Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η ανατροπή Νίξον στις αποφάσεις του Εβραϊκού Λόμπι με στόχο την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο

Η ανατροπή Νίξον στις αποφάσεις του Εβραϊκού Λόμπι με στόχο την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο
Σε δηλώσεις δηλώσεις ΣΟΚ προέβει ο Τούρκος πρώην υπουργός υγείας Χαλίλ Σιβγκίν για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Προμελετημένο σχέδιο μεγάλης διεργασίας και διαδικασίας απεκάλυψε για άλλη μια φορά τούρκος αξιωματούχος.

Υποστήριξε ότι το εβραϊκό λόμπι είχε ανατρέψει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον επειδή ήταν αντίθετος με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, αντίθετα με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος την υποστήριζε.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι aHaber, ο Χαλίλ Σιβγκίν δήλωσε ότι ο Νίξον είχε χάσει το αξίωμά του επειδή αντιτάχθηκε στην απόβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, κάτι που δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια των Ισραηλινών.
Όπως ανέφερε, "το σκάνδαλο ''Watergate'' προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του Νίξον. Εμείς, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην Κύπρο, χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά υπήρχε η εκτίμηση ότι ο Νίξον δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο τρίτος τη τάξει ήταν τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσινγκερ παρέμεινε στη θέση του και είναι εκείνος που μας έδωσε τη δυνατότητα για να επέμβουμε στην Κύπρο. Δηλαδή, οι δυνάμεις, που έριξαν από τη θέση τους το Νίξον και το δεύτερο τη τάξει, κράτησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσινγκερ για να καταφέρουμε να επέμβουμε στην Κύπρο".
Σύμφωνα με τον Χαλίλ Σιβγκίν, η δύναμη αυτή ήταν το εβραϊκό λόμπι.«Η Κύπρος για τους Εβραίους είναι πολύ σημαντική. Εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι ορθόδοξοι δεν θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους. Εμείς ως Τούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους.Με αυτή την επιχείρηση δεν θα επιτρεπόταν να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας. Σε περίπτωση που περνούσε στα χέρια της Ελλάδας τότε θα δημιουργείτο κίνδυνος για το Ισραήλ. Αυτοί ήταν οι υπολογισμοί που έγιναν. Τουλάχιστον, η Κύπρος θα χωριζόταν στα δύο. Εμείς θα βρισκόμασταν σε διαμάχη με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν θα αποτελούσε απειλή για το Ισραήλ", είπε ο Χαλίλ Σιβγκίν.
Μετά από 40 χρόνια το Κυπριακό βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο από τις υπερδυνάμεις της γης. Αν και παραγραμμένη η σύγχρονη Κυπριακή ιστορία, οι αποδείξεις αναδεικνύουν την πραγματική αλήθεια για το 1974. Όπως τότε που υπήρξε μειοδοτική κυβέρνηση και υπέκυψε-συμφώνησε στις αποφάσεις των ξένων κέντρων αποφάσεων και με τη στάση της ευνόησε τις συνθήκες για εισβολή, έτσι και σήμερα η Κύπρος βρίσκεται ένεκα των ίδιων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...