Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Παράδειγμα προς μίμηση: Η Ρωσία προστατεύει τις κρατικές επιχειρήσεις από τις ξένες τράπεζες, δεν τις ξεπουλά

Η Ρωσία αντιδρώντας στις νέες απειλές των Αμερικανών για οικονομικές κυρώσεις αποφάσισε να προστατεύσει, να καλύψει, τις σημαντικές κρατικές της επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος, έναντι των ξένων τραπεζών με τις οποίες συναλλάσσονται. Έτσι στο μέλλον θα απαγορεύεται σε αυτές τις επιχειρήσεις να διατηρούν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες ή να λαμβάνουν δάνεια από αυτές. Η απόφαση περιλαμβάνει πλην των κρατικών εταιριών και τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, εφόσον αυτές είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος.


Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει προς αυτή την κατεύθυνση το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση λίαν συντόμως στην ρωσική βουλή των αντιπροσώπων (Δούμα). Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτρέπεται στις κρατικές επιχειρήσεις να διατηρούν λογαριασμούς μόνο σε ρωσικές κρατικές τράπεζες, αλλά και σε ιδιωτικές ρωσικές εφόσον τα κεφάλαια αυτών ανέρχονται τουλάχιστον σε 16,5 δις. ρούβλια (355 εκ. ευρώ). Οι νέοι αυτοί κανόνες για τραπεζικές δοσοληψίες θα έχουν εφαρμογή και για ιδιωτικές ρωσικές εταιρίες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Το μέτρο ερμηνεύεται ως μια απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση των Αμερικανών για περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Ρώσοι οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα οδηγήσουν σε κίνδυνο κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ και το τέλος της κυριαρχίας της Ουάσιγκτον στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Η Ρωσία ήδη ετοιμάζεται στο άμεσο μέλλον να εγκαταλείψει το δολλάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και ως νόμισμα συναλλαγών. Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας σε δολλάρια ούτως ή άλλως είναι λίγα σε σχέση με αυτά της Κίνας που ανέρχονται σ 4 τρισεκατομμύρια δολλάρια και υπολογίζεται ότι είναι οκταπλάσια της Ρωσίας.
Ως γνωστό ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ είναι η ιδιωτική σιωνιστική τράπεζα Fed (Federal Reserve), ακολουθούμενη από την Κίνα και την Ιαπωνία. Στο τέλος του 2013 η Κίνα διέθετε αμερικανικά ομόλογα αξίας 1,27 τρισεκατομμυρίων  δολλαρίων, ενώ η Ιαπωνία 1,18 τρις., με την Ρωσία να ακολουθεί με αρκετά λιγότερης αξίας αμερικανικά ομόλογα.
Το ερώτημα που προφανώς προκύπτει από κάθε αναγνώστη είναι: Ποιός απειλεί ποιόν με οικονομικές κυρώσεις; Εάν η Κίνα και η Ρωσία ρίξουν στην αγορά μέρος των αμερικανικών ομολόγων που κατέχουν ή εάν η Ρωσία αποφασίσει, πράγμα πάρα πολύ πιθανό, να εγκαταλείψει το δολλάριο ως αποθεματικό και συναλλαγματικό νόμισμα μαζί με τους υπόλοιπους BRICS , τότε η οικονομία των ΗΠΑ κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση και χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να την σώσουν ούτε οι σιωνιστές τραπεζίτες  της Fed με όσα χαρτονομίσματα και αν τυπώσουν.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/paradeigma-pros-mimhsh-h-rwsia-prostateuei-tis-kratikes-epicheirhseis-apo-t#ixzz360xenbqR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...