Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Από τον Ιερό Λόχο στο Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ.

Από τον Ιερό Λόχο στο Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ.
194 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μεγαλύτερη ίσως μάχη που έδωσε η ελληνική νεολαία σε Εθνική Επανάσταση. Στις 7 Ιουνίου 1821, λοιπόν, 200 περίπου Ιερολοχίτες σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους στο Δραγατσάνι διαμηνύοντας σε ολόκληρη την Ευρώπη τη θέληση των Ελλήνων να αγωνιστούν και εάν χρειαστεί να πεθάνουν για την κατοχύρωση των αρχών της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Κυριαρχίας σε ένα αυτόνομο ελληνικό κράτος. Τα γεγονότα είναι γνωστά και θεωρώ πως δεν υπάρχει ανάγκη για αναφορά στο παρόν άρθρο.

Ανεμίζοντας τα μαυροκόκκινα τους λάβαρα με το επίγραμμα ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ θυσίασαν την νεανική τους ζωή στο βωμό της ελευθερίας. Ο αρχηγός τους Νικόλαος Υψηλάντης διέσωσε την ιερή σημαία του Λόχου δείχνοντας ξεκάθαρα πως όσο υπάρχει μία σημαία να υπερασπιστούμε θα αγωνιζόμαστε.
Ο Ιερός Λόχος, που στις τάξεις του εντάχθηκε ο ανθός της ελληνικής νεολαίας της εποχής, είναι σήμερα πρότυπο για κάθε Έλληνα νέο. Είναι τα παιδιά που άνοιξαν το χορό του θανάτου και έστειλαν μήνυμα αντίστασης σε κάθε υπόδουλο Έλληνα. Έφηβοι, στην ίδια ηλικία των παιδιών σας, των αδελφών σας ή ακόμη και στη δική σας. Τόσα ταυτόσημα στοιχεία, αλλά τόσο διαφορετικοί. Παιδιά που δεν γνώρισαν καλά καλά τι είναι η ζωή αλλά έμαθαν πολύ καλά τι πάει να πει θάνατος! Και προτίμησαν τον θάνατο από την ατίμωση και τη σκλαβιά.
Σύμβολό τους η νεκροκεφαλή πάνω από χιαστί σπαθιά συμβολίζοντας την νίκη πάνω στον θάνατο. Γιατί όντως ο θάνατός τους ήταν μια μεγάλη νίκη. Έδειξαν στους Έλληνες πώς να πεθαίνουν και στους ξένους πώς να πολεμούν.
Φτάνοντας στο σήμερα η νεολαία καμία σχέση δεν έχει με τα παλληκάρια του Ιερού Λόχου. Οι σημερινοί φοιτητές δίνουν τις μάχες τους σε αγωνιστικές καφετέριες παίζοντας μάχιμες πιλόττες ενώ σαν υπέρτατο δείγμα πατριωτισμού πολεμάνε τον κατακτητή σε κλειστά γήπεδα. Αυτή είναι η νεολαία του 2015 και σε αυτήν έχουν στηρίξει όλοι τις ελπίδες τους για την σωτηρία της πατρίδας μας.
Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν το κίνημά μας πως στηρίζεται πάνω σε πιτσιρίκια που δεν έχουν πάρει ακόμη την μυρωδιά της ζωής. Ναι, ο μέσος όρος ηλικίας του κινήματός μας είναι κατά πολύ μικρότερος από όλων των υπόλοιπων κομμάτων. Μπορεί όντως να μην έχουμε ιδέα περί ζωής, ξέρουμε όμως πολύ καλά περί πολιτικής. Υπάρχουν 18χρονα παιδιά στο Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ. που μπορούν με τις κρυστάλλινες μας θέσεις να ξεφτιλίσουν τον κάθε επαγγελματία πολιτικάντη που αραδιάζει ψέματα και παχιά λόγια στον κόσμο για μια θέση κάτω από τον ψεύτικο ήλιο του συστήματος.
Ο Ιερός Λόχος του 2015 είναι οι Έλληνες Εθνικιστές. Εκ της κόνεως των νεκρών του Δραγατσανίου αναγεννήθηκαν νέοι Ιερολοχίτες που συνεχίζουν τον περήφανο του αγώνα. Μπορεί σαν μέσο αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας και του λαού μας να έχουμε επιλέξει την πολιτική αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει το πνεύμα αγωνιστικότητας και θυσίας που διακατέχει την ελληνική εθνικιστική νεολαία. Έχουμε στις τάξεις μας, και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για αυτό, την μάχιμη νεολαία της πατρίδας μας που έμεινε μακριά από τα δηλητήρια της εποχής μας αντιθέτως ακμαία και δυνατή χαράζει τον δικό της δρόμο και γράφει το όνομά της στις σελίδες της Ιστορίας. Στις τάξεις μας δεν κυριαρχούν κενά λόγια πολιτικάντηδων, αλλά ανδρώνονται ψυχές με πνεύμα θυσίας.
Είμαστε όσο πρέπει εγωιστές για να θέλουμε, όχι απλά να φτάσουμε αλλά ακόμη και, να ξεπεράσουμε τους φοιτητές του Ιερού Λόχου, τους λεβέντες έφηβους της ΕΟΝ, τα παλληκάρια μαθητές της ΕΟΚΑ και τους θρυλικούς εθνοφρουρούς του ’74 που στο έσχατο σημείο έλιωναν κάτω από τις ερπύστριες του εχθρού.
Αυτή είναι διαχρονικά η ελληνική νεολαία και θα είμαστε η καταραμένη γενιά εάν δεν συνεχίσουμε την τρανή αυτή παράδοση. Στα χέρια μας επαφίεται το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας. Μπορεί να φαντάζει πολύ μακρινό αλλά είναι πραγματικά μία κουκκίδα στην αιωνιότητα. Υψώνουμε περήφανα τα ιδεολογικά μας λάβαρα και τις ελληνικές μας σημαίες και αγωνιζόμαστε για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό και γραμμένο από το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). 
Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...