Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη του Μήνα | Χρίστος Χρίστου

Συνέντευξη του Μήνα | Χρίστος Χρίστου
Στα πλαίσια της καθιερωμένης συνέντευξης του Μήνα του enimerosicy, αυτή τη φορά έχουμε κινηθεί στα πλαίσια της Πολιτικής. Εσκεμμένα καθυστέρησε ολίγες ημέρες, καθώς περιμέναμε την 9η Μαρτίου, όπου έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) για τις Ευρωεκλογές σε αίθουσα της Λευκωσίας.

Εκεί λοιπόν συναντήσαμε τον κύριο Χρίστο Χρίστου, Πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος, σε μία συνέντευξη όπου περιορίστηκε στον μεγαλύτερό της βαθμό στα πλαίσια των Ευρωεκλογών.
Ο αναγνώστης της πάρακάτω συνέντεξης μπορεί να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα τόσο για την σοβαρότητα του κύριου Χρίστου όσο και την πληρότητα των θέσεων του κόμματος του, το οποίο πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν εσφαλμένα κατηγορήσει για συνθηματολογία.
Κατέρχεστε στις Ευρωεκλογές, ποιός είναι ο σκοπός σας;
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο,  σήμερα (09/03/2014), εξήγγειλε τη κάθοδό του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου, με τη συμμετοχή ενός πλήρους ψηφοδελτίου, αποτελούμενου από έξι συναγωνιστές, ανθρώπους με καθαρά χέρια. 
Μπορείτε να μας τους κατονομάσετε; 
Πρόκειται για τους : Μάριο Βασιλείου , Γεάδη Γεάδη, Δέσποινα Κασάπη Αντρέου, Παναγιώτη Κλεοβούλου, Χαράλαμπο Μεσαρίτη και Μιχάλη Μιχαήλ. Όπως σας είπα και προηγουμένως, πρόκειται για ανθρώπους με καθαρά χέρια, με όρεξη για δουλειά και όραμα για την Πατρίδα. Είναι καιρός ο Κυπριακός Ελληνισμός να αφυπνιστεί και να καταλάβει ότι λύση για τα προβλήματα του δεν μπορεί να δοθεί από το σάπιο κομματικό κατεστημένο, αλλά από το Εθνικιστικό κίνημα της Πατρίδας μας που αυτή τη στιγμή εκπροσωπείτε από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.
Βάσει των κομματικών σας εκτιμήσεων, τι θεωρείτε επιτυχία για αυτές τις εκλογές; 
Επιτυχία για εμάς θα θεωρείτο η εκλογή ενός Ευρωβουλευτή. Θεωρώ ότι σίγουρα θα υπάρξει αύξηση των ποσοστών του κινήματος από την τελευταία συμμετοχή μας σε εκλογικές διαδικασίες , τον Φεβ του 13. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας θα πλαισιώσουν το κίνημά μας, ως απάντηση σε αυτούς που μας κατάντησαν να είμαστε σήμερα υπόδουλοι στη Τρόϊκα και την Ε.Ε.
Μία σύντομη σκιαγράφηση του πολιτικού σας προγράμματος στα τρία μείζονα ζητήματα, Κυπριακό -  Μεταναστευτικό - Οικονομία.
ΚΥΠΡΙΑΚΟ, Είπαμε πάρα πολλές φορές ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, αυτό θα μεταφέρουμε και από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε ευρωβουλευτές να επισκεφτούν τη Κύπρο. Θα τους πάρουμε σε συγκεκριμένα σημεία, να επισκεφθούν τα φυλακισμένα μνήματα, τον Τύμβο της Μακεδονήτισσας, να δούν τους νεκρούς μας , να γνωρίσουν τους αγώνες μας και έτσι να καταλάβουν ότι σε αυτή την Πατρίδα υπάρχει πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής από μια τρίτη χώρα που είναι η Τουρκία. Το πρόβλημα, δεν ήταν και δεν είναι δικοινοτικό , γι' αυτό και θα πρέπει οι διαδικασίες για την λύση του να σταματήσουν αμέσως και να επανατοποθετηθεί στην ορθή του βάση.
METΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Είμαστε η κύρια πήλη εισόδου στην ΕΕ, αυτό πρέπει να καταγγελθεί στην Ευρώπη. Πρέπει να ζητήσουμε την βοήθειά της, ώστε να σταματήσουμε τις ορδές των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας. Έχουμε ήδη πάρα πολλούς, είμαστε μία μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλους, ζητούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προνοεί την απέλασή τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, Αυτή την στιγμή η Πατρίδα μας είναι υπόδουλη στους Διεθνείς Τοκογλύφους. Πρέπει να χαράξουμε μία νέα πολιτική με σκοπό την απελευθέρωσή μας από οποιονδήποτε οικονομικό ζυγό Θεωρούμε ότι πρέπει να καταγγελθούν οι δυσβάστακτοι όροι που μας επιβάλλει η Τρόϊκα, πρέπει να λειτουργήσουμε προς όφελος του λαού μας και επιτέλους να χαράξουμε  μία πορεία ως κυρίαρχο κράτος, με το οποίο θα μπορούμε σε λίγα χρόνια να μιλούμε για μια νέα ανάπτυξη της Οικονομίας πάνω σε γερές βάσεις, δηλαδή στο Φυσικό Αέριο και την Ενεργειακή Βιομηχανία η οποία θα αναπτυχθεί και στον πρωτογενή τομέα της Οικονομίας που μπορούμε να αναπτύξουμε.
Συνεργασία με Χρυσή Αυγή και στα πλαίσια των Ευρωεκλογών; 
Όπως έχουμε πάρα πολλές φορές τονίσει, έχουμε μία άψογη συνεργασία με το εθνικιστικό κίνημα της Ελλάδος, τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή. Θεωρούμε ότι τα προβλήματα του Ελληνισμού πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού και σίγουρα οι εκλελεγμένοι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής θα στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας για το  Κυπριακό. Έτσι και εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Όποια προβλήματα καταθέσουν στην Ευρωβουλή θα τα στηρίξουμε.
Εάν τελικά εκλεγείτε, ποιοί είναι οι σημαντικότεροι τομείς της θεσμικής σας δράσης στην Ευρωβουλή ;
Δύο είναι τα κύρια ζητήματα.
Πρώτον, πρέπει πάσει θυσία να σταματήσουμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. γιατί κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας. Θα μπορεί ελεύθερα όποιος Τούρκος θελήσει να δηλώνει κοινοτικός και να εγκατασταθεί στη Κύπρο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε σε όλους τους τόνους την αντίθεση μας και ότι πρέπει να τους σταματήσουμε. Μία Τουρκία της Ε.Ε, θα σημάνει και το τέλος της.
Δεύτερον, είναι το Οικονομικό.  Αυτή τη στιγμή ο λαός μας βρίσκεται σε μία άθλια κατάσταση. Έχουμε γίνει δούλοι και υπηρέτες των Διεθνών τοκογλύφων και αυτό πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό.
Ένα καλό ποσοστό στις Ευρωεκλογές, ισοδυναμεί με προοπτική εισόδου στην Βουλή στις εκλογές του 2016;
Σίγουρα θεωρούμε βέβαιο ότι θα υπάρχουν βουλευτές του Ε.ΛΑ.Μ στην Βουλή του 2016, αν υπάρχει μέχρι τότε και θεωρώ ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματα του λαού μας επειδή ακριβώς προέρχονται από τον λαϊκά στρώματα στα έδρανα της Βουλής με μια γνήσια φωνή για να διεκδικήσουν την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...