Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΙΣΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Είναι καιρός πλέον να ψηφιστεί ο νόμος της οριζόντιας ψηφοφορίας και είναι απαίτηση του  κυπριακού λαού, επί τέλους να έχει τη δυνατότητα ο ψηφοφόρος, να επιλέγει τους αξιότερους  τους καλύτερους και τους ικανότερους, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου και ιδεολογίας,  που νομίζει ότι τους εμπιστεύεται, για να προχωρήσουν να εργαστούν για τα δίκαια της Πατρίδας και του λαού. Είμαστε μια μικρή κοινωνία που ο ψηφοφόρος, θα ψηφίσει το κόμμα ή το κίνημα της αρεσκείας του και πρόσωπα του δικού του περιβάλλοντος από άλλο κόμμα ή κίνημα.

Δηλαδή ελεύθερο και δημοκρατικό δικαίωμα εξάσκησης ψήφου. Τα στεγανά στον εικοστό πρώτο αιώνα δεν συνάδουν με το χθες. Θυμίζουν παλιές δεκαετίες και εποχές. Τα παραδοσιακά κόμματα ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ αρνούνται να αποδεκτούν τη οριζόντια ψηφοφορία για σκοπούς συμφεροντολογικούς. Ακόμη μια φορά το συμφέρον πάνω από το δίκαιο και το ορθό. Σίγουρα φοβούνται ότι θα χάσουν σταυρούς προτίμησης και σίγουρα θα χάσουν, και όχι μόνο, αλλά και ψηφοφόρους  και σε ψηλά ποσοστά μάλιστα και το παραδέχονται, απώλειες θα έχουν, γιατί έχουν διαπράξει πολύ σοβαρά θεληματικά,   τραγικά και απαράδεκτα λάθη εις βάρος της Πατρίδας και του λαού μας,  το ΔΗΣΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και συνεχίζουν ακόμη να εμμένουν στις θέσεις τους  αμετανόητοι και στο κυπριακό και στη οικονομία 

Οι δικές μου εκτιμήσεις είναι ότι, τα δύο νέα κινήματα, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  του 7% και του ΕΛΑΜ 2,70που έλαβαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ως αυθεντικά Πατριωτικά κινήματα και  που σκοπός  και στόχος τους είναι η Απελευθέρωση της Κύπρου μας, θα συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά, από τα παραδοσιακά κόμματα, για τις Πατριωτικές τους θέσεις στο κυπριακό και την οικονομία, για την εργατικότητα τους, για ένα καλύτερο μέλλον του λαού μας που προσδοκούμε όλοι μας.        

Αυτά τα τρία κόμματα του κατεστημένου είναι καιρός επί τέλους να σοβαρευτούν και να δουν τον κόσμο στα μάτια που είναι αδικημένος, άφραγκος, αγανακτισμένος στα ύψη, και απαξιώνουν κάθε είδους πολιτικάντηδες. Αντί να δώσουν ακτίδα φωτός, δίνουν μαυρίλα και στεγανά άλλων εποχών, που ο κόσμος ήταν αγράμματος, φορούσε παρωπίδες και παρεσύρετο εύκολα από το κουμπάρο  τον αδελφό και τον γείτονα, λες και σήμερα ο κόσμος είναι δοσμένος για πάντα σ’ αυτούς.   

Ας σεβαστούν λοιπόν, αυτόν τον λαό, στη δυστυχία  και τον πόνο του και να μπουν στον ορθό  δρόμο και στη φωτεινή λεωφόρο που οδηγεί στο μέλλον και στην Απελευθέρωση της Μαρτυρικής μας Κύπρου. 
Η αποχή σίγουρα θα είναι στα ύψη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του 2016 και θα είναι ένα μήνυμα προς τα κόμματα του ΔΗΚΟΔΗΣΑΚΕΛ για την λανθασμένη πορεία τους και στο κυπριακό και στην οικονομία. 

Οταν ένας πολιτικός δεσμεύεται έναντι του Λαού, πρέπει απαραίτητα να τηρήσει τους λόγους του και να μετατραπούν σε πράξεις,  γιατί πάνω απ’ όλα  είναι η Αξιοπρέπεια και εμπιστοσύνη και να εργάζεται υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδας του και του λαού του και όχι νεροκουβαλητής των Αγγλοαμερικανότουρκων εις βάρος της Πατρίδας μας. Μεγάλη και βαριά ευθύνη φέρει απαραίτητα και μερίδα του λαού μας, για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί και την έχουμε φορτωθεί και είναι ασήκωτη στους ώμους μας, 
  
Α. Κακουλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...