Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ιστορική ομιλία στην Λεμεσό - Ιάκωβος Γιακουμεττής

Ιστορική ομιλία στην Λεμεσό - Ιάκωβος Γιακουμεττής
Την Τετάρτη που μας πέρασε στα γραφεία της Επαρχιακής Οργανώσεως Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είχαμε την ξεχωριστή τιμή να μας επισκεφτεί ο αδελφός του ήρωα Ιάκωβου Γιακουμεττή, κ.Παναγιώτης.
Αρχικά έγινε μια σύντομη αναφορά για τα γεγονότα των Ιμίων και την εξάρθρωση από ...αγνώστους ολόκληρης της τουρκικής ομάδας των βατραχανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτά, από τον συναγωνιστή Στράτο Καρανικολάου .

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο κ.Παναγιώτης Γιακουμεττής, όπου μας διηγήθηκε το πως έζησε ο ίδιος τον πόλεμο του 74, εξιστορώντας τα όσα βίωσε ο αδελφός του, μέσα σε βαθύ κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας παράλληλα.
Ο δεκανέας Ιάκωβος Γιακουμεττής άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 εκείνου του μαύρου Ιούλη του 1974 σε ηλικία 22 χρόνων. Υπηρετούσε στη ΣΕΜ και διετάχθη να πάρει τους Λοκατζήδες στον Άγιο Ιλαρίωνα, αλλά αυτός αποφάσισε να μείνει και να πολεμήσει…
Τα οστά του ήρωα βρέθηκαν μαζί με τους λοκατζήδες της 33 μοίρας καταδρομών, μετά από 40 χρόνια αγωνίας και καρτερικότητας. Τάφηκε την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας όμως την ψυχή του στην λατρεμένη Κερύνεια να περιμένει την Λευτεριά και την Ένωση με την μάνα Ελλάδα που τόσο ποθούσε.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο επαρχιακός Λεμεσού, συναγωνιστής Στέλιος Νεάρχου, έδωσε εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μια αναμνηστική πλακέτα τιμής ένεκεν στην οικογένεια του ήρωα .
 Η βραδιά έκλεισε με μονόλεπτο σιγή εις μνήμη του παλληκαριού.
20150204 201017 copy 1b52e
kosmos copy 739bb
stellexas giakoumettis aponomi copy a199b
stratos giakoumettis copy 50827
stratos stellexas copy 52fa9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...