Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Άλλες 800.000 ευρώ σε ΑΚΕΛ από Focus




Άλλες 800 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες πληρώθηκαν το 2008 από την περιβόητη εταιρεία Focus στο ταξιδιωτικό γραφείο Marfin Egnatia Travel για να εξοφληθεί στη συνέχεια η Olympic Air, η οποία ανέλαβε να μεταφέρει τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων από το εξωτερικό προς υποστήριξη του τότε υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εντόπισαν οι αστυνομικοί ανακριτές που διερευνούν το σκάνδαλο της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.


Η πιο πάνω εξέλιξη βάζει σε νέους μπελάδες την ηγεσία του ΑΚΕΛ, αφού η εν λόγω πληρωμή αποδεικνύει πολύ πιο εύκολα τη σχέση με τη Focus, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Ζολώτα, στενότατου συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, από ό,τι οι δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολουθήθηκαν για τα υπόλοιπα ύποπτα εμβάσματα, του Σεπτεμβρίου 2007 προς την Abendale και του Ιουνίου του 2008 προς το ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou & Partners συνολικού ύψους 1,45 εκατ. ευρώ. Μετά και τις 800 χιλιάδες, το συνολικό ποσό που φέρεται να έλαβαν την περίοδο του 2007-2008 το ΑΚΕΛ και το ταμείο του τότε υποψηφίου Προέδρου Δ. Χριστόφια ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές τηςψηφιακής έκδοσης (pdf) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της εφημερίδας καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...