Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εφτάσαμε στα ύστερα του κόσμου!

Είναι σχιζοφρένεια;
   Δεν θα πουλήσεις  Βαγγέλη τη λευτεριά που «κυοφόρησε» ο Ελληνισμός της Κύπρου για τέσσαρα χρόνια  και γέννησε τη Δημοκρατία. Οι αγωνιστές  που σκοτώθηκαν στις μάχες, οι αθάνατοι λεβέντες που ανέβηκαν το ικρίωμα της αγχόνης, οι γυναίκες οι μαθητές και σπουδαστές που δολοφονήθηκαν, οι μάνες που βασανίστηκαν γέννησαν την λευτεριά και την δημοκρατία σε τούτο το κομμάτι του ελληνισμού.  

Ζούμε εποχές τρέλας! Είναι δυνατόν η Μάννα να εγκαλεί τη κόρη; Μάλιστα, έτυχε να το ζήσουμε και αυτό. Η Ελλάδα, η «Κυβέρνηση της Αθήνας» εγκαλεί με ρηματική διακοίνωση την Κυπριακή Δημοκρατία. Φαίνεται φτάσαμε στα ύστερα του κόσμου. Και ξέρετε γιατί; Διότι μια Ελληνίδα, γνήσια απόγονη των Αχαιών, των Δωριέων, των Μυκηναίων των Σαλαμιναίων, μια κύπρια Ευρωβουλευτής, η Ελένη Θεοχάρους ύψωσε το ανάστημα της και ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό εξωτερικών της προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ για την ιδιαίτερη της πατρίδα. Μπράβο Ελένη, μπράβο κυρία Θεοχάρους.  

  Για πρώτη φορά η Ελληνική Δημοκρατία εγκαλεί με ρηματική διακοίνωση την Κυπριακή Δημοκρατία! «Αρχιτέκτονας» αυτής της πρωτοφανούς εξέλιξης, ο Αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιδεικνύοντας έναν απίστευτο εγωισμό και μία ασύλληπτη αμετροέπεια, αποδεικνύοντας – δυστυχώς – την διαπίστωση για την βαθιά τουρκολαγνία και τον έρωτα που έχει απέναντι στους κατακτητές του Ελληνισμού.  Τόσο, πλέον, η ΝΔ συντηρείται από το «φιλί της ζωής» του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην νοιάζεται ούτε για τις επιπτώσεις στις σχέσεις της Αθήνας με την Λευκωσία, με τέτοιου είδους πρωτοφανείς αντιδράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου»;
    Οι προκλητικές αναφορές σε εκλιπούσα  (defunct) Κυπριακή Δημοκρατία στο έγγραφο, το οποίο υπέβαλε στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας η Αγκυρα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την κακόβουλη συμπεριφορά της Τουρκίας και οφείλει Αθήνα και Λευκωσία να υποδείξουν ξανά στην Άγκυρα ότι δεν θα ανοίξει κανένα ενταξιακό κεφάλαιο αν δεν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της. Μια χώρα που ούτε ενδιαφέρεται, ούτε γνωρίζει αλλά και ούτε θέλει να μάθει τους κανόνες λειτουργίας της ΕΕ. Πρέπει να καταστήσουν  σαφές στην Άγκυρα ότι για να διατηρήσει τη διαδρομή της προς την Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, με βάση την οποία η Κύπρος είναι κράτος – μέλος της ΕΕ.  Ας μάθει λοιπόν όχι μόνον η Τουρκία αλλά και όλοι οι τουρκολάγνοι ότι  «θα είμαστε εκλιπόντες» την ώρα που θα χρειάζεται την ψήφο μας, αν δεν αλλάξει προσέγγιση και συμπεριφορά και αν δεν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της.
    Η Ελένη της Κύπρου η Ελένη της αντίστασης που στα φοιτητικά της χρόνια δεν φιμώθηκε από την χούντα των Αθηνών, δεν θα φιμωθεί ούτε και τώρα από δοσίλογους και τουρκολάγνους. Θα παραμείνει προστάτης και υπερασπιστής των δικαίων και των δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού. Θα έχει φωνή να φωνάξει σε όλους αυτούς, ότι στο ανατολικότερο άκρο της Μεσογείου υπάρχει ένα κομμάτι του Ελληνισμού με το όνομα «Κυπριακή Δημοκρατία»
Ντίνος Ορφανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...