Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ- Γκρεμίστηκε το άγαλμα του Λένιν.



Άλλο ένα μνημείο του κομμουνισμού γκρεμίστηκε στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτή την φορά ήταν το τεράστιο άγαλμα του Λένιν, ύψους 20 μέτρων, στην πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας.
Το άγαλμα που θύμιζε στους Ουκρανούς τα χρόνια της κομμουνιστικής δικτατορίας κατεδαφίστηκε παρουσία χιλιάδων πολιτών οι οποίοι έζησαν από κοντά την ιστορική στιγμή.
Σε πολλά μέρη της Ανατολικής Ευρώπης έχει γίνει αποκαθήλωση των συμβόλων μίσους που άφησε ο κομμουνισμός. Η εγκληματική αυτή ιδεολογία προκάλεσε εκατομμύρια θυμάτων στους τόπους όπου είχε επικρατήσει.

Τραγική ήταν η κατάσταση που βίωσαν οι Ευρωπαϊκοί λαοί που βρέθηκαν στην μεριά του «Σιδηρού Παραπετάσματος» μετά την μοιρασιά που έκαναν οι νικητές του Β΄Π.Π.
Μία ήπειρος διαλυμένη από τις καταστροφές που προκάλεσε ο πόλεμος, βρέθηκε λάφυρο των νικητών που την χώρισαν ανάμεσα στον καπιταλιστικό και τον κομμουνιστικό «παράδεισο»
Σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν ξεχνούν τα δεινά που υπέστησαν τόσο από τον καπιταλισμό όσο και από τον κομμουνισμό.
Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης γκρεμίζουν τα αγάλματα των κομμουνιστικών καθεστώτων και στις χώρες της Δυτικής πλευράς αγωνίζονται για να ξεριζώσουν τα δεινά που προκάλεσε ο νεοφιλελευθερισμός  στις ντόπιες κοινωνίες.

Ενάντια στην φτώχεια , στην ανεργία, στην λαθρομετανάστευση αλλά και υπέρ της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, αγωνίζονται τα Εθνικιστικά Κινήματα της Ευρώπης που θα φέρουν στο προσκήνιο τις Ιδέες εκείνες που θα δημιουργήσουν την νέα Ευρωπαϊκή Αναγέννηση !

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων- Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...