Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τα ''άρρωστα'' λαμόγια της εξουσίας και η ΕΟΚΑ

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Οικονομικών και πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλακή για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου που πήρε από την εταιρεία Focus Maritime που ανήκει σε στενό συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου πρώην αφεντικού της πτωχεύσασας Λαϊκής Τράπεζας.

Τα γεγονότα της υπόθεσης:

<<Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, στις 27.7.07 η εταιρεία Focus Maritime Corp κατέβαλε στην κατηγορούμενη εταιρεία A.C Christodoulou Consultants Ltd το χρηματικό ποσό του €1.000.000.

Στις 25.11.08, ο Χριστοδούλου υπέβαλε  στο Τμήμα Εσωτερικών προσόδων τη  Δήλωση Εισοδήματος της κατηγορούμενης εταιρείας για το φορολογικό έτος 2007,  ο οποίος δολίως παρέλειψε να καταχωρήσει και να δηλώσει ως εισόδημα της εταιρείας το ποσό του €1.000.000.

Συγκεκριμένα, ο Χριστοδούλου ψευδώς δήλωσε ότι η εταιρεία είχε για το έτος 2007 συνολικά εισοδήματα ύψους €335.082 αντί του ποσού των €1.335.082 , που ήταν το πραγματικό εισόδημα της εταιρείας. Συνεπεία της ψευδούς αυτής της δήλωσης, η εταιρεία κατέβαλε ως φόρο, το ποσό των €26.802 αντί του ποσού των €127.015 που πραγματικά όφειλε με αποτέλεσμα η Δημοκρατία να απολέσει το ποσό των €100.213.

Επιπλέον, ο Χριστοδούλου δολίως καταχώρησε και δήλωσε ως εισόδημα της εταιρείας από εισπρακτέους τόκους το ποσό των €3.564 αντί του πραγματικού ποσού που ανερχόταν στα €7.837. Ομοίως, καταχώρησε και δήλωσε δολίως το ποσό των €252.213 ως το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας, δήλωση η οποία ήταν ψευδής, αφού το πραγματικό υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού ανερχόταν σε € 1.256.068.

Αναφορικά με τη Δήλωση Εισοδήματος της εταιρείας για το φορολογικό έτος 2008, η οποία συμπληρώθηκε και υποβλήθηκε στις 18.11.09 , ο Χριστοδούλου δολίως καταχώρησε και δήλωσε ως εισόδημα της εταιρείας από εισπρακτέους τόκους το ποσό των €4.426 αντί του πραγματικού ποσού που ανερχόταν στα €40.994. Λόγω της ψευδούς δήλωσης,  η εταιρεία πλήρωσε φόρο μειωμένο κατά €1.927.

Σε σχέση με τη Δήλωση Εισοδήματος της εταιρείας για το φορολογικό έτος 2009, η οποία συμπληρώθηκε και υποβλήθηκε στις 19.11.10 , ο Χριστοδούλου δολίως καταχώρησε και δήλωσε ως εισόδημα της εταιρείας από εισπρακτέους τόκους το ποσό των €9.954 αντί του πραγματικού ποσού που ανερχόταν στα €36.125.

Περαιτέρω, ο Χριστοδούλου δολίως καταχώρησε το ποσό των €167.060 ως πληρωτέο προς τους μετόχους μέρισμα αντί του ποσού των €1.128.000 που ήταν το πραγματικό ποσό που η εταιρεία κατέβαλε στους μετόχους της.

Οι κατηγορούμενοι τον Αύγουστο του 2013, μετά την έναρξη διερεύνησης ποινικής υπόθεσης εναντίον τους,  υπέβαλαν νέες αναθεωρημένες Φορολογικές Δηλώσεις για τα έτη 2007, 2008 και 2009 στις οποίες συμπληρώθηκαν και δηλώθηκαν τα πραγματικά εισοδήματα. Οι κατηγορούμενοι εκ των υστέρων κατέβαλαν στο κράτος τους οφειλόμενους φόρους ως προέκυπταν από τις αναθεωρημένες Φορολογικές Δηλώσεις.
>>
Αμέσως μετά την καταδίκη του ο Χριστόδουλος όπως συνήθως συμβαίνει με όλους τους επώνυμους προσποιήθηκε πόνους στο στήθος για να οδηγηθεί στο νοσοκομείο και όχι στην φυλακή. Κάτι ανάλογο έκανε και ο πρώην Υπουργός Άμυνας Παπακώστας αμέσως μετά την καταδίκη του στην υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί και δεν έκαμε ούτε μέρα στην φυλακή. Αυτά τα θέατρα και τα καραγκιοζιλίκια με τις ξαφνικές αδιαθεσίες πρέπει να τελειώνουν με το διορισμό ανεξάρτητου ιατροσυμβουλίου για να μην μας δουλεύει ο κάθε λωποδύτης. Όταν ο Χριστόδουλος δωροδοκείτο με 1.εκ. από συνεργάτες του Βγενόπουλου για να του επιτρέψει να αποκτήσει τον έλεγχο της Λαϊκής Τράπεζας και να φθάσουμε στην κατάρρευση της οικονομίας μια χαρά στην υγεία του ήταν και τώρα που καλείται να πληρώσει έχει προβλήματα υγείας. Άσε που εκλιπαρούσε τους δικαστές να μην τον καταδικάσουν γιατί υπήρξε δήθεν αγωνιστής της ΕΟΚΑ. Όλοι αυτοί οι κερατάδες δήθεν αγωνιστές, αγωνιστές της πλάκας και των σαλονιών που καπηλεύτηκαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και πήραν θέσεις και αξιώματα για να μας οδηγήσουν σε αυτήν την κατάντια πρέπει να λιθοβολούνται απο τον λαό και όχι να παίρνουν ποινές χάδι και να την βγάζουν στα νοσοκομεία. Αν οι τιμημένοι  πραγματικοί αγωνιστές και θυσιασθέντες στο αγώνα της ΕΟΚΑ είχα την δυνατότητα σήμερα να έρθουν στην ζωή, το πρώτο πράγμα που θα έκαναν ήταν να σκοτώνουν ένα, ένα όλα τα κοπρόσκυλα που καπηλεύτηκαν την θυσία τους για να πλουτίσουν και να καταστρέψουν την Κύπρο μας. Η πεντάμηνη καταδίκη του Χριστοδούλου αφορά θέματα φοροδιαφυγής και όχι την ουσία της υπόθεσης που είναι η δωροδοκία του απο τον Βγενόπουλο για να βλάψει την Κύπρο. Εύχομαι ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας να αφήσουν τα καραγκιοζιλίκια και να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση της δωροδοκίας του Χριστοδούλου καθώς επίσης και την δωροδοκία των δύο μεγάλων κομμάτων του ΑΚΕΛ και του Δημοκρατικού Συναγερμού για να έχουν λόγο ύπαρξης και για να αντιληφθούν οι ανώριμοι πολιτικά πολίτες τις ευθύνες τους. Να αντιληφθούν δηλαδή οι πολίτες ότι εναλλάσσοντας στη εξουσία τα λαμόγια της ελεεινής κομματοκρατίας καταστρέφουν ενσυνείδητα την πατρίδα τους.
Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...