράλαμπος, Μιχαήλ Μιχάλης, Παπαγιάννης Λίνος.
IMG 7213 c0435
BEL 4100 015bf
BEL 4086 9383f
Τον κύκλο των ομιλιών άρχισε ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ κ. Ιωάννης Καραολής ο οποίος απηύθυνε ένα άκρως συγκινητικό λόγο εκ μέρους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Τόνισε την ανάγκη ύπαρξης στη νήσο ενός κινήματος που θα χαράσσει ορθή εθνική πολιτική μακριά από τα μικροπολιτικά κομματικά συμφέροντα. Ενός κινήματος που θα εργάζεται έχοντας γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και δεν θα ξεπουλά εδάφη χάριν των προσωπικών φιλοδοξιών. Ενός κινήματος που στέκεται με σεβασμό απέναντι στους ήρωες του έθνους που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τα νιάτα και τη ζωή τους, για την πατρίδα και δεν θα εποφθαλμιεί ούτε θα καπηλεύεται τους αγώνες των προγόνων για επίτευξη ιδίων συμφερόντων. Ενός κινήματος που δεν μπορεί να είναι άλλο από το εθνικιστικό. Υπογράμμισε τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την ΕΟΚΑ με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), όπως άλλωστε ανέφερε ότι αποτυπώνεται πολύ εύστοχα στο σύνθημα που τραντάζει τους αιθέρες σε κάθε εθνικιστική πορεία "ΕΟΚΑ, ΕΛΑΜ αντίσταση ξανά".
IMG 7216 94d9e
Την σκυτάλη από τον απόηχο των ιερών παρακαταθηκών του παρελθόντος έλαβε η φωνή που κατευθύνεται απρόσκοπτα στο μέλλον, εφοδιασμένη με τα απαραίτητα στοιχεία για νέους αγώνες. Η φωνή του Μετώπου Νεολαίας. Ο Σωτήρης Ιωάννου σε μία δυναμική ομιλία, όπως αρμόζει στα νιάτα της πατρίδος, τόνισε ότι η νεολαία υπήρξε, υπάρχει και οφείλει να συνεχίσει να είναι πρωτοστάτης στους εθνικούς αγώνες. Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα μαθητών που στάθηκαν σημαιοφόροι στους αγώνες για ένωση με τη μητέρα Ελλάδα, όπως ο Πετράκης Γιάλλουρος. Μαθητών που άφησαν τα θρανία και πήραν μιαν ανηφοριά ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που παν στη λευτεριά, όπως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Μαθητών που αξιώθηκαν να κερδίσουν τον τίτλο του ήρωα ανάμεσα στους πολυάριθμους άνδρες του έθνους. Ο συναγωνιστής Σωτήρης κατήλθε από το βήμα αφήνοντας να πλανάται στην ατμόσφαιρα μία νότα σθεναρής αισιοδοξίας καθώς όταν ο λαός μίας χώρας έχει τόσο δυναμική και πρόθυμη να αγωνιστεί νεολαία δεν πρέπει να φοβάται πως θα χαθεί. Μία πατρίδα που αξιώνει να έχει νέους θαρραλέους και με εθνική συνείδηση μπορεί να ελπίζει πως θα εξέλθει αλώβητη από τους σύγχρονους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας.
IMG 7218 f16bf
Τον κύκλο των ομιλιών συνέχισε εκπρόσωπος του Μετώπου Γυναικών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Λουίζα Μηνά, η οποία και αναφέρθηκε στην προσφορά του γυναικείου φύλου στον αγνό αγώνα που διεξάγει το κίνημα. Αρχικά, εξήρε τις γυναικείες μορφές που σφυρηλάτησαν το είναι τους στη λάβα του εθνικού χρέους και που αποτελούν πρότυπα για την σύγχρονη Ελληνίδα. Εν συνεχεία, ανέφερε απτά παραδείγματα της συμβολής των γυναικών μελών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την σύγχρονη κοινωνία, με την συμμετοχή στην πορεία για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, με την διοργάνωση εκδηλώσεων προσφοράς τροφίμων, σχολικών, ρουχισμού και παιχνιδιών σε άπορους Έλληνες Κύπριους και Ελλαδίτες, παροχή δώρων σε παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο νοσοκομείο και σε άλλα ευαγή ιδρύματα. Η ομιλήτρια ευχαρίστησε όσες Ελληνίδες απαντούν θαρραλέα "παρούσες" στα καλέσματα του εθνικού χρέους.
IMG 7223 ebd6c
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Μάριος Βασιλείου, ο οποίος ανέλυσε αφενός την δομή και την ιεραρχία που ακολουθείται στο κίνημα και αφετέρου τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχουν τεθεί. Στην κορυφή βέβαια της πυραμίδας της ιεραρχίας τοποθετείται ο πρόεδρος με το πολιτικό συμβούλιο και έπονται τα στελέχη, τα δόκιμα στελέχη, τα μέλη και οι υποστηρικτές. Έξω από την πυραμίδα βρίσκονται οι ψηφοφόροι. Όσον αφορά τους Εθνικούς Στόχους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), αξίζει να αναφερθεί ότι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των κύριων ζητημάτων που απασχολούν την χώρα μας, όπως για παράδειγμα το εθνικό, το οικονομικό και το ενεργειακό. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους κομματικούς άμεσους στόχους, που δεν είναι άλλη από την συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές, αλλά και σε όποιαδήποτε άλλη εκλογική διαδικασία.
IMG 7227 fb394
Μετά το πέρας του διαλείμματος το λόγο έλαβε ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Λευκωσίας, Γεάδης Γεάδη. Ο συναγωνιστής απηύθυνε κάλεσμα στον κάθε απλό συμπατριώτη θέτοντας του ερωτήματα προς προβληματισμό. Στον καθημερινό Έλληνα της Κύπρου, ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης, που δεν ανέχεται πια το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για κάλεσμα εθνικής ενότητας καθώς, όπως τόνισε ο ομιλητής, η διάκριση ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς δεν μας αγγίζει καν αφού αυτοπροσδιοριζόμαστε ξεκάθαρα ως Έλληνες εθνικιστές. Η στερεότυπη μικροπολιτικών συμφερόντων κομματική τους κλίμακα δεν μας χωρά. Ανάφερε ότι μέσα από την ενότητα επιδιώκουμε ανθρώπους με ΙΔΑΝΙΚΑ και ΟΧΙ δανεικά, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου ότι με τις αδέξιες πολιτικές θα έχουμε και δανεική πατρίδα. Ο συναγωνιστής καταλήγοντας επέλεξε ως απαραίτητα εφόδια με τα οποία χρειάζεται να εξοπλιστούμε τα σύμβολα που απεικονίζονται στη σημαία του κινήματος, την ασπίδα και το σπαθί. Ανά χείρας θα έχουμε για να αποκρούουμε τα εχθρικά κτυπήματα την ασπίδα αλλά και το σπαθί το οποίο θα ορθώσουμε στους αιθέρες κατά το εναρκτήριο σάλπισμα του αγώνα.
IMG 7232 d556f
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο συναγωνιστής Γεάδης, παρουσίασε σχετικό βίντεο από τα πέντε χρόνια ακατάπαυστου αγώνα του κινήματος μας. Αντικατοχικές εκδηλώσεις, πορείες μνήμης και τιμής, ιστορικές ομιλίες, παρουσία πλάι στο δοκιμαζόμενο λαό, φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης, μέτωπο γυναικών, πράσινη πτέρυγα, συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες, σχέση συνεργασίας με το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή και πολλά άλλα τα οποία δεν πρόβαλαν ποτέ τα ΜΜΕ. Ενδεικτικά παραδείγματα των πλάνων που προβλήθηκαν και που καταδεικνύουν με τον πιο εύστοχο και "εύγλωττο" τρόπο πως τα πέντε χρόνια που πέρασαν ήταν πράγματι γεμάτα αγώνες, δυναμισμό, ιστορική γνώση του παρελθόντος, αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, πίστη στις αξίες και τα ιδανικά που μας καθοδηγούν. 
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Μιχαλάκης Μιχαήλ, ο οποίος σε μία ενδιαφέρουσα ομιλία ανέλυσε τις θέσεις του κινήματος σε όλα τα καίρια ζητήματα που ταλανίζουν  το νησί μας. Με παραστατικότητα παρουσίασε τις πολιτικές που προτείνει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όσον αφορά το πρωτεύον κυπριακό πρόβλημα, τον οικονομικό καταποντισμό στον οποίο υπόκειται η πατρίδα μας καθώς έχει υποδουλωθεί στους διεθνείς τοκογλύφους, τα ενεργειακά ζητήματα που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στο σύγχρονο πολιτικό προσκήνιο αλλά και παρασκήνιο. Παρουσίασε ξεκάθαρα τον αντιομοσπονδιακό χαρακτήρα του Κινήματος μας, ξεκαθαρίζοντας έτσι την θέση μας έναντι όλων των άλλων πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα δε ανάφερε πως στόχος μας παραμένει η απελευθέρωση της Κύπρου μας από την μπότα του βάρβαρου εισβολέα. Στην συνέχεια ανέλυσε όσο αφορά το μεταναστευτικό και τις πολιτικές μας προτάσεις για επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος που ταλανίζει τον τόπο μας, αλλά οι πολιτικάντηδες για τα δικά τους συμφέροντα κάνουν τα στραβά μάτια. Στα σημαντικότερα προβλήματα παρουσίασε και τις δικές μας προτάσεις όσο αφορά την οικονομία, για να σπάσουν τα δεσμά τις σκλαβιάς από τους διεθνείς τοκογλύφους.
IMG 7239 5cc6f
Τον κύκλο των ομιλιών συνέχισε ο συναγωνιστής Πέτρος Κουντουρέσιης ο οποίος εκφώνησε ένα λόγο ιδεολογικού υποβάθρου. Με παραδείγματα από το έργο μίας από τις ιστορικότερες μορφές του Ελληνικού Έθνους, του Ιωάννη Μακρυγιάννη, αποτύπωσε στην ομιλία του την πεμπτουσία του ελληνικού ιδεώδους. Ανάλυσε εκ βάθους το τρόπο με τον οποίο βλέπουμε εμείς οι Εθνικιστές τον αγώνα μας, αλλά και το χρέος που έχουμε προς τους προγόνους μας. Όπως οι αμέτρητοι ήρωες του Έθνους μας δεν υπέκυψαν, δεν λιποτάκτησαν, δεν προσκύνησαν, αλλά παρέμειναν όρθιοι για να έχουμε εμείς σήμερα την ενδοξότερη ιστορία και να είμαστε περήφανοι για το Έθνος μας, έτσι και εμείς σήμερα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους παρ’ όλες τις αντιξοότητες.
BEL 4160 f77e6
Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), Χρίστος Χρίστου, με ένα λόγο σε έντονο ύφος. Απήντησε χωρίς περιστροφές σε όσους απορούν τι κατάφερε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) στα πέντε χρόνια από την ίδρυση του. Ε λοιπόν, πέτυχε πολλά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κατόρθωσε να αφυπνίσει τις εθνικές συνειδήσεις των Ελλήνων Κυπρίων που οι σύγχρονοι πολιτικάντηδες φρόντισαν επιμελώς να βυθίσουν στη λήθη και την υποταγή. Κατάφερε όμως να δώσει ελπίδα ότι μέσα σε αυτό το βούρκο και την σαπίλα της πολιτικής ζωής κάποιοι ύψωσαν το κεφάλι τους και αντιστέκονται και δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Κάλεσε άπαντες να πυκνώσουν τις τάξεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος χωρίς να πτοούνται από τους τόνους λάσπης που βάλλουν κατά των εθνικιστικών κινημάτων κάποιοι επιτήδειοι σε Κύπρο και μητροπολιτική Ελλάδα.
IMG 7249 b403f
Η όλη εκδήλωση έληξε όπως της αρμόζει, περήφανα και δυναμικά με τον Εθνικό Ύμνο να αντηχεί σε ολόκληρη την αίθουσα σκορπίζοντας νότες εθνικής υπερηφάνειας. 

BEL 4102 4ed05

BEL 4171 9a4ff
BEL 4137 041ab

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...