Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο αχταρμάς του Λιλλήκα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται δημιουργήθηκε και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στην οποία οι πολιτικοί παρατηρητές διαπιστώνουν την ύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών προσανατολισμών
Του Στέλιου Ξιουρή
•    Οι πολιτικοί αναλυτές και ιστοριογράφοι θα έχουν αρκετό υλικό για να διαμορφώσουν τα πονήματα τους από την δράση των ΣΥΡΙΖαίων. Η δημιουργία, η πορεία και η κατάκτηση της εξουσίας, θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης αρκετών μελετών και σχετικών εγχειριδίων πολιτικής. Προφανώς και έφεραν στην πολιτική ζωή, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά την παγκόσμια, αρκετές καινοτομίες που αξίζει τον κόπο να παρατηρηθούν και αναλυθούν.

•    Λόγω και της επικαιρότητας μια εκ των καινοτομιών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και οι επονομαζόμενες, συνιστώσες. Δηλαδή κάτι όπως λέμε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΩΝ, που συμπυκνώθηκαν σε ένα κόμμα. Αν και θεωρητικά όλοι ξεκινούσαν ως αριστεροί ο καθένας είχε την δική του απόχρωση. Και τελικά όπως λέει και στο άσμα του ο μέγας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ,  ρούχα μαζί που πλύθηκαν /και έχουνε γίνει ροζ. Όπερ μεθερμηνευόμενο αχταρμάς ή αν προτιμάτε συνονθύλευμα ανθρωπίνων προσεγγίσεων και επιδιώξεων.
•    Στο πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται δημιουργήθηκε και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στην οποία οι πολιτικοί παρατηρητές διαπιστώνουν την ύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών προσανατολισμών. Από Δρασίτες και ενωτικούς , ( ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ- ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ) έως καθαρόαιμους κεντρώους ΔΗΚΟικούς ( ΣΙΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ- ΔΩΡΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ) , άστεγους επι μακρόν πικραμένους Συναγερμικούς, ΕΔΕΚίτες που συμπαρατάχθηκαν στην περίοδο της διεκδίκησης της προεδρίας από τον Λιλλήκα και φυσικά αρκετοί ΑΚΕΛικοί με επικεφαλής τον Πρόεδρος των Συμμάχων, ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ, καθαρόαιμο από τα γεννοφάσκια του αριστερό, πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ.
•    Οι συνιστώσες λοιπόν της Συμμαχίας Πολιτών μπορεί και να έχουν ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές και να τους ενώνει το Κυπριακό, όπου βρήκαν χώρο ανάμεσα σε ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ για να πρωταγωνιστήσουν στο κοινό μέτωπο των « αντιστασιακών» της λύσης , αλλά έχουν και τις δικές τους κατευθύνσεις. Ε, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε που μπορεί να πιστέψει ότι οι πρώην Πρόεδροι του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ ( Αμερικάνος- Μιχαηλίδης- Αποστόλου) που συνυπήρξαν και στους Νέους Ορίζοντες δεν έχουν κοινό κώδικα δράσης και κατευθύνσεων και δεν ελέγχουν μέρος της βάσης του κόμματος. Μάλλον συνιστά αφέλεια ή ουτοπία, που μπορεί να την πιστεύει π.χ η εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, αλλά οι πολίτες μάλλον την προσπερνούν με σκεπτικισμό και ενίοτε με θυμηδία. 
•    Το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ δια των συνιστωσών βοά και καθοδηγεί. Δεν μπορεί ο αχταρμάς ανθρώπων να επιβιώσει για πολλά χρόνια ούτε και να δώσει την αναγκαία προοπτική. Στα όποια ταρακουνήματα του καραβιού θα αρχίσουν οι αποδράσεις και το εκρηκτικό μείγμα ανθρώπων θα ανατινάξει την Συμμαχία στον  αέρα.
 onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...