Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Εγερτήριο σάλπισμα! Ελληνοκύπριοι και Ελληνοκύπριες δεν μας παίρνει ο χρόνος!

  Κυπριακέ λαέ, ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που έχουμε πέσει όλοι μας. Μας αφήσανε χωρίς δουλειά, καμία αντίδραση- μας μειώσανε το μισθό –καμία αντίδραση- μας μειώσανε τις συντάξεις –καμία αντίδραση- μας τσακίσανε στη φορολογία –καμία αντίδραση- οι τιμές στα τρόφιμα και στα άλλα αγαθά στα ύψη. Μας τα πήρανε όλα, σε λίγο θα μας πάρουν και τα σπίτια και ότι άλλο έχει ο καθένας, αν μπορούσαν θα μας έπαιρναν και τα σώβρακα. Είναι προνομιακή υποχρέωση των συμβαλλομένων μερών, και ψηφισμένα από την πλειοψηφούσα βουλή των εκπροσώπων του λαού.  

    Είναι αδιανόητο ο κύπριος, ο φιλότιμος, ο γενναιόψυχος, ο αλτρουιστής, ο ΗΡΩΑΣ που προτάσσει τα στήθη του σε κάθε δύσκολη περίσταση να μένει αδιάφορος , εξάλλου έχει μείνει στην ιστορία ότι οι «Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Πού πήγαν όλα αυτά; Πώς κατόρθωσαν οι πάντες ντόπιοι  και ξένοι ( με τη ψυχολογία του όχλου) να έχουν καταφέρει να αποκοιμίσουν ένα ολόκληρο λαό; Να μη βλέπει κανένας πίσω από τη μύτη του; Να βλέπει ότι καταρρέει, έχει πέσει από το γκρεμό, πνίγεται σε ωκεανό χωρίς πάτο και δεν αντιδρά; ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ότι πολυτιμότερο διαθέτουμε. Όλοι οι λαοί ξύπνησαν από το βαθύ ύπνο που βρίσκονταν επί χιλιάδες χρόνια. Οι Ελλαδίτες απογαλακτίστηκαν από τα παραδοσιακά μνημονιακά κόμματα και τιμώρησαν τους εχθρούς του λαού.   
    Το αθάνατο ελληνικό φως  σηματοδότησε και φωτοδώτησε τον κυπριακό λαό με ενέργεια, εργατικότητα, φιλότιμο, αλληλεγγύη και τόσα άλλα πολύτιμα αγαθά ώστε να συντηρηθεί, να ζήσει και να διαπρέψει σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.  Πήρε το πολιτισμό από τους αρχαίους και το μυαλό των νέων της μικρής Κύπρου διαπρέπει σε όλα τα κράτη της Υφηλίου από ΝΑΣΑ μέχρι το τελευταίο εργοστάσιο.
     Αποτελούμε παγκόσμιο φαινόμενο στην ιστορία, είμαστε ο λαός χωρίς καμιά αντίδραση στα δεινά που μας έχουν έρθει. Πώς εξηγείται διαφορετικά το φαινόμενο μετά το κούρεμα των καταθέσεων οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι να βγαίνουν στους δρόμους και εμείς να διαγωνιζόμαστε στα καρναβάλια; Τι περιμένουμε; Ακόμα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και υποδούλωσης; Πότε θα ξυπνήσουμε; Τι περιμένουμε; Να βρεθεί ένας Ρήγας για να μας ξυπνήσει με το θούριο του; Σήμερα δεν υπάρχει ούτε Κολοκοτρώνης, ούτε Παπαφλέσσας, ούτε Διάκος, αλλά και ούτε Αυξεντίου, Μάτσης, Δράκος και τα άλλα παληκάρια για να φορτωθούν στους ώμους τους την Εθνική αντίσταση στο ξεπούλημα της ιστορίας και της Πατρίδας μας.
     Μας κλέβουν τις «Θερμοπύλες του Κυπριακού αγώνα» μας κλέβουν τη δόξα και την ιστορία μας. Ο Λεωνίδας με 300 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ  πολέμησε τις χιλιάδες των Περσών. Ακόμα και ταινίες έχουν γυριστεί με το ηρωισμό και την ακτινοβολία όλων αυτών των ηρώων, εμείς τι θέλουμε να γίνουμε; ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ; Κοιμώμενοι και όχι αντιδρώντας δημιουργούμε νέους εφιάλτες, Ιούδες, Νεναίκους, Τουρκολάγνους, Τσελεπήδες  και όλους τους άλλους τους σημερινούς ευρωπαϊστές νεοκύπριους.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΑΣ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΨΥΧΗ.
Ντίνος Ορφανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...