Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΟ

Απερίγραπτη ντροπή, ασέβεια, δέος, πρόκληση, και αηδία, προκάλεσε ο απεσταλμένος  του Προεδρικού Μεγάρου και υπουργός Γεωργίας της Κ.Δ. ο κ. Κουγιάλης τη περασμένη Κυριακή στα Εθνικά Μνημόσυνα των Ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, αναφερόμενος στη ομιλία του ως λύση του Κυπριακού προβλήματος της Δ.Δ.Ο.
Σφάλμα και ζημιά μεγατόνων, να εκμεταλλεύονται κάποιοι «πολιτικοί»  τη Θυσία των Ηρώων μας σε Ιερούς χώρους, για να προωθήσουν τα άνομα σχέδια των για ξεπούλημα της Μαρτυρικής μας Κύπρου, προς εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και των δικών τους, φυσικά με το αζημίωτο, πράγμα που δεν θα το πετύχουν ποτέ μα ποτέ, όσο γονατισμένος κι’ αν είναι αυτός ο λαός μας.

Εφ’ όσον αυτοί οι πολιτικάντηδες  γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τέτοια σχέδια δεν περνούν από τον Κυπριακό λαό, γιατί άδικα επιμένουν;; Θαύματα επί των ημερών μας δεν γίνονται. Ας μας δώσουν μια λογική απάντηση έστω και ξύλινη!

Ενώνω και εγώ προσωπικά  τη φωνή μου με πικρία και αγανάκτηση, από αυτό το βήμα με τις χιλιάδες που παρευρέθηκαν και που αποδοκίμασαν τον ομιλητή εκεί στον Αγιο δαφνινοδοξασμένο χώρο των θυσιών, του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Ας αναλογιστεί ο ομιλητής εκ των υστέρων τουλάχιστον τους συγγενείς και φίλους των Δύο Ηρωωμαρτύρων μας πως ένιωσαν εκείνη τη στιγμή, που άκουσαν από το στόμα του αυτή τη προδοσία, γιατί περί προδοσίας πρόκειται και ας ζητήσει δημόσια μια συγγνώμη για το μέγα σφάλμα και ζημιά για τον Τόπο, που διέπραξε για να τον συγχωρέσουν.       

Να θυμίσω στους  Αγαπητούς μου αναγνώστες, ότι μόλις πέρυσι στη κοινότητα Ιδαλίου,  σε κηδεία οστών Αγνοουμένων μας, έγινε το ίδιο συμβάν, εκμεταλλευόμενοι τη παρουσία των λυπημένων συγγενών, φίλων και του κόσμου, ο απεσταλμένος πολιτικάντης της (λεγόμενης)... Δεξιάς παράταξης αναφέρθηκε στη Δ.Δ.Ο και αποδοκιμάστηκε με θυμό και πικρία, από τους συγγενείς και φίλους των Αγνοουμένων μας. Αυτοί οι κύριοι όχι μόνον εμμένουν στις θέσεις των, αλλά εξακολουθούν ακάθεκτοι στο άνομο έργο τους ή καλύτερα στο εργολαβικό τους καταστροφικό έργο...

Μια συμβουλή ως αγράμματος πολίτης αυτού του Νησιού, να δώσω και είναι καιρός επί τέλους, κάποιοι μορφωμένοι... που θέλουν να ασχοληθούν με τη πολιτική ή ασχολούνται, να παρακαθίσουν και παρακολουθήσουν μαθήματα ευγένειας, πολιτισμού, να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό, μαθήματα επικοινωνίας με τον άνθρωπο, τη λογική από τη παραλογία, τον Σεβασμό, τι εστί Εκτίμηση προς τον συνάνθρωπο τους, και πάνω απ’ όλα μαθήματα Πατριωτισμού,  να μελετήσουν τους Αγώνες του Έθνους μας,  Ελευθερία κι’ ας τρώγομε πέτρες σε κάποιο σύνθημα του Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α της περιόδου 55’ 59  ως επίσης να κατανοήσουν, ότι οι τούρκοι είναι εχθροί μας και όχι «αδελφοί» τους όπως ισχυρίζονται κάποιοι πολιτικάντηδες μας. Αυτά είναι τα στοιχεία, τα Ιδανικά και οι  ανθρώπινες Αξίες  και μετά η μόρφωση.
Το γεγονός να είναι κάποιος μορφωμένος, χωρίς αυτές τις γνώσεις, μόρφωση δεν λογιέται.
Αυτοί οι κύριοι πολιτικάντηδες, αντί να δίνουν συμβουλές στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους περί Πατριωτισμού, Αγώνων και Θυσιών, τους συμβουλεύουν πως να ξεπουλούν Πατρίδες στον εχθρό για εύκολο κέρδος, αψηφώντας αποδοκιμασίες κινδύνους και ανάθεμα. Θα έρθει όμως εκείνη η Άγια ώρα που τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους θα μάθουν τη αλήθεια, για τα «κατορθώματα» του πατέρα τους και του παππού τους και αλίμονο και ντροπή από τη κοινωνία,     

Α. Κακουλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...