Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ‏

Η κ. Θεοχάρους εξήγγειλε ίδρυση νέου κινήματος και το αποκαλεί ανατρεπτικό κίνημα. Πυροβολώντας  εξ επαφής την ηγεσία της και τη κυβέρνηση,  που εργάστηκε σκληρά για να ανέβει ο κ. Αναστασιάδης στη εξουσία και η ίδια στον ευρωπαϊκό θώκο, προτού αποχωρήσει, αν... αποχωρήσει, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.


Σε δηλώσεις της μέσω της προσωπικής της σελίδας αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:
Η Κυπριακή Δημοκρατία καταρρέει εκ των έσω. Η διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα παρ’ όλο που δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί είναι πασιφανής.
Πλείστοι όσοι πολιτειακοί και πολιτικοί αξιωματούχοι είναι ανίκανοι και απρόθυμοι να προασπίσουν τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και αναλώνονται στη μεταξύ τους εκτόξευση βαριών αλληλοκατηγοριών, απειλών και ύβρεων, σε μια προσπάθεια αλληλοεξουθένωσης και εξυπηρέτησης αλλότριων, ιδιοτελών και πολλάκις ευτελών συμφερόντων, και συνεχίζοντας αναφέρει. Μα δεν είναι Δημοκρατία αυτό που ζούμε!!
Το εθνικό μας πρόβλημα, καθημερινά διολισθαίνει προς επικίνδυνες ατραπούς αλλά ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται και ελάχιστους απασχολεί, διότι η προσοχή της κοινής γνώμης είναι προσηλωμένη στη φοβερή διαφθορά και το βούρκο της καθημερινότητας, αλλά και στη αθλιότητα του βίου του μέσου πολίτη εξ αιτίας της φτώχειας και της μιζέριας που επέφερε η οικονομική κρίση.
Και καταλήγει λέγοντας η κ. Θεοχάρους, είναι πεποίθηση μου ότι καθίσταται αναγκαία η ανάδυση από τα σπλάχνα της κοινωνίας  ενός  ΠΑγκύπριου  Πολιτικού  Ανατρεπτικού ΚΙνήματος « ΠΑΠΑΚΙ» με τη συμμετοχή όσων πολιτών βάζουν την επιβίωση της κυπριακής Δημοκρατίας και τη σωτηρία της Πατρίδας. Συνεχίζοντας η κ. Θεοχάρους δηλώνει και τα παρακάτω, Πιστεύω ότι έφθασε η ώρα να αναδομήσουμε εκ βάθρων το τόπο μας να απαλλαγούμε από τους φαύλους, να στηρίξουμε με πάθος ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από διαφθορά.

Ως  αρθρογράφος μπορώ να δηλώσω ότι συμφωνώ απόλυτα σε όλα τα σημεία των αναφορών της κ. Θεοχάρους. Όμως η κ. Θεοχάρους με την ίδρυση του ανατρεπτικού της κινήματος, ποιούς τρόπους θα εφαρμόσει και θα καταφέρει να ανατρέψει τα όσα αναφέρει; Μήπως έχει την εντύπωση ότι θα απειλήσει τον   κ. Αναστασιάδη σε παραίτηση ή θα κάνει πραξικόπημα η κ. Θεοχάρους και θα ανέβει στην εξουσία ως Εθνοσωτήρας;

Πολύ καλά κάνει να ιδρύσει πολιτικό κίνημα και το χαιρετίζω, αλλά όμως γιατί τώρα; Να θυμίσω την κ. Θεοχάρους ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ  και η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη που στήριζε μέχρι χθές δεν ήταν ούτε Δημοκρατική, ούτε Πατριωτική  με Εθνική γραμμή.
Το 2004 η ηγεσία του κόμματος σας  αποδέκτηκε το σχέδιο Ανάν, ένα σχέδιο καταστροφικό και προδοτικό για τη Κύπρο και τον λαό μας, διαφωνήσατε αλλά για δικούς σας λόγους παραμείνατε και στηρίζατε με σθένος την ηγεσία σας και το 2013 υποστηρίξατε προεκλογικά τον κ. Αναστασιάδη που ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν.
Το 2014 μας προέκυψε το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου των συγκλίσεων Αναστασιάδη –Ερογλου. Αλήθεια ποιά ήταν η αντίδραση σας; Γιατί δεν αποχωρήσατε από τον δημοκρατικό συναγερμό;
Μετά το δημοψήφισμα του 2004 πολλά στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ διαφωνώντας με την ηγεσία του ΔΗΣΥ ίδρυσαν το ευρωπαϊκό κόμμα. Γιατί δεν προσχωρήσατε και σεις, αφού διαφωνήσατε με την ηγεσία σας και εργαστήκατε υπέρ του ΟΧΙ;
Πολλά τα ερωτηματικά κ. Θεοχάρους γιατί τώρα και όχι το 2004; Ειλικρινά πιστεύω ότι με την ίδρυση του κινήματος σας θα πάρετε ψηφοφόρους από τη πίττα του ΔΗΣΥ μόνον. Ανυπομονώ να μάθω κατά πόσον αν θα δεκτείτε στο υπό εκκόλαψη κίνημα σας υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, τους γνωστούς νενέκκηδες.
Αν ΝΑΙ παρά ανατρεπτικό δεν  θα  είναι  και  Πατριωτικό,  αλλά  αδελφικό,  συντροφικό με το ΑΚΕΛ και  οι τουρκοκύπριοι θα είναι αδελφοί σας, και ο Αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν λάθος όπως δήλωσε στην Άγκυρα ο κ. Αναστασιάδης κάτω από το πανό, όλα για τη τουρκία (herşey Tűrkiye ičin) και δεν αντέδρασε ουδείς  Συναγερμικός.
Η τελείως προσωπική μου άποψη κ. Θεοχάρους και να με συγχωρέσετε, θα πάρετε ψηφοφόρους συναγερμικούς δυσαρεστημένους, απογοητευμένους και κουρεμένους. Τα λαμόγια και οι ρουσφετοκυνηγοί θα παραμείνουν στο μαντρί, βρέξει χιονίσει ή καλύτερα παντός καιρού.

Η ιστορία απέδειξε ότι ένας Αγνός Ιδεολόγος Οραματιστής Εθνικόφρων που αγαπά την Πατρίδα του, επιλέγει ένα Πατριωτικό και Αγωνιστικό Κίνημα, και εργάζεται γι’ αυτή και ΜΟΝΟΝ γι’ αυτή, για να έχει τη συνείδηση του ήσυχη και καθαρή,


Αριστος Κακουλής        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...