Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Συσσίτια αλληλεγγύης από Έλληνες σε Έλληνες το ΕΛΑΜ στην Λεμεσό (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Συσσίτια αλληλεγγύης από Έλληνες σε Έλληνες το ΕΛΑΜ στην Λεμεσό (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 22/12/13, η διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού υπό την αιγίδα του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Λεμεσό. Μπροστά από το άγαλμα της Μαθητιώσας Νεολαίας, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, τα μέλη μας πρόσφεραν τα απαραίτητα σε περίπου 150 οικογένειες συμπατριωτών μας, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.  

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως υπήρχε κόσμος δύο ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης και περίμενε υπομονετικά, την στιγμή που δεν είχαν φτάσει ακόμη στην πλατεία τα τρόφιμα. Οι κακουχίες της μνημονιακής πολιτικής ήταν φανερές στα πρόσωπα των συμπατριωτών μας, οι οποίοι δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι στις ζωές τους. Το κράτος του μνημονίου και της υποταγής στους ξένους τοκογλύφους έχει κόψει τα επιδόματα από πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, την στιγμή που δεν ακουμπάνε τους υψηλούς τους μισθούς αλλά και τα επιδόματα των αλλοδαπών.
Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, με τους νέους να νιώθουν πρώτοι τις συνέπειες. Πολλοί ήταν οι γονείς νεαρής ηλικίας, που λόγω της υψηλής ανεργίας αδυνατούν να παρέχουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους, προσήλθαν στην διανομή τροφίμων του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.     
Με ανιδιοτέλεια εργάστηκαν εθελοντικά πολλοί συναγωνιστές από την Κεντρική Οργάνωση Λεμεσού και τον Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο. Η διανομή τροφίμων ήταν αφιερωμένη στον Αντώνη Ιατρίδη, πατέρα του Γιαννάκη Ιατρίδη ο οποίος συνείσφερε σημαντικά με τρόφιμα, αλλά και στους δύο αδικοχαμένους συναγωνιστές και ήρωες, Γιώργο και Μάνο, για τους οποίους αναρτήθηκε πανό.  
Ο κόσμος εκτίμησε δεόντως και αυτή την δράση κοινωνικής αλληλεγγύης τα σχόλια μου λάβαμε ήταν πολύ θετικά, ακόμα και από τους απλούς περαστικού, που συνεχάρησαν τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για αυτή την ανιδιοτελή και αφιλοκερδή πράξη, δίνοντας χαρά σε άπορους συμπατριώτες μας αυτές τις Άγιες Ημέρες. 
kosmos1 9e4d6
kosmos2 0d622 
metwpo-ginekwn1 08e42
metwpo-ginekwn2 2b8f7
rouxa1 51794
rouxa2 4fd73
trofima 909f0
metafora d60d2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...