Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Στιγμές για ριψοκίνδυνους!



Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το Ναυάγιο προσελκύει τους εραστές των extreme sports από όλο τον κόσμο, που ανακάλυψαν εδώ ένα φυσικό τοπίο άγριας ομορφιάς για να εξασκηθούν και να παρουσιάσουν τα ριψοκίνδυνα αθλήματά τους. Τα τελευταία δύο χρόνια συγκεντρώθηκαν στο Ναυάγιο αθλητές του base jumping από κάθε γωνιά του πλανήτη και έκαναν πολλές καρδιές να λαχταρήσουν με τα θεαματικά άλματά τους και φαίνεται πως ο εκπληκτικός συνδυασμός του απόκρημνου βράχου και του ιόνιου μπλε της θάλασσας γίνεται το τέλειο σκηνικό για θεαματικά αθλήματα κάθε είδους.
Φέτος, από τις 8 μέχρις τις 25 Ιουνίου το Ναυάγιο θα φιλοξενήσει το Dream Walker, ένα μοναδικό αθλητικό event από Πολωνούς επαγγελματίες αθλητές των extreme sports με συνδυασμό εντυπωσιακών τεχνικών αλμάτων όπως Dream Jump και Free Rope Jump από την κορυφή του βράχου, που κόβουν την ανάσα. «Το αθλητικό αυτό event γίνεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας που πραγματοποιείται κυρίως από τον Οργανισμό Τουρισμού του Δήμου για την επέκταση και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Ζακύνθου», όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος Ζακύνθου κ. Παναγιώτης Κολύρης ο οποίος συμπληρώνει: «Θεωρήσαμε ότι αυτό το θεαματικό γεγονός είναι μια καλή ευκαιρία για να προβάλουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τη Ζάκυνθο, και τις δυνατότητες που έχει, πέρα και πάνω από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δηλαδή τον παραδοσιακό και μαζικό τουρισμό. Προσπαθούμε δηλαδή να αναπτύξουμε διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού στο νησί και το Dream Walker είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα».
Αυτή η παρουσίαση θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο, με υποστήριξη πολλών χορηγών μεταξύ των οποίων και η Cannon που θα καλύψει το γεγονός με βιντεοσκόπηση από εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που θα αναδεικνύει ιδανικά τη Ζάκυνθο ως πόλο έλξης των απανταχού εραστών της αδρεναλίνης.
Τι γίνεται όμως με τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων αλμάτων; Όπως μας πληροφορεί ο κ. Κολύρης, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Ωστόσο, ήδη από τις αρχές του μήνα οι ίδιοι οι αθλητές κάνουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και δοκιμές. «Όπως είναι γνωστό η ευθύνη για την ασφάλειά τους ανήκει στους ίδιους τους αθλητές. Σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις η εγκατάσταση είναι απόλυτα ασφαλής και αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη», τονίζει ο κ. Κολύρης. Ωστόσο οι τοπικές αρχές έχουν προγραμματίσει ειδική συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα Σώματα Ασφαλείας (Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική) για πλήρη υποστήριξη και τυχόν επέμβαση εάν παραστεί ανάγκη.
Το Dream Walker θα συνοδευτεί από ένα πλήθος παράλληλων γεγονότων, εντός και εκτός πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...