Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Οι Θ(Χ)εσμοί της Μπανανίας του Χρυσάνθου.....

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χρυσάνθου* Αναστασιάδης (ΝΧΑ*) ‘’είναι έξω φρενών’’ για τα όσα συμβαίνουν στην Κεντρική Τράπεζα και την Γενική Εισαγγελία Μα εσύ δεν είσαι Πρόεδρε που τους διόρισες για να εξοφλήσεις εκδουλεύσεις για την κατάκτηση της εξουσίας, παραπλανώντας το εκλογικό σώμα ότι θα εκσυγχρονίσεις δήθεν την κυπριακή μπανανία διορίζοντας νέα, ικανά και τίμια πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά;


 Όμοιους σου διόρισες Πρόεδρε, παρά τις προσωπικές μου γραπτές προειδοποιήσεις να μην επιβαρύνεις άλλο την φρικτή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυπριακή μπανανία, γιατί τώρα διαμαρτύρεσαι; Πάλιν θα ζητήσεις παραιτήσεις και πάλιν θα πληρώσεις τρελές αποζημιώσεις όπως έκανες και με τον προκάτοχο της Γιωρκάτζη.

Το μεγάλο λάθος έγινε όταν ο ανώριμος πολιτικά λαός εξέλεξε στην εξουσία τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο του παλαοκομματισμού και του αμαρτωλού κατεστημένου και μόνο άμα φύγει από την εξουσία ο κυπριακός λαός θα μπορέσει να αναπνέει καθαρότερο αέρα και θα ατενίσει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.  

*(To Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος μας, τότε Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ για τις αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο το 1999-2000 για να μην γίνεται αντιληπτός και να παραπλανά και να εξαπατά τους ανυποψίαστους επενδυτές)

Δείτε πιο κάτω σχετικές λεπτομέρειες:

Ιδού η περιβόητη λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βουλευτών στην Τράπεζα Κύπρου στην οποία αναφέρθηκε η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και η οποία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην Επιτροπή Θ(X)εσμών της Κυπριακής Βουλής.
Τα δάνεια δεν αφορούν μόνο προσωπικά τους βουλευτές και τις εταιρείες τους αλλά και τα κόμματα τους. Σε πολλές περιπτώσεις, εάν ένα κόμμα έχει δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, επιβαρύνονται ο επικεφαλής και πρόσωπα ψηλά στην ηγετική πυραμίδα.
http://cyprustimes.com/assets/images/IMG_0351.JPG
Η υπόθεση πίσω από την ισχυριζόμενη δωροδοκία
Η υπόθεση πίσω από τη…

Υπόθεση που εξέτασε το 2013 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού φαίνεται ότι «κρύβεται» πίσω από τον ισχυρισμό της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, για φερόμενη δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.
Στην υπόθεση, πέντε εταιρείες στις οποίες ήταν μέτοχος ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ζητούσαν από τη Λαϊκή Τράπεζα και τηνΔιαχειρίστρια της Άντρη Αντωνιάδου όπως γίνει συμψηφισμός χρέους με κατάθεση και απαλλαγή συγκεκριμένου κτήματος από υποθήκες.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η θέση της υπεράσπισης, όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, ήταν ότι το χρέος μίας εταιρείας δεν μπορούσε να συμψηφιστεί με την κατάθεση άλλης. Όπως ειπώθηκε αυτό που προνοεί η νομοθεσία είναι συμψηφισμός δύο ή περισσότερων απαιτήσεων ή υποχρεώσεων που οφείλονται μεταξύ της Τράπεζας και ενός αντισυμβαλλόμενου. Η πρόνοια δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις πολλών αντισυμβαλλομένων ξεχωριστά, έστω και εάν αυτοί συνδέονται μεταξύ τους.
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου υποστήριξε πως το αίτημα για παραμερισμό της υπόθεσης έπρεπε να απορριφθεί γιατί:
1)Το Δικαστήριο πείσθηκε ότι οι Ενάγουσες Εταιρείες αποτελούσαν στην πραγματικότητα το «alter ego» του ιδίου
2)Ούτε το Άρθρο 24, ούτε άλλες πρόνοιες του Νόμου, εμποδίζουν τον συμψηφισμό των καταθέσεων και των δανείων, κάτω από τις περιστάσεις της κρινόμενης υπόθεσης
3)Οι λόγοι που προβάλλονται για την παράλειψη των Εναγομένων να καταχωρίσουν σημείωμα εμφάνισης, είναι αβάσιμοι και ανεδαφικοί
Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει την εκδοθείσα απόφαση υπέρ Λαϊκής και Αντωνιάδου, ενώ ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου φέρεται να εφεσίβαλε την απόφαση για παραμερισμό της αρχικής απόφασης στο Ανώτατο. 
O Διοικητικός Σύμβουλος της Κεντρικής Στέλιος Κοιλιάρης κατήγγειλε σήμερα ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ισχυρίστηκε ενώπιων των μελών του ΔΣ της Κεντρικής, ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν την εξαγορά Ερωτοκρίτου από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους.
Να μας ζήσετε όλοι και να σας χαιρόμαστε Πρόεδρε. Εσάς έχουμε γιατί εσάς αξίζουμε να έχουμε, και άμα αυτός ο τόπος δει προκοπή και ελευθερία να μου σφυρίσετε όχι μόνο κλέφτηκα αλλά αρβανίτικα.
Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...