Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ομιλία για Μάρκο Δράκο και Παντελή Κατελάρη στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης

Ομιλία για Μάρκο Δράκο και Παντελή Κατελάρη στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης
Μία ξεχωριστή εισαγωγή είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι παρευρέθηκαν στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στη Λευκωσία την Παρασκευή 24.01.2014. Ο περιφερειάρχης Γεάδης Γεάδη, ανέγνωσε τα μηνύματα που απέστειλαν οι παράνομα και άδικα συλληφθέντες Αρχηγός και βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. 


Ουσιαστικά πρόκειται για επιστολές με αποδέκτη το κίνημα μας που αποδεικνύουν πως οι αξίες δεν φυλακίζονται σε πρόστυχα κελιά και διαβεβαιώνουν ότι παρά τους όποιος σκοπέλους ο αγώνας συνεχίζεται.
3A edff1
Έπειτα, μέλος του Μετώπου Γυναικών εκφώνησε σύντομη ομιλία για δύο κορυφαίους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α, τον Μάρκο Δράκο και τον Παντελή Κατελάρη. Δύο αγωνιστές που τόλμησαν να τα βάλουν με την κραταιή βρετανική αποικιοκρατία και διέθεσαν κάθε ρανίδα του αίματος τους για την ελευθερία της πατρίδας τους. Δύο ήρωες που ανέπτυξαν πλούσια δράση στην Ε.Ο.Κ.Α, κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από τον στενό κλοιό των Άγγλων στρατιωτών και πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων σε νεαρή ηλικία την ίδια μέρα, στις 18 Ιανουαρίου 1957 και 1958 αντίστοιχα.
2A 1d892
Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), Χρίστος Χρίστου, άδραξε την ευκαιρία της πλησιάζουσας ημερομηνίας για να αναφερθεί στην ηγετική μορφή του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α, στο στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Εξήρε το έργο ενός άντρα που καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του πολέμησε κάθε επιβουλευόμενο την πατρίδα του και κατόρθωσε χάρη στις στρατηγικές του ικανότητες να οργανώσει επιτυχημένη αντίσταση ενάντια στην υπερδύναμη της εποχής. Ο πρόεδρος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την πρόσφατη ανεκδιήγητη δήλωση της πρώτης κυρίας της Δημοκρατίας, κυρίας Άντρης Ανα(ν)στασιάδη ότι δεν υπάρχουν πολλά να μας χωρίζουν με τους Τουρκο«κύπριους» προωθώντας απροκάλυπτα λύση επανένωσης. Ας απαντήσει η κυρία Ανα(ν)στασιάδη, οι άνανδροι σκοτωμοί, οι βιασμοί και οι λεηλασίες είναι λίγα;
1A ac0ca
Ακολούθησε ο σχολιασμός από τον υπεύθυνο της κεντρικής οργάνωσης, Γεάδη Γεάδη, της τρέχουσας επικαιρότητας. Τονίστηκαν τρία καίρια ζητήματα. Η ανθελληνική πρόταση του ΔΗ.ΣΥ να κατέλθουν στις ευρωεκλογές Τουρκο«κύπριοι» βουλευτές, κάτι που αν εφαρμοστεί ανοίγεται η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για την κατοχική δύναμη. Ο ΔΗ.ΣΥ αποτελεί τον δούρειο ίππο της Τουρκίας στην Ευρώπη με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό θα επιφέρει. Δεύτερο ζήτημα ήταν οι δηλώσεις της κυρίας Άντρης Ανα(ν)στασιάδη οι οποίες έχουν προαναφερθεί. Τρίτο θέμα ήταν η μη μεταβολή της απόφασης για επιβολή κομίστρων στους μαθητές για τα λεωφορεία. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) δηλώνει την αντίθεση του στη συγκεκριμένη απόφαση καθώς αποτελεί τροχοπέδη για την παιδεία. 
4A c3ba3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...