Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ομιλία για τον Μίκη Μάντακα και συζήτηση για το Κυπριακό στην Λεμεσό

Ομιλία για τον Μίκη Μάντακα και συζήτηση για το Κυπριακό στην Λεμεσό
Την περασμένη Παρασκευή 7/3/14, στα πολιτικά γραφεία της Κεντρικής Οργάνωσης Λεμεσού, αρχικά έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το Κυπριακό, από συναγωνιστή της Κεντρικής Επιτροπής Λεμεσού. Ανέλυσε τις επιπτώσεις που θα έχει η (ξεπου)λύση που ετοιμάζουν, η οποία θα είναι πιο καταστροφική από το σχέδιο «Ανάν». Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη να αφυπνιστεί ο κόσμος γιατί το πλάνο των Τούρκων για την Κύπρο, θα επιφέρει τον εξισλαμισμό του νησιού καθώς θα μας κατακλύσουν από παντού Τούρκοι έποικοι. Κλείνοντας κάλεσε όλο τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από το μοναδικό αντιομοσπονδιακό κίνημα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, για να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί η Κύπρος με τόση ευκολία στους Τούρκους.

Στη συνέχεια ο συναγωνιστής και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος,  Στράτος Καρανικολάου μίλησε για το επιτυχημένο Εθνικιστικό συνέδριο της Forza Nuova, στο οποίο αν και ήταν προγραμματισμένο να κάνει παρέμβαση μέσω διαδικτύου, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής δεν κατάφερε να μιλήσει. Όμως αξίζει να σημειωθεί πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταχειροκροτήθηκε κατά την παρουσίασή του από τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια ο συναγωνιστής Στράτος Καρανικολάου μίλησε για τον ήρωα του Εθνικισμού, τον Μιχάλη (Μίκη) Μάντακα, που δολοφονήθηκε άνανδρα από σφαίρα αριστερού στις 28/2/1975, στην Ρώμη. Όταν τα  γραφεία του Εθνικιστικού Κινήματος MSI δέχθηκαν επίθεση από αριστερούς η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, καθώς η κεντρική είσοδος του κτηρίου τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο συναγωνιστής περίγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την ηρωική έξοδο των λιγοστών Εθνικιστών από την πλαϊνή πόρτα. Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι αριστεροί άρχισαν καταιγιστικούς πυροβολισμούς. Μία σφαίρα διαπέρασε το κρανίο του νεαρού Έλληνα Μιχάλη (Μίκη) Μάντακα και σφηνώνεται στον δεξιό του κρόταφο. Ο νεαρός Έλληνας Εθνικιστής, που σπούδαζε στην Ιταλία, έπεσε νεκρός λίγο αργότερα στο χειρουργείο. Από τότε, κάθε χρόνο γίνεται μια σεμνή τελετή στην μνήμη του νέου αυτού μάρτυρα του Εθνικισμού, ενώ στην Ρώμη αντηχεί το "Μίκης Μάντακας PRESENTE" (παρών).
Αναπόφευκτα ο συναγωνιστής έκανε την σύνδεση της δολοφονίας του Μίκη Μάντακα, με αυτή του Νέου Ηρακλείου, όταν την 1/11/13, δύο συναγωνιστές, δύο Έλληνες Εθνικιστές, ο Γιώργος και ο Μάνος έπεσαν νεκροί από σφαίρες αριστερών τρομοκρατών, κάτω από τα μαρτυρικά γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή. Κλείνοντας είπε πως οι θυσίες των Ελλήνων Εθνικιστών αποτελούν φάρο στον αγώνα μας, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει έμπρακτα τον προεκλογικό αγώνα του Εθνικιστικού Κινήματος για τις ευρωεκλογές.   
Mikis-Mantakas2 a305a Mikis-Mantakas3 02737 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...