Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ομιλίες για το ψευδοκράτος και την οικονομία στα πολιτικά γραφεία Λεμεσού

Ομιλίες για το ψευδοκράτος και την οικονομία στα πολιτικά γραφεία Λεμεσού
Στα Πολιτικά Γραφεία της Κεντρικής Οργάνωσης Λεμεσού, την Παρασκευή 15/11, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η πρώτη είχε θέμα το ψευδοκράτος, την οποία εκφώνησε ο συναγωνιστής Στράτος Καρανικολάου. Όπως είπε, απόσταγμα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής το 1974 και της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής, ήταν η δημιουργία του ψευδοκράτους, στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου μας. Το έκτρωμα αυτό, δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών διεκήρυξε την πράξη αυτή ως νομικά άκυρη, απαιτώντας την ανάκλησή της.

Όπως τόνισε ο συναγωνιστής, ο διαμελισμός της Κύπρου ήταν προσχεδιασμένος από την δεκαετία του 50’, γεγονός που αναδεικνύει την πάγια πολιτική της τουρκίας που είναι ο διαμελισμός της Κύπρου σε βόρειο και νότιο τμήμα. Ενώ όπως ξεκάθαρα φαίνεται από κατά καιρό δηλώσεις τούρκων πολιτικών, εξισώνουν την Κυπριακή δημοκρατία, με το παράνομο μόρφωμα του ψευδοκράτους. Αναφέρθηκε επίσης το γεγονός ότι την 15η Νοεμβρίου, όλα τα κόμματα  ανεξαρτήτου απόχρωσης, καταδικάζουν το ψευδοκράτος, όμως είναι οι ίδιοι που ολόχρονα το αναγνωρίζουν με την στάση τους, συνομιλώντας μαζί τους και ξεπουλώντας την Κύπρο.
Στην συνέχεια ομιλία έκανε ο συναγωνιστής από την Κ.Ο. Πάφου, Μάριος Βασιλείου, για την οικονομία, το μνημόνιο, την στάση της κυβέρνησης αλλά και τις θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για λύση του οικονομικού προβλήματος που ταλανίζει τον Ελληνισμό της Κύπρου. Τόνισε πως η κυπριακή οικονομία δεν καταστράφηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά είναι αποτέλεσμα κυρίως της καταστροφικής διακυβέρνησης του ακέλ και του Δημήτρη Χριστόφια. Η τρόικα κάνει μία εισβολή στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνοντας τη Κύπρο πλέον επίσημο προτεκτοράτο των μεγάλων ευρωπαϊκών συμφερόντων. Η καινούργια κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια μνημονική στρατηγική και πριν προλάβει να συμπληρώσει ένα μήνα διακυβέρνησης, «με το πιστόλι στον κρόταφο» δέχτηκε χωρίς αντίσταση το καταστροφικό κούρεμα καταθέσεων υπογράφοντας την καταδίκη της κυπριακής οικονομίας. Ενώ από τότε το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο.
Ο συναγωνιστής κάνοντας ανάλυση του βρώμικου τραπεζικού μας συστήματος, τόνισε πως τα υψηλά επιτόκια που υπήρχαν δυσχέραιναν το ήδη καταστροφικό σύστημα που κατέρρευσε τον περασμένο Μάρτιο. Τόνισε την ανάγκη μίας κρατικής εθνικής αναπτυξιακής τράπεζας, που θα στήριζε τον λαό της Κύπρου, θα διασφάλιζε τις καταθέσεις του, οδηγώντας στην ανάπτυξη.
Η υποδουλωμένη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει, αφού είναι οφθαλμοφανές πως οι ξένοι δανειστές – τοκογλύφοι έχουν ως στόχο να ωφεληθούν από τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και να αφανίσουν τον Ελληνισμό, μιας και τρέμουν στην ιδέα μιας δυνατής, ισχυρής, εθνικής και μεγάλης Ελλάδας, της οποίας ανατέλλει η νέα ολόχρυση αυγή.
Το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα, επενδύει πολλά στην νέα γενιά για επίλυση του οικονομικού προβλήματος, αφού μόνο με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη. Είναι απαραίτητη επίσης η στροφή στην πρωτογενή παραγωγή αφού με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να γίνουμε αυτάρκεις. Ο συναγωνιστής κλείνοντας είπε πως με την κατάλληλη δομή και με εθνική συνείδηση θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε ένα εθνικό νόμισμα. Αυτό το σενάριο όμως την παρούσα στιγμή είναι αποτρεπτικό, αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένα εθνικό κράτος, που μόνο το Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να προσφέρει.
Psevdokratos-Oikonomia2 0c6a1          
Psevdokratos-Oikonomia3 1e3a0
Psevdokratos-Oikonomia4 18842

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...