Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΔΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ: ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!


IMG_8221
Δανοί εθνικιστές, του κόμματος Danskernes Party (http://danskernesparti.dk) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά της χούντας Σαμαρά και συμπαράστασης στους διωκόμενους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, έξω από την ελληνική πρεσβεία, με σύνθημα «Απελευθερώστε τους πολιτικούς κρατουμένους στην Ελλάδα».


Brev-til-Den-Græske-Ambassade
Εν συνεχεία, ο αρχηγός του κινήματος παρέδωσε επιστολή στην ελληνική πρεσβεία, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος και πολλά άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν στην Ελλάδα. Οι κατηγορίες εναντίον της Χρυσής Αυγής, είναι ότι είναι μια «εγκληματική οργάνωση». Είναι λάθος να αποκαλούν ένα επιτυχημένο και εκλεγμένο κόμμα «εγκληματική οργάνωση» και δεν συνάδει με το γεγονός ότι το κόμμα καταδικάζει τη βία. Οι κατηγορίες και οι φυλακίσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν τίποτα άλλο, εκτός από τον φόβο του κυβερνητικού καθεστώτος της Ελλάδος. Ο φόβος ότι μπορεί να χάσει την εξουσία από ένα κόμμα που προσφέρει στους Έλληνες την εναλλακτική λύση για την έξοδο από την κρίση. Οι φυλακίσεις των Ελλήνων εθνικιστών δεν είναι μόνο μια επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά μια επίθεση σε ολόκληρο το εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη. Ένα κίνημα που γίνεται ισχυρότερο μέρα με τη μέρα. Οι φυλακίσεις είναι μια επίθεση στη βούληση του λαού και την εθνικιστική πρόοδο που βλέπουμε στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι φυλακίσεις αποτελούν επίθεση κατά των αντιφρονούντων, κατά της ελευθερίας του λόγου και κατά των ευρωπαϊκών λαών, κατά του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ευκαιρίας να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον. Με βάση αυτό, το Κόμμα των Δανών (Danskernes Parti) ζητά τα εξής: 1. Να απελευθερωθούν αμέσως οι πολιτικοί κρατούμενοι της Χρυσής Αυγής 2. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη από την Χρυσή Αυγή και τον ελληνικό λαό 3. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σεβαστούν τη βούληση του λαού και να σταματήσουν να διώκουν τους αντιφρονούντες».
leter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...