Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Είναι γεγονός,ότι προ της πρώτης κατοχής στην Ελλάδα από τους Γερμανούς, είχε προηγηθεί στην Ελλάδα ένα   στιβαρόν και καθαρώς εθνικόν καθεστώς υπό έναν ικανόν και ἐντιμον Ηγέτην, τον Ιωάννη Μεταξά - τον μόνο αληθινό Εθνάρχη.

 Θα σταθώ στα εξής σημεία:Την διορατικότητα του -δίχως να επεκταθώ- την έχει δείξει η ιστορία στο  ζήτημα της Μικρασιατικής εκστρατείας. Διότι ο Μεταξάς δεν ήταν μόνον ικανώτατος επιτελικός των Βαλκανικών πολέμων αλλά  διέθετε ισχυρή πολιτική διαίσθηση και συνδύαζε τον πολιτικό πραγματισμό  με τον πατριωτικό ιδεαλισμό. Όταν ανέλαβε όλες τις πολιτικές εξουσίες την 4η Αυγούστου του 1936, είχε να ανοικοδομήσει  ένα κατεστραμένο κράτος από τις αλλεπάλληλες απεργίες, τις συχνές εναλλαγές ανικάνων κυβερνήσεων και τα  απανωτά πραξικοπήματα που υποκινούσαν οι ανταγωνιζόμενες πολιτικές φατρίες και τα ξένα οικονομικά συμφέροντα.
  Ο Εθνικός Κυβερνήτης κατάφερε να αναδιαρθρώσει ριζικά τη Χώρα  από στρατιωτικής και κοινωνικής πλευράς. Υπήρχαν βεβαίως και αντιξοότητες στο έργο του. Μη φαντασθείτε τίποτε.. από κομμουνιστάς. Επί Μεταξά - με το γενναίο εθνικό φρόνημα που απέκτησαν οι λαϊκές μάζες - δεν εφοβείτο κάποιος να δηλώνει κομμουνιστής. Εντρέπετο!  Οι εχθροί ήσαν  μέσα από το παλάτι!  Με την συμπλήρωση  ενός έτους διακυβερνήσεως  (την 4/8/1937) ο Βασιλεύς Γεώργιος του έστειλε "συγχαρητήριο τηλεγράφημα"  όπου  εξέφραζε την προσδοκία του: "η Ελλάς να επανέλθη συντόμως εις την συνταγματικήν ομαλότητα"
Ο Μεταξάς του απήντησε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβή διότι  ἐχει πολλά ακόμη να κάμει για την ανόρθωση της Ελλάδος. Ο Γεώργιος δεν επανήλθε ποτέ εις αυτό το θέμα. Ο Μεταξάς ήταν πανίσχυρος!
 Ένα άλλο  θέμα που θέλω να σας θυμίσω είναι η οχυρή Γραμμή  Μεταξά απέναντι από τους μόνιμους εχθρούς μας τους Βουλγάρους. Η Γραμμή Μεταξά χρησίμευσε στο να καθηλώσει την μεγαλύτερη πολεμική μηχανή της εποχής  και να την κάνει να αισθάνεται την πρώτη της ήττα . 
  Ο Μεταξάς  προετοίμαζε την Εποποιία  της 28ης Οκτωβρίου του 1940 από την ημέρα που εγκαθίδρυσε  το εθνικο-ολοκληρωτικό του καθεστώς της 4ης Αυγούστου του 1936. Από την αρχή έβλεπε τον επερχόμενο πόλεμο. Και όταν οι Ιταλοί προέβησαν  εις τον τορπιλισμόν της Έλλης, αποσιώπησε  την ταυτότητα των δραστών και  η Ελλάς  προσποιουμένη άγνοιαν  εντατικοποίησε το πρόγραμμα των εξοπλισμών της.  Από το 1939 ακόμη, έδωσε τεράστιες ποσότητες καπνών στην Γερμανία με κλίριγκ και παρέλαβε ένα ειδικό για τις ανάγκες της "λυόμενο ορειβατικό πυροβολικό". Η  ιταλική αντικατασκοπεία εξετέθη ανεπανορθώτως . Μετά το περίφημο  "ΟΧΙ"  συνέβη το εξής στην ιταλική πλευρά:  οι στρατιωτικές αναφορές εκφράζανε   έκπληξη και απορία: "..μας κτυπάει σύγχρονον πυροβολικόν" "..από πού και πώς οι Έλληνες έχουν όπλα τέτοιας καταπληκτικής ευστοχίας;" 
    Η Ελληνική Κυβέρνηση είχε παραγγείλει  πάνω από 30 αεροπλάνα που όμως  της  τα παρεκράτησαν οι Αγγλοι ''για να μην καταστραφούν''(!!!!).Την χρονιά του 1940   υπήρχε μεγάλη παραγωγή λαδιού ,αλλά λόγω του ότι η σπορά του σταριού γίνεται μετά τα πρωτοβρόχια, ο Μεταξάς αγόρασε μεγάλες ποσότητες σταριού από Καναδά και Αυστραλία που και αυτές δεν έφθασαν ποτέ στην Ελλάδα μένοντας στην Κυβέρνηση του Καϊρου του Τσουδερού και τελικά χαρίσθηκαν στους Άγγλους!!!!
   Και για να αναφερθώ  στο όνομα " Λαμπράκης " : Ο Ιωάννης Μεταξάς  κατά μίαν εκδοχήν εδηλητηρίασθη κατά πρώτον στην διάρκειαν ενός γεύματος που εδόθη από το συγκρότημα Λαμπράκη. Στις 29 Ιανουαρίου  ο Εθνικός Κυβερνήτης πέθανε μυστηριωδώς από ''αμυγδαλές''. Ὁλα αυτά συνέβησαν  μετά την άρνησή του να δεχθεί τους ελάχιστους Νεοζηλανδούς που έστελναν οι Άγγλοι στην Θεσσαλονίκη γιά δήθεν αντίσταση στον Άξονα, όπως μυστηριωδώς  αυτοκτόνησε ο διάδοχος του Αλέξανδρος Κορυζής - όταν επέμεινε στη θέση του αποβιώσαντος Μεταξά να αρνηθεί ανεπαρκή βρεταννική βοήθεια που θα προκαλούσε την εναντίον της Ελλάδος γερμανική επίθεση.  Ο Κορυζής αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στον κρόταφο (χωρίς αυτό να είναι γραμμένο στο βιβλίο Γκίνες).
Εσκεμμένα λοιπόν   αποσιωπάται   ότι προσπάθεια καί των δύο νεκρών πρωθυπουργών ήταν να μην σπάσει το σύμφωνο Ντίντριχ -Τσολάκογλου περί μη εμπλοκής της Ελλάδος όπως έγινε με την Τουρκία και διατήρηση ουδετερότητας της.
   Κατά την διάρκεια της Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρικής κατοχής ,αυτοί που πλούτισαν ήταν οι ''δωσίλογοι'' και ''μαυραγορίτες'' κοινώς: οι συνεργάτες του Κατακτητή, όπως συμβαίνει και σήμερα.  Απόγονο των τότε δωσιλόγων είναι και πάρα πολλοί από τους σήμερα Κυβερώντες σε συνεργασία με το 4 ράϊχ της Μέρκελ.
  Σημειώνω ότι ο Μεταξάς  που παραχαραγμένα ονομάζεται "γερμανόφιλος" και "Ναζί '' είναι αυτός όχι που μόνον πολέμησε τον Άξονα αλλά "μάντρωσε" και το πραγματικά γερμανόδουλο ναζιστικό  κόμμα που είχε ιδρύσει ο Σπύρος Μερκούρης!  Αυτά βέβαια δεν μας τα λένε οι δημοκράτες που θεωρούν ότι όσοι δεν είναι σαν τα μούτρα τους  τσιράκια των εβραίων είναι σώνει και καλά γερμανόφιλοι..
   Ποιοι εξέδιδαν τις  κατοχικές εφημερίδες στην υπηρεσία του κατακτητή; Οι τεταρτοαυγουστιανοί μεταξικοί  ή  τα συγκροτήματα Λαμπράκη;
    Σκεφθείτε και λίγο!  Μήπως δεν πρόκειται για τους ίδιους εθνοπροδότες των σημερινών μέσων μαζικής αποβλάκωσης που πρόσκεινται στους νεοταξίτες κατακτητές  της Ε.Ε;  Δεν είναι οι ίδιοι
που "λιβανίζουν" καθημερινώς  την νυν κατοχική  Κυβέρνηση;
Ι.Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...