Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ταραχές στην Ουκρανία.

Λεμεσός- Βουλευτές του Svoboda καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του Στρατηγού Γρίβα


Σπαράσσεται η Ουκρανία εδώ και αρκετό καιρό από τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών  κατά της φιλορωσικής κυβέρνησης του Γιαννούκοβιτς.
Η πλειοψηφία των Ουκρανών απαιτεί την απαγκίστρωση της χώρας από την ρωσική επιρροή, η οποία είναι έντονη, ιδιαίτερα στις επαρχίες όπου επί κομμουνιστικής δικτατορίας είχαν εγκατασταθεί Ρώσοι  έποικοι.

Στις διαμαρτυρίες συμμετέχει -μεταξύ άλλων- το Εθνικιστικό κόμμα Svoboda το οποίο έχει μεγάλη πολιτική δύναμη.
Οι Ουκρανοί Εθνικιστές επιθυμούν να έχουν ένα κράτος πραγματικά ανεξάρτητο. Δεν ξεχνούν τα εγκλήματα των κομμουνιστών στην χώρα τους.
Ο αγώνας που κάνουν δεν επηρεάζεται από δυτικά κέντρα εξουσίας παρά μόνο από την αφοσίωσή τους στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων τους κατά του κομμουνισμού.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο υποστηρίζει τις επιδιώξεις του Svoboda με το οποίο έχει στενές πολιτικές σχέσεις.. Άλλωστε τον προηγούμενο Ιούλιο, δύο βουλευτές του Ουκρανικού Κινήματος  επισκέφθηκαν την Κύπρο, τίμησαν τους νεκρούς ήρωες του Ελληνισμού και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του Ε.ΛΑ.Μ.
Το Ε.ΛΑ.Μ. μαζί με όλα τα Εθνικιστικά Κινήματα αγωνίζεται για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τα σχέδια των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των γραφειοκρατών που εδρεύουν στις Βρυξέλλες και ευθύνονται για την φτώχεια και την εξαθλίωση των γηγενών Ευρωπαϊκών λαών.

Η κάθοδος του Ε.ΛΑ.Μ. στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα σημάνει την απαλλαγή της Κύπρου από τα δεινά που έχουν φέρει στον τόπο μας  οι ντόπιοι εντολοδόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...