Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ομιλίες για τον Πανίκο Δημητρίου και τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τους συμμάχους στην Λεμεσό

Ομιλίες για τον Πανίκο Δημητρίου και τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τους συμμάχους στην Λεμεσό
Στα Πολιτικά Γραφεία της Κ.Ο. Λεμεσού την Παρασκευή 17/01/2014, οι παρευρισκόμενοι συναγωνιστές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα τα οποία αποκρύπτουν από τα σχολεία και τα μέσα ενημέρωσης για ευνόητους λόγους.

Αρχικά, έγινε ομιλία εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής Λεμεσού για τον Πανίκο Δημητρίου, ένα γενναίο Έλληνα που τον Ιανουάριο του 1975, σε ηλικία 18 ετών, δολοφονήθηκε άνανδρα έξω από τις βάσεις του Ακρωτηρίου. Οι Άγγλοι υπό τον φόβο της Μαχητικής Ελληνικής νεολαίας της Κύπρου, που διαδήλωνε μαζικά με την συμμετοχή χιλιάδων ανυπόταχτων νέων, επιτέθηκε με πάνοπλα άρματα μάχης καταπλακώνοντας τον ήρωα Πανίκο Δημητρίου. Η θυσία του αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νέους αφού έδωσε την ζωή του για την Ελληνικότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας του. Ήταν ένας νέος με τεράστια ψυχικά αποθέματα και βάζοντας την αγάπη του για την Κύπρο πάνω από την ζωή του, πρόταξε τα στήθη του απέναντι στους άγγλους, που προωθούσαν την δημιουργία του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, βγαίνοντας νικητής στην μάχη για την πατρίδα.
Ακολούθησε ομιλία από τον συναγωνιστή Στράτο Καρανικολάου, που ανέλυσε ιστορικά τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τους δήθεν συμμάχους της Ελλάδας που οδήγησε στον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων και ελάχιστων γερμανών στρατιωτών. Ο βομβαρδισμός δεν έπληξε καθόλου τις κατοχικές δυνάμεις αλλά αντιθέτως ήταν ολοφάνερο πως στόχος των «συμμάχων» ήταν να πληγούν ανεπανόρθωτα οι Έλληνες, αφού πέραν των νεκρών, το λιμάνι υπέστη σοβαρότατες καταστροφές. Με το πέρας του ανελέητου βομβαρδισμού οι «σύμμαχοι» υποστήριξαν πως η επιχείρηση ήταν επιτυχής, γεγονός που καταδεικνύει ποιος ήταν πραγματικά ο στόχος τους. Ο συναγωνιστής έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως αποτελεί καθήκον για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές να τιμάμε τις θυσίες των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας και να μην ξεγελιόμαστε από κάποιους επιτήδειους που αποκαλούνται «σύμμαχοι», όμως απεργάζονται το κακό των Ελλήνων.  
2 42039
3 47a47
kentriki 583f3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...