Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η ψήφος σου είναι η σφαίρα σου. Μην την χαραμίσεις!

  Η κατάντια της Ελλάδας, της Κύπρου και όλων των Εθνών πάνω στη γη προέρχεται από την αδυναμία του πολιτεύματος της Δημοκρατίας να υφίσταται ακλόνητη σε ένα σύστημα . Η Δημοκρατία μπάζει και είναι ακριβώς τα αποτελέσματα της ανάλυσης του Πλάτωνα που γύμνωσε κατά την πρώτη εγκαθίδρυση της στην πολιτεία των Αθηνών. 

Τα αποτελέσματα αυτά στη σημερινή εποχή γιγαντώνονται μέσα από την εποχή της πληροφορίας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο εύκολη η χειραγώγηση των μαζών και εν τέλει η μετατροπή ή η παραγωγή μαζών πληθυσμού σε άρρωστο ψηφοφορικό κοινό.
    Η Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα μεγαλούργησε. Για παράδειγμα ένας ηγέτης για να αναδεχθεί έπρεπε τουλάχιστον να έχει αξιόλογη ρητορική ικανότητα ώστε να έχει ελπίδα να πείσει κομμάτι ενός λαού για τις προθέσεις και τις προτάσεις του.  Αν υπήρχε στην εποχή αυτή κάποιος Δημήτρης, Νίκος κοκ που κατά λάθος έφτανε να βγάλει λόγο στην Πνύκα θα του κρεμάγανε κουδούνια κι ας ήταν ο γιος του Περικλή. Το κενό αυτό σήμερα το καλύπτει η δημαγωγία που πρεσβεύει η βιομηχανία των ΜΜΕ. Φτάσαμε στο σημείο οποιοσδήποτε να μπορεί να αναδειχθεί όχι απλά ως ηγέτης αλλά και ως πλανητάρχης χωρίς να έχει καμία απολύτως ικανότητα ούτε καν να βοσκήσει μια χούφτα πρόβατα. Ανίκανοι, ανάξιοι, απάτριδες, «Ηγέτες» που καταχράστηκαν την ψήφο του λαού. «Ηγέτες» που αποπειράθηκαν να ασελγήσουν πάνω στη δημοκρατία. Τρισάθλιοι ψηφοφόροι που επεξεργάστηκαν στο εργαστήριο της ηλιθιότητας.
    Η Δημοκρατία φτιάχτηκε από την ανάγκη σοφών ανθρώπων να μετακυλήσουν την αρρώστια της ολιγαρχίας στο να επιβάλει τις απόψεις της  για το μέλλον της πατρίδας και της οικογένειας στην πλειοψηφία ετσιθελικά και αυταρχικά. Ένα σύστημα που ήταν εφικτό να αναδεχθεί και να εδραιωθεί  ως το ανώτερο πολίτευμα διαχρονικά. Ο μηχανισμός εκείνος, ως φυσική εξέλιξη αποδείχτηκε στις μέρες μας πολύ λίγος για να ανταγωνιστεί άλλους μηχανισμούς που πνίγουν μέσα τους την εύρωστη διαδικασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το αποτέλεσμα είναι το βίωμα, σε όλους σε όλα τα έθνη στη γη, της παρακμής, της αναξιοκρατίας, του εξευτελισμού του Ανθρώπου.

  Ακόμα να καταλάβει ο Κυπρέος ότι τα συμφέροντα του δεν πρόκειται να τα προασπίσει κανείς που δεν σέβεται την Εθνική μνήμη. Ακόμα να καταλάβει ότι το διεφθαρμένο σύστημα προωθεί απάτριδες αφού αυτοί, όπως και οι μαϊμού πατριώτες δεν έχουν κανέναν λόγο να υπερασπίσουν τον λαό. Αλλά μόνον τα συμφέροντα τους. Όποιος αφήνει την σημαία να την πάρει ο αέρας, δεν εξυπηρετεί ούτε το δίκαιο, ούτε την «ανάπτυξη». Όποιος δεν αγαπά την πατρίδα του, αποκλείεται να αγαπήσει τους πολίτες. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι τα πλούτη των νταβατζήδων είναι προϊόν ξεπουλήματος του λαού και της πατρίδας! Μερικοί κόπτονται ότι είναι άσπιλοι και αμόλυντοι, προσέφεραν σε αυτόν το τόπο, χαράμισαν τη σταδιοδρομία τους, έχασαν τον ύπνο τους, ξενύχτησαν νύχτες πολλές όταν η χώρα βρισκόταν σε δύσκολες στιγμές. Ο θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη. Οι «κύριοι» αυτοί μαθαίνουμε ότι έχουν δωροδοκηθεί, έχουν εκμεταλλευτεί την θέση και την ιδιότητα τους. Σε προσωπικούς λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ, προφανώς για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, σε μεγαλοτραπεζίτες, κλέφτες και λωποδύτες που με προβιά προβάτου εισέβαλαν στο νησί μας.   Το κατεστημένο και οι αυλικοί της «Μπανανιακής Δημοκρατίας» παλεύουν με νύχια και με δόντια για να επιβάλλουν βολικούς στο τελευταίο μετερίζι προάσπισης των εθνικών συμφερόντων. Η ψήφος σου είναι η σφαίρα σου. Μην την χαραμίσεις επειδή κάποιος σου έταξε ότι εάν ρίξεις το όπλο θα πλουτίσεις και θα βολευτείς. Εάν ρίξεις το όπλο, θα πεθάνεις. Εσύ και το Έθνος που σου εμπιστεύθηκαν στα χέρια σου οι πρόγονοι σου.

   Το βασικό χαρακτηριστικό της διαφοράς της Δημοκρατίας της αρχαίας Αθήνας, με το σημερινό είναι ότι σήμερα η Δημοκρατία είναι το μέσο όχι παροχής ελευθερίας, αλλά στέρησης αυτής. Αν η Δημοκρατία των Αθηνών κάποτε ήταν το φως που ανέδειξε ηγέτες, σήμερα η Δημοκρατία είναι το σκοτάδι που καλύπτει σκουλήκια στην κορυφή της.
Ντίνος Ορφανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...