Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Χριστός γενάται δοξάσαται...

 Ίσως οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και γενικότερα η κρίση, να μας έχουν στερήσει την αισιοδοξία και την χαρά των αλλοτινών καιρών, που νιώθαμε αυτές τις Αγιες ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά πάντα μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι είναι, που χαράζει το φως της αυγής και που γεννιέται η ελπίδα. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία, να γυρίσουμε τα μάτια της καρδιάς για να κοιτάξουμε το χαμόγελο του Θείου Βρέφους, που λάμπει φωτίζοντας μέσα από την ταπεινή του φάτνη, τα σκοτάδια των ψυχών μας.

Το φως που σκορπίζει τους φόβους και τις αγωνίες του υπερτροφικού Εγώ μας, αρκεί να έχουμε την θέληση να φωτιστούν οι μέσα σκιές μας. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εορτασμός της Γέννησης του Χριστού, δεν θα ήταν υπερβολή να πω, ότι αποτελεί για τον καθένα μια πνευματική στάση προσωπικής του αντίστασης, σε πείσμα των σκοτεινών καιρών που πλανούνται πάνω από τον κόσμο μας.
  Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του θεανθρώπου, να ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές μας, από την οδυνηρή οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κυρίως κρίση που υφιστάμεθα και να αποτελέσει έναυσμα δημιουργικής ανασυγκρότησης της κοινωνίας μας. Τα δύο χρόνια εφαρμογής του δυσώνυμου μνημονίου, αποδόμησαν πλήρως τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό και κατέστησαν την πατρίδα μας κρανίου τόπου. Ενώ η κυβερνώσα πολιτική μας τάξη, απεδείχθη ανίκανη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξει ένα πειστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Υφιστάμεθα δυστυχώς τις δυσπλα-σίες του μετά το 74 κακουχίες, δυσκολίες και προβλήματα. Αναθρέψαμε ένα πολιτικό σύστημα βουτηγμένο στην ιδιοτέλεια, αλλά και με τραγική ένδεια οραμάτων για την χώρα μας, ένα σύστημα που δεν μπόρεσε να δρομολογήσει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και να διασφαλίσει την ευημερία και προκοπή στο τόπο μας. Πολύ περισσότερο δε, να αναδείξει νέους, έντιμους και ικανούς ανθρώπους, που με δημοκρατικό ήθος, αλλά και ευγενές-πατριωτικό όραμα για τον τόπο, θα μπορούσαν να του δώσουν ελπίδα και αναπτυξιακή προοπτική.
  Σαν λαός, σαν έθνος, σαν χώρα που πάντα ξεσπούσαν πάνω της οι βοριάδες και η φουρτουνιασμένη θάλασσα θα τα καταφέρουμε.  Όπως πάντα ζήσαμε και κρατήσαμε άσβεστη στις ψυχές μας την ελληνικότητα μας και την θρησκευτική μας ταυτότητα έτσι και τώρα, θα αποτινάξουμε τα μνηνόνια και την τρόικα απο τα κεφάλια μας.  Αναγεννημένοι απο την ευλογία του Χριστού και αντλώντας δυνάμεις από τις κλασικές Αξίες αρετής των Ελλήνων - αλληλεγγύη, φιλότιμο, φιλοπατρία - θα απεγκλωβίσουμε την χώρα απο τις θανατηφόρες ατραπούς του μνημονίου και θα την επανατροχιοδρομήσουμε και πάλι στην λεωφόρο της ευημερίας. Η παρακαταθήκη του μεγάλου Τάσου είναι επιτακτική , «Εχουμε κράτος και πρέπει να το διασφαλίσουμε». Χρόνια πολλά αγαπημένοι μου συμπατριώτες και οπου γης Ελληνες.Ο καινούριος χρόνος 2015, να είναι εποικοδομητικός, να σας χαρίσει Υγεία, ηθική ευημερία και κάθε καλό στο αρχοντικό σας.
Ντίνος Ορφανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...