Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Στις  πέντε  Φεβρουαρίου  συνελήφθησαν από παράνομους τούρκους  εισβολείς στη περιοχή του  θύλακα των  Κοκκίνων  Ελληνοκύπριος  ψαράς  με τη βάρκα του και τρεις αλλοδαποί ως πλήρωμα, Αιγυπτιακής καταγωγής, Τους πλησίασε άκατος του  τουρκικού στρατού,  τους συνέλαβαν και τους  οδήγησαν οι κατοχικές ψευδοαρχές στα μπουντρούμια του Αττίλα και έκτοτε  κρατούνται υπό παράνομη κράτηση εδώ και δώδεκα μέρες μέχρις ότου το παρά νόμο ψευδοδικαστήριο τους, αποφασίσει για την επιβολή παράνομης  ποινής τους.


Ντροπή στους Αττίλες να επιδεικνύουν τη δύναμη τους σε ανυπεράσπιστους  πολίτες για μερικά κιλά ψάρια, για το μεροκάματο τους, που την ίδια στιγμή τουρκοκύπριοι έρχονται  καθημερινά  στις  Ελεύθερες  περιοχές  του Νησιού μας να εργαστούν και να βγάλουν τα  προς το ζην  τους.   Ειλικρινά μεγάλη ντροπή και αηδία προκαλείται στη κοινή γνώμη και διεθνώς η πράξη  των Αττίλων  να  προκαλούν με τέτοιου είδους επίδειξη δύναμης.  
Είναι σημαντικό να σχολιάσουμε δυστυχώς, για ακόμα μιά  φορά, τον  ρόλο των λεγόμενων... Ηνωμένων Εθνών στη Κύπρο μας για την απραξία και την ατολμία τους να κινητοποιηθούν  για  να  απελευθερώσουν  τους  τέσσερεις ψαράδες  από  τα μπουντρούμια του  Αττίλα  και να  επιστρέψουν πίσω στις οικογένειες τους.
Ντροπή τους και στο  λεγόμενο...  Οργανισμό  Ηνωμένων Εθνών που ο ρόλος  των δήθεν ειρηνευτών είναι η προστασία των Πολιτών.     
Η κυβέρνηση της  Κυπριακής Δημοκρατίας τι έπραξε άλλο από του να καταγγείλει στα...λεγόμενα Ηνωμένα Εθνη το συμβάν; Τίποτα. Ενα μόνο πράγμα  
μπορώ να  πω  και το έγραψα σ’αυτό το χώρο πάμπολλες φορές ότι είμαστε 
ανυπεράσπιστοι πολίτες. Οταν θέλουν μπορούν!! 
Είναι καιρός  να βγάλουν  οι κυβερνώντες τις γραβάτες  τους, να ψηλώσουν τα μανίκια πάνω και να πιάσουν δουλειά. Αρκεί πλέον η ατολμία η τριβή με τον χρόνο και η καθημερινότητα της ρουτίνας των καλοπερασάκηδων πολιτικάντηδων μας. Είναι υποχρέωση τους να φροντίζουν για το καλό όλων μας. 

Αριστος Κακουλής 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...