Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πολιτική και Πνευματική ηγεσία για κλάματα

Ο Νίκος Χρύσανθου* Αναστασιάδης (ΝΧΑ) σε συνέντευξη του σε κυπριακά ΜΜΕ ανεφέρθη μεταξύ άλλων και στο θέμα της χρηματοδότησης του κόμματος του από την εταιρεία Focus που ανήκει στο στενό φίλο και συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα. Σας μεταφέρω μερικές αναφορές του πιο κάτω:
<<….. Δεν υπάρχει κόμμα στην Κύπρο που δεν έπαιρνε χρηματοδότηση από ιδιώτες ούτε και επιχειρηματίας, που να μην έδινε αναλογικά, σε όλα τα κόμμα
(Πρώην Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος σου Πρόεδρε είπε και κάτι άλλο.
 Ότι τα μεγάλα κυρίως κόμματα χρηματοδοτούνται από τον υπόκοσμο και τους λαθρέμπορους)

….. η εταιρεία Focus έκανε απλώς το έμβασμα του ποσού 500,000.00 (θυμίζω ΑΚΕΛ και Χριστόφιας πήραν επίσης 1.500.000,00) για την μεταφορά φοιτητών από το εξωτερικό, για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Το ποσόν αυτό, συγκεντρώθηκε από εισφορές εφοπλιστών και μόνο οι πενήντα χιλιάδες ευρώ προήλθαν από την Focus.
….Όταν διαπιστώθηκε…… ότι η Focus  είχε εμβάσει μισό εκατομμύριο ευρώ στον ΔΗΣΥ, ζήτησα με επιστολή  μου να μην γίνει η κατάθεση στα ταμεία του κόμματος. Κρατήθηκαν μόνο 50 χιλιάδες ευρώ και το υπόλοιπο ποσό δόθηκε σε πλοιοδιαχειρίστρια εταιρεία στην Κύπρο ( Δεν την αναφέρει) για να πληρωθεί το ταξιδιωτικό γραφείο.
…..Αν γνωρίζαμε, τότε για την Focus και την σχέση της με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, δεν θα αποδεχόμαστε να γίνει, μέσω αυτής της εταιρείας, το έμβασμα.
Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το κατά πόσον, μετά τη επιστροφή των πενήντα χιλιάδων ευρώ από τον ΔΗΣΥ, θα εισηγηθεί επιστροφή και του υπόλοιπου ποσού, ανέφερε ότι κακώς το κόμμα αποφάσισε ότι θα έπρεπε τα λεφτά να επιστραφούν στους καταθέτες της Λαϊκής….. Το 2008, από κανένα καταθέτη δεν αποστερούσαμε χρήματα. Δεν ήταν πρόσθεσε χρήματα της Λαϊκής αλλά φίλων του κόμματος,  για να ψηφίσουν Κύπριοι φοιτητές από το εξωτερικό.>>
Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πραγματικά τον θεό του. Με θράσος χιλίων πιθήκων εξακολουθεί να υποτιμά την νοημοσύνη μας και να μας εμπαίζει εξοργιστικά  Αν κάποιος θα μπορούσε να δώσει ένα όνομα ανθρώπου στο ψέμα, την υποκρισία και στον εμπαιγμό αυτό σίγουρα θα άκουγε στο όνομα Νίκος Χρύσανθου*Αναστασιάδης.
Σήμερα μου άρεσε πολύ το οργίλο ύφος που πήρε με αφορμή την δωροληψία και το δεκασμό για την οποία κατηγορείται ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου (Λίγο πριν τον διορίσει έγραψα 2 σκληρά άρθρα με τα οποία επιχειρηματολογούσα για τον μη διορισμό του - Όταν ακόμη ήταν Πρόεδρος ο Τάσος, ο Ρίκκος δήλωνε σε δημόσιο χώρο: ‘’Να με διορίσει ο Τάσος Γενικό Εισαγγελέα και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να βάλω το Ν. Αναστασιάδη φυλακή για τις απάτες που έκανε στο Χρηματιστήριο). Ανάλογο ύφος, το ύφος του προδομένου, εξαπατημένου και αδιάφθορου, έπαιρνε ο ΝΧΑ όταν έκανε δηλώσεις κατά του πρώην Διοικητή και νυν Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.
Πριν από τις εκλογές παρουσιάσθηκε σαν ηγέτης της κρίσης, υποσχέθηκε εκσυγχρονισμό με νέα ικανά και αδιάφθορά πρόσωπα και αντ’ αυτού διόρισε όσους δούλεψαν για την εκλογή του και όσους του κρατούσαν κάποια βρώμικα. Εκεί και όπου αναγκάσθηκε κάποιους από αυτούς να τους αναδομήσει στην συνέχεια, τους πρόσφερε άλλες θέσεις με ίση η περισσότερη αμοιβή: 1) Κ. Κενεβέζος τέως Υπουργός Παιδείας νυν Πρέσβης στην Ελλάδα. 2) Φώτης Φωτίου, τέως Υπουργός Άμυνας νυν Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.3) Μακάριος Δρουσιώτης, πρώην υπεύθυνος τύπου τώρα νυν βοηθός Ευρωπαίου Επιτρόπου, 4) Παναγιώτης Αντωνίου,  πρώην Διευθυντής Γραφείου Προέδρου, Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι προορίζεται για την θέση του Επιτρόπου Δημόσιας Υπηρεσίας που θα κενωθεί σύντομα. 5) Όσον αφορά τον κουμπάρο του πρώην Διευθυντή των Κυπριακών Αερογραμμών που κήρυξαν πτώχευση, ακούγεται ότι προσπαθεί να ανοίξει κάποια θέση για να τον βολέψει και αυτόν. Και εγώ, που με την κρητική που καλοπροαίρετα σου κάνω πρόεδρε μου προκειμένου να γίνεις καλύτερος….. δεν θα έπρεπε να με βολέψεις κάπου όπως έκανες και με τον Ρίκο που θα σε έβαζε φυλακή….;
Για κάτι όμως που βγάζω το καπέλο στο ΝΧΑ, είναι ότι κατάφερε και άλωσε και έφερε μαζί του τον ‘’Παναγιότατο’’ και ‘’δεινό επιχειρηματία’’ Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο,….που ‘’λόγω υπερβάλλουσας επιχειρηματικής δεινότητας’’ ξέμεινε από ρευστό και μέσα στην Άγια εβδομάδα έβαλε χέρι, η καλύτερα λήστευσε το παγκάρι της εκκλησίας του Τράχωνα παίρνοντας, παρά την θέληση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, 450.000,00. Ο Αρχιεπίσκοπος μας, που κάθε άλλο παρά με ιεράρχη μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει, έκανε στροφή 180 μοιρών από τις θέσεις του στο κυπριακό για να προσεγγίσει τις προχωρημένες θέσεις του ΝΧΑ, γιατί υπάρχουν σοβαρά κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα.(Πούλησε οικόπεδο στη σύζυγο του Προέδρου αντί ενός, μισού εκατομμυρίου, και αναμένει από τον ΝΧΑ παραχώρηση χαλίτικης γής στην Πάφο για να κάνει επένδυση δισεκατομμυρίων που περιλαμβάνει κατασκευή νησιού δίπλα από ξενοδοχείο της Αρχιεπισκοπής στην Πάφο)
Πώς να έχουμε ελπίδα σωτηρίας αγαπητοί αφού η πνευματική και η πολιτική μας ηγεσία κατέχεται από τόσο ανεπαρκείς και διεφθαρμένους ηγέτες;  Έχω άδικο να τονίζω συχνά ότι, αυτός ο λαός δεν έχει γενικά υπόθεση και ότι έχει την ηγεσία που του αξίζει;
*(To Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος μας, τότε Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ για τις αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο το 1999-2000 για να μην γίνεται αντιληπτός και να παραπλανά και να εξαπατά τους ανυποψίαστους επενδυτές και να θησαυρίζει σε βάρος τους)

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...