Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Στην εποχή των ραγιάδων οι τελευταίοι πιστοί ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ την 20η Ιουλίου (Φωτορεπορτάζ)

Στην εποχή των ραγιάδων οι τελευταίοι πιστοί ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ την 20η Ιουλίου (Φωτορεπορτάζ)
40 χρόνια πέρασαν από μαύρο εκείνο καλοκαίρι του 1974. Πολλά άλλαξαν και τα πάντα διαγράφηκαν στο όνομα μιας επίπλαστης Ελληνοτουρκικής φιλίας.
Στο βωμό του εκτρώματος που ακούει στο όνομα ομοσπονδία, θάφτηκαν οι αγνοούμενοι, οι ηρωικοί πεσόντες, οι νεκροί και οι τραυματίες του 74, όλοι όσοι πολέμησαν, όσοι υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια από τον βάρβαρο εισβολέα και μαζί με όλα αυτά η γη μας, οι πόλεις, τα χωριά και τα σπίτια μας που μας περιμένουν καρτερικά.

Σε μια εποχή που οι πλείστοι προσκυνήσατε και γίνανε ραγιάδες, έρχονται κάποιοι να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά. Τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κρατούν την φλόγα αναμμένη και την μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές μαζί με το σύνθημα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» που διαγράφηκε χάριν της επανένωσης.
Και αυτή τη χρονιά πιστοί στο ραντεβού, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη Εθνικιστική εκδήλωση για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους μαχητές του ’74, να διατρανώσουμε την θέληση μας για επιστροφή και απελευθέρωση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με άφιξη φλόγας από τα «Φυλακισμένα Μνήματα» όπου δόθηκαν μεγάλες μάχες με αυταπάρνηση για να κρατηθεί ο ιερός αυτός τόπος σε Ελληνικά χέρια και να μην συληθούν από τον βάρβαρο εισβολέα.
Ακολούθως ξεκίνησαν οι ομιλίες με πρώτο ομιλητή τον Σωτήρη Ιωάννου, εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας τονίζοντας ότι η Νεολαία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος δεν πρόκειται να ξεχάσει όσα χρόνια και αν περάσουν. Ακολούθως τον λόγο πήρε ο εκλεκτός προσκεκλημένος της βραδιάς, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και μαχητής του 1963 και  1974, Νεοπτόλεμος Γεωργίου «Λευτής» που παραμένει πιστός ακόλουθος στο πλευρό μας.
Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε από την επαρχία Αμμοχώστου, ο συναγωνιστής Λίνος Παπαγιάννης, τονίζοντας ότι δεν θα ξεχάσουμε εως ότου να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για την σημερινή κατάντια του τόπου μας. Έπειτα τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κινήματος, Στράτος Καρανικολάου, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι όσο υπάρχουν Έλληνες Εθνικιστές δεν θα ανεχθούμε να παζαρεύουν την πατρίδα μας.
Ακολούθως εκ μέρους του πολιτικού γραφείου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) τον λόγο έλαβε ο Μάριος Βασιλείου, ο οποίος τόνισε ότι άπαντες επιβάλλεται να βρισκόμαστε σε εγρήγορση εως ότου να ελευθερωθεί η πατρίδα μας από ξένους και εγχώριους εχθρούς. Εκ μέρους του πολιτικού συμβουλίου μίλησε επίσης και ο συναγωνιστής, Μιχαλάκης Μιχαήλ, εκφράζοντας το όραμα των Ελλήνων Εθνικιστών που δεν είναι η ομοσπονδία αλλά η Απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος μας, Γεάδης Γεάδη, στέλνοντας τους παρευρισκόμενους λίγα χρόνια πίσω στην θρυλική μάχη της ΕΛΔΥΚ και στα λόγια του λοχαγού Σταυριανάκου, που αποτελεί και δικό μας σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω – ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ». Στο βήμα τον διαδέχθηκε εκ μέρους της Επαρχιακής Οργάνωσης Πάφου, ο συναγωνιστής Πέτρος Κουντουρέσιης, διατρανώνοντας τον όρκο μας για συνεχή αγώνα με εμπροσθοφυλακή του πολιτικούς στρατιώτες του κινήματος μας, ενάντιoν όλων.
Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ανατρέχοντας πίσω στο χρόνο και στα γεγονότα εκείνου του μαύρου καλοκαιριού, στην ιστορική πτήση με τα Νοράτλας και τον ηρωικό καταδρομέα Μπικάκη, που έκανε τους Τούρκους να τα χάσουν. Τονίζοντας ότι όχι μόνο η Ελλάδα δεν βοήθησε την Κύπρο, αλλά τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ υπερέβαλαν εαυτό για να σώσουν τα αδέλφια τους στην μαρτυρική μεγαλόνησο. Κλείνοντας τόνισε ότι θα αγωνιστούμε για την ανάσταση του Έθνους, με σεβασμό προς τους ήρωες μας οι οποίοι δεν έδωσαν την ζωή τους για ομοσπονδία, αλλά ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
Έπειτα ο Πρόεδρος του Κινήματος μας, κατέθεσε στεφάνι στην νεκρά ζώνη, εις μνήμη των πεσόντων του 1974, στην περιοχή την οποία ουδέποτε χάσαμε αλλά εκκενώσαμε!!
Ακολούθως δόθηκε η δική μας απάντηση στην Ελληνοτουρκική φιλία και όσους νομίζουν ότι με την άνοδο μας, πιθανώς να βάλουμε νερό στο κρασί μας, με το κάψιμο των συμβόλων του Αττίλα.
Στην συνέχεια τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη των θυμάτων του 1974 και στην συνέχεια οι περήφανοι Έλληνες έψαλλαν το Εθνικό Ύμνο με περηφάνια.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας με τις Εθνικιστικές ιαχές από τους πολιτικούς στρατιώτες του κινήματος μας να σηκώνουν από τον λήθαργο τους άβουλους συμπατριώτες μας.
ADM 0277 5b4cf
Άφιξη φλόγας από τα Φυλακισμένα Μνήματα
ADM 0286 154c3
Ομιλία από τον Σωτήρη Ιωάννου
ADM 0300 6f522
Ομιλία από τον Νεοπτόλεμο Γεωργίου «Λευτή»
IMG 2349 ca1d2
Ομιλία από τον Λίνο Παπαγιάννη
ADM 0318 e6071
Ομιλία από τον Στράτο Καρανικολάου
ADM 0334 be124
Ομιλία από τον Μάριο Βασιλείου
IMG 2360 00b12
Ομιλία από τον Μιχαήλ Μιχαήλ
IMG 2326 b1ca8
Ομιλία από τον Γεάδη Γεάδη
ADM 0359 f3ae5
Ομιλία από τον Πέτρο Κουντουρέσιη
ADM 0363 be494
Ομιλία από τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστο Χρίστου
ADM 0290 39751
Κατάμεστο το Λήδρα Πάλας
ADM 0312 f17ca
Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, του '63 και του '74 μαζί με την μάχιμη νεολαία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.
ADM 0344 28a17
ADM 0377 5f992
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Κινήματος μας, Χρίστο Χρίστου
ADM 0385 cccc4
Η δικιά μας απάντηση στην Ελληνοτουρκική φιλία...
ADM 0390 ebaa9
ADM 0407 48c1f
Μονόλεπτη σιγή ...
ADM 0430 1ba90
ADM 0442 c4d65
ADM 0472 0730a
ADM 0488 2088b
ADM 0516 ce208
ADM 0542 e653a
ADM 0569 ef6be 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...