Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ! ΝΑΙ στο δημοψήφισμα!

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ! ΝΑΙ στο δημοψήφισμα!
Πολλά και διάφορα έχουν ακουστεί σχετικά με τις επί μέρους λεπτομέρειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, σχετικά με το αν το ελληνικό δημόσιο θα βγάλει ή όχι κέρδος ή αν θα εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η νομοθετημένη κοινωνική πολιτική. Όλες αυτές οι συζητήσεις είναι προφανώς θεμιτές και επισείουν ενδεχομένως και την ισχυρή κόντρα μεταξύ κομμάτων, ιδεολογιών και γενικώς απόψεων περί της διαχειρίσεως των εν Ελλάδι πολιτικών οντοτήτων.


Τα βέβαια σχετικά με το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» είναι ότι πρώτον θα δοθεί σε κάποιον ιδιώτη το 1/3 των δομών και του προσωπικού της ΔΕΗ και ότι δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση «διεύρυνσης του ανταγωνισμού». Αν επρόκειτο για την πάγια απαίτηση των Ευρωπαίων για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτροπαραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικού ρεύματος, θα μιλάγαμε για μία εντελώς διαφορετική υπόθεση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιος ιδιώτης θα λάβει έναντι χρηματικού αντιτίμου, το οποίο θα καθοριστεί (θεωρητικά, γιατί η ελληνική πραγματικότητα λέει «άλλα».) από ανοικτό διαγωνισμό με διαφανή κριτήρια, εργοστάσια, ορυχεία, ΔΙΚΤΥΑ, προσωπικό και ΠΕΛΑΤΕΣ από τη μητρική εταιρεία.
Μιλώντας με όρους ελευθέρου εμπορίου είναι παντελώς ανήκουστο να δίδεται μία κερδοφόρα επιχείρηση, μαζί με το πελατολόγιο της σε έναν ιδιώτη, ιδιαιτέρως εφόσον το Δημόσιο «κόπτεται» για τα δημόσια έσοδα. Ακόμα και ο πιο αδαής λογιστής γνωρίζει την αξία των πάγιων εσόδων έναντι των εκτάκτων, ακόμα και αν αυτά είναι 2 ή 3 φορές μεγαλύτερα. Και ποιος, αλήθεια, ρωτάει τους Έλληνες πολίτες αν θέλουν να περάσουν σε μία άλλη εταιρεία εν μία νυκτί;
Λόγοι Εθνικού Συμφέροντος και Εθνικής Αμύνης προστάζουν την ΜΗ χορηγία (γιατί περί χορηγίας πρόκειται.) δικτύων διοχέτευσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ιδιώτες. Ιδιαιτέρως αν σκεφτεί κανείς τις «παραδόσεις» της συγκεκριμένης συγκυβερνήσεως, τι θα γίνει αν παραχωρηθούν σε κάποιον εθνικό εχθρό το 1/3 των δομών της ΔΕΗ; Τι θα σημάνει σε μία ενδεχόμενη τουρκική εισβολή ένα «τυχαίο» μπλακ άουτ από τον ενδεχόμενο τούρκο αγοραστή ή μεγαλομέτοχο της αγοράστριας εταιρείας;
Επιπλέον των παραπάνω προφανών είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες να χορηγηθούν σε κάποιον ιδιώτη δομές του Ελληνικού Κράτους που έχουν πληρώσει οι Έλληνες με τους φόρους τους, προκειμένου να υπάρξουν κέρδη που θα τα πάρουν κατά 67% οι διεθνείς τοκογλύφοι απευθείας. Είναι σκανδαλώδες κάποιος ιδιώτης να λάβει έναντι πινακίου φακής μία ολόκληρη στημένη επιχείρηση, η οποία περιλαμβάνει και ενεργειακούς πόρους της Πατρίδας μας.
Ποιος μπορεί, άραγε, να ερωτηθεί και να απαντήσει υπευθύνως στα παραπάνω βασανιστικά και εύλογα ερωτήματα; Προφανώς όχι μία κυβέρνηση ισχνής μειοψηφίας, η οποία στις τελευταίες εκλογές έλαβε 31% των ψήφων με 40% αποχή, μία κυβέρνηση δηλαδή που εκφράζει το 18% των Ελλήνων. Στην πραγματικότητα ούτε μία κυβέρνηση αυτοδύναμη με νωπή λαϊκή εντολή δεν θα μπορούσε να απαντήσει σε ένα ερώτημα που θα απασχολεί το Έθνος ολάκερο για δεκαετίες, αν ευοδωθούν οι ελπίδες των μνημονιακών για ιδιωτικοποίηση μίας τόσο νευραλγικής δημόσιας επιχειρήσεως.
Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει σε αυτό το βασανιστικό ερώτημα είναι ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός δια της έκφρασης της Βουλήσεως του.
Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει στον πυρήνα των πολιτικών της θέσεων την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα.
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΔιεξαγωγή δημοψηφίσματος για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Τονίζεται ότι στην  Ελλάδα ουδέποτε εφαρμόστηκε πολιτικό δημοψήφισμα αλλά όλα ήταν πολιτειακά. Ο λαός ήταν πάντοτε στην άκρη και εκτός των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, ενώ και το κατεστημένο πάντα έτρεμε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.
Αυτή η πολιτική μας θέση δεν είναι γράμμα κενό, αλλά ουσιαστική και ειλικρινής κατάθεση. Γι' αυτό και τασσόμαστε αναφανδόν ΥΠΕΡ ενός δημοψηφίσματος για αυτή την πραγματικά μεγάλη πολιτική υπόθεσ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ochi-sto-jepoulhma-ths-deh-nai-sto-dhmopshfisma#ixzz36PZyhP00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...